HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

11 dolog, ami egykoron boldoggá tett, de most már csak foglalja a helyet az otthonodban

Kár áltatni magunkat: nincs már szükség ezekre.


  Biztosan neked is vannak olyan szekrényben lapuló dolgaid, amikre ugyan már nincs szükséged, de mégis sajnálod őket kidobni. Lehet ez egy régi kabát, ami már nem a méreted, vagy egy jógamatrac, amit csak egyszer használtál.

  HIRDETÉS

  De mi a helyzet ezekkel a tárgyi emlékekkel? Vajon nem jobb lenne megszabadulni tőlük, ha már nem töltenek be semmilyen funkciót, csak a helyet foglalják a lakásban? Most mutatunk néhány holmit, ami a legtöbb otthonban megtalálható, pedig ideje megszabadulni tőlük:

  11 Sportfelszerelés

  Kidobandó dolgok 011

  Ugye te is vettél már olyan otthoni fitneszeszközöket, amik aztán a szekrényben végezték, mint porfogó? Legyen szó gumiszalagról, jógamatracról, súlyzóról vagy bármi másról, érdemes őszintén feltenni magunknak a kérdést: mennyire használjuk ezeket valójában? Ha a valóság az, hogy már régóta porosodnak a sarokban, akkor hiába álmodozunk a rendszeres edzésről, ideje szembenézni a tényekkel és elengedni ezeket a tárgyakat. Helyettük új lehetőségek nyílhatnak az életünkben.

  Egyébként a fitneszszakértők egyetértenek abban, hogy aki komolyan elhatározza, hogy formába hozza magát, annak nem feltétlenül szükséges súlyzót vennie. A sport igazi mozgatórugója az energia és az önbizalom, nem pedig a mérlegen látott számok hajszolása.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10 Sportruházat

  Kidobandó dolgok 010

  A sportruházat hajlamos gyorsabban tönkremenni, mint a hétköznapi ruhadarabok. Különösen igaz ez a sportmelltartókra, amik szorosan illeszkednek a testhez, és jobban ki vannak téve az izzadságnak, mint egy póló. Ezért fontos, hogy a sportmelltartót 6 havonta cseréld.

  Ne habozz megszabadulni tehát a régi sportmelltartódtól, főleg, ha már nem kényelmes viselni, vagy dörzsöli a bőrödet. A kényelem és a higiénia kiemelten fontos a sportolás során, és egy elnyűtt melltartó mindkettőt negatívan befolyásolhatja.

  9 Díszes fejpántok

  Kidobandó dolgok 009

  Biztosan te is találtál már a szekrényedben olyan tárgyakat, amiket nem is te vettél, vagy valószínűleg már soha többé nem vennéd meg még egyszer. Ilyenek lehetnek például a pomponos vagy virágos hajpántok, amik egy ovi farsangra készülve kerültek a kosaradba, vagy egy ajándékcsomag kiegészítőjeként landoltak a polcon. Lehet, hogy elsőre aranyosnak tűnnek, de a valóságban kényelmetlenek a mindennapi viseletben, ráadásul a hajad is belegabalyodhat.

  Érdemes évente legalább egyszer átnézni a kiegészítőidet, és megszabadulni az olyan daraboktól, amik nem praktikusak, nem illeszkednek a stílusodhoz, és csak a helyet foglalják. Ne ragaszkodj a múlthoz: ha egy tárgy nem szolgál téged, engedd el, hogy újabb, szebb és hasznosabb holmi tölthesse be a helyét.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Papucs

  Kidobandó dolgok 008

  A papucsok gyakran landolnak a cipősszekrényünk polcán ajándékként, cipővásárlás mellé csomagolva, vagy akár szállodai tartózkodásunk emlékeiként. Idővel észrevétlenül felhalmozódnak, és máris ott tornyosulnak egymás hegyén-hátán: a kedvencek, amik már megkoptak a sok használattól, és az újak, amik kényelmetlennek bizonyultak. Fontos megjegyezni, hogy a papucsok átlagos élettartama jóval rövidebb, mint az utcai cipőké. Ezért érdemes évente lecserélni őket.

  7 Nyaralásról hazahozott cipők

  Kidobandó dolgok 007

  Bizonyára te is voltál már úgy nyaraláson, hogy elragadott a tengerparti hangulat, és nem tudtál ellenállni a kagylós vagy művirágos szandálok csábításának. Tökéletesen passzolnak a lenge nyári ruhához, és kényelmesen sétálhatsz bennük a puha homokon a szállodától a strandig. Azonban a városi dzsungelben már nem érezzük ugyanazt a hangulatot, és nem is illeszkednek a hétköznapi viselethez, sőt, akár nevetségesnek is tűnhetnek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.