HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

Egy nő 9 külső tulajdonsága, amiért a férfiak megőrülnek az ösztöneik miatt

A tudomány szerint ezek a legfontosabbak.

  Amikor a férfiakat kérdezik, hogy mi az első dolog, amit észrevesznek egy nő külsejében, a válaszok általában a mellméretre, a csípőre és a mosolyra összpontosulnak. Azonban míg az elsővel kapcsolatban nem minden fekete-fehér, addig a női külső egyéb „részleteinek” vonzerejét számos kutatás is alátámasztja. Ennek oka pedig nem a felszínes észlelésben rejlik, hanem mélyebb biológiai folyamatokban és evolúciós ösztönökben.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu alaposan megvizsgálta ezt a témát, és kutatások alapján összegyűjtötte a nőknél leggyakrabban említett vonzó külső tulajdonságokat, és feltárta azok jelentőségét.

  9. Hosszú haj

  Női jellemzők 005

  Kutatások kimutatták, hogy a férfiak a hosszú, dús és fényes hajú nőket preferálják. Kiderült, hogy öntudatlanul ez a jó egészség és az életerő mutatója. Sőt, ennél is tovább megy: a termékenység jele is.

  Alan Miller és Satoshi Kanazawa „Miért van sok lánya a szép embereknek?” című könyvében is erről van szó: „Az egészség egyik mutatója a fizikai vonzerő, a másik pedig a haj. Az egészséges nőknek mindig fényes a hajuk, míg a gyenge egészségi állapotú emberek haja nem csillog.”

  Más szavakkal, talán érdemes kétszer is meggondolnod, mielőtt pixie-re vágatod a hajad. Azonban a legfontosabb, hogy önmagad legyél. Tehát, ha rövid hajjal sokkal jobban érzed magad és vonzóbbnak találod magad, akkor ne habozz, és ne aggódj a férfiak többségének véleménye miatt. Minden szabály alól akad kivétel.

  8. Különleges illat

  A legtöbben ismerjük a feromonokat – a testünk által kibocsátott „kémiai jeleket”. Azonban kevesen tudják, hogy az emberek öntudatlanul is használják őket a genetikailag legmegfelelőbb partner kiválasztására.

  Tanulmányok kimutatták, hogy a feromonok sokféle információt hordoznak az emberről, beleértve az immunrendszerének egészségét is. Így a férfiak képesek a szag alapján felismerni a jobb immunrendszerrel rendelkező nőket. Ez fordítva is igaz: a nők a feromonok alapján képesek meghatározni a tesztoszteron szintet. Mindezek a képességek természetesen azért szükségesek, hogy a jövőben egészséges utódokat nemzhessünk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7. Az arc szimmetriája

  Női jellemzők 004

  Tehát a szépségstandardokat néha matematikailag is ki lehet számítani. Az arc szimmetriája kiemelkedő szerepet játszik a női vonzerő meghatározásában. A férfiak öntudatlanul is ezekre a kritériumokra figyelnek, mivel ezek a jó gének jelei. Ezzel szemben az aszimmetria a gyenge egészséggel, a rossz génekkel és akár a reproduktív szervek rendellenességeivel is összefügg.

  Az állatvilágban is figyelnek a szimmetriára. A fecskenőstények például a szimmetrikus farkú hímeket preferálják, mivel ez is a kiváló genetika jele.

  6. A fogak színe

  Az ember mosolyának vonzerejét vizsgálva a tudósok digitális manipulációk segítségével megváltoztatták a fogak állapotát és távolságát a fényképeken, majd bemutatták őket a kísérleti személyeknek: a férfiaknak nőket, a nőknek pedig férfiakat mutattak. Az eredmények azt mutatták, hogy a nők fogainak állapota különösen fontos a férfiak számára, mivel ez feltételes képet ad a „reproduktív maradványértékéről” a kortól függetlenül.

  Szerencsére számos fogászati ​​kezelési és fogfehérítési lehetőség létezik, de ezeket nem szabad túlzásba vinni. A kutatás ugyanis azt is kimutatta, hogy a természetesen fehér fogakat és a hollywoodi mosolyt is nagyjából egyformán értékelik – a lényeg, hogy ne hagyjuk, hogy a fogak romlásnak induljanak és besárguljanak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.