HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

Mennyi teflon szalagot kell tekerni egy csatlakozóra, hogy meghúzáskor ne akadjon és ne is szivárogjon a csatlakozó?

Nem lehet túl sok, de túl kevés sem.

    Szinte minden háztulajdonos látott, sőt valószínűleg még használt is teflon szalagot valamikor a házi körüli munkák során.

    HIRDETÉS

    A teflon szalag egy sokoldalú eszköz, amit arra terveztek, hogy a vízvezeték-szerelők tömítsék vele a csatlakozásokat. Bár a használata egyszerűnek tűnhet, sokan nem tudják, hogyan kell helyesen használni ezt a szalagot, és hogyan kell minőségi munkát végezni vele a különböző típusú és méretű meneteken.

    Teflonos dolgok 005

    A teflon szalagot politetrafluoroetilénből (PTFE) készítik, amely olyan tulajdonságokkal ruházza fel a szalagot, mint a könnyű nyújthatóság, ami a menetes csatlakozásokkal való munka során nagyon fontos. A teflon szalag hőálló is. Fontos előnye még, hogy a teflon szalaggal tömített csatlakozás szükség esetén könnyen szétszerelhető.

    Hogyan használjuk helyesen a teflon szalagot?

    Gyakran előfordul, hogy amikor az emberek megpróbálnak ezzel a szalaggal tömíteni valamilyen csöveket, végül csalódnak vagy rendkívül elégedetlenek maradnak. Bár a szalagot látszólag rendesen feltekerték, de a víz mégis szivárgott. Az ilyen munka miatti csalódás legtöbbször ahhoz vezet, hogy a teflon szalagot a fiók legmélyére dobják és soha többé nem nyúlnak hozzá, hiszen „nem működött”.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    Teflonos dolgok 004

    Ma megosztom veletek egy idős vízvezeték-szerelő ismerősöm tanácsait és trükkjeit, aki mindig teflon szalagot használ, és teljesen meg van vele elégedve.

    A teflon szalaggal végzett munka során:

    • Ne csavard a szalagot. Ha ez megtörténik, nem várható el jó minőségű tömítés.
    • A teflon szalagot nedves ujjakkal tekerd fel. Ez megkönnyíti a munkakezelést a sztatikus elektromosságra hajlamos szalaggal.
    Teflonos dolgok 003
    • Fontos megjegyezni, hogy a szalagdarabot nem szabad újra felhasználni! A tekercselést nem lehet javítani, mert ez a tömítés megsértéséhez vezet. Ha első alkalommal nem sikerül rendesen feltekerni, vegyél egy új szalagdarabot, és próbálkozz újra.
    • A szalagnak nem léteznek különböző típusai, amelyeket a menet különböző típusaihoz gyártanak. De ne feledd a fő szabályt: minél finomabb a menetemelkedés, annál vastagabbnak kell lennie a szalagnak.
    • A szalaggal való munka során nem célszerű spórolni, de nem is ajánlott túl nagy darabokat használni. Csak annyi teflon szalagra van szükség, amennyi a megbízható tömítéshez szükséges.
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    Teflonos dolgok 002
    • A szalagot szigorúan a menet irányában tekerd fel. Ellenkező esetben a tekercselésnek nem lesz értelme, és kinyomódik a csatlakozásból.
    • Ne alkalmazz túlzott erőt a munka során. Ettől az anyag túlságosan megnyúlik, és úgy kell belepasszírozni a menet mélyedéseibe.
    • A rétegek maximális száma nem haladhatja meg a tízet. Az utolsó réteg kissé ki kell hogy lógjon a menetből.
    Teflonos dolgok 001

    A teflon szalag szélessége és vastagsága is fontos szerepet játszik. Például a 19 mm x 0,2 mm-es (szélesség és vastagság) szalag jól használható az anyamenetek tömítésére. A tökéletes csatlakozáshoz körülbelül 5-6 fordulat szükséges.

    A csatlakozás meghúzása:

    Először kézzel húzd meg a csatlakozást amennyire csak lehetséges. Ezután, ha szükséges, kulccsal húzd még tovább.

    A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
  • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.