HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 apró részlet a bejárati ajtónál, ami már az első pillanatban rontja a házigazdákról alkotott benyomást

A vendégek legszívesebben sarkon fordulnának, amikor ilyen látvány fogadja őket egy házban.

  Amikor a lakásodat rendezed be, az előszobára biztosan nem figyelsz oda túlzottan, hiszen itt úgysem időzik sokáig senki.

  HIRDETÉS

  Pedig ez a helyiség a lakásod névjegye, az első, amit a vendégek meglátnak. Egy zsúfolt, sötét előszoba még a legtakarosabb lakásnak is lerontja az összképét.

  13. Csak a mennyezeti lámpának a használata

  Lakberendezési ötletek 013
  ©  
  Shoshanah / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED 
  ©  
  The Big Dream / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED

  Sajnos az előszobában általában nincs természetes fény, ezért elég komornak tűnhet. A beépített mennyezeti lámpák nem oldják meg a problémát, velük továbbra is sötét és zsúfolt lesz, mint egy kamra. Válassz inkább többszintű világítást, tegyél fel fali lámpákat, függőlámpákat, vagy akár állólámpákat is.

  12. Túl egyszerű pad

  Lakberendezési ötletek 012
  ©  
  Paintzen / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED 
  ©  
  Tiffany Whitehead / Flickr 
  ©  
  CC BY-SA 2.0 DEED

  Persze, a legtöbb ember ülve szeret cipőt húzni, de egy sima pad az előszobában csak foglalja a helyet. A pad alatt tárolt cipők pedig gyorsan porosodnak, és csak még rendetlenebbnek tűnik tőlük minden. Válassz inkább egy olyan padot, aminek van tárolója az ülőke alatt. Ide nem csak a benti és kinti cipőidet teheted el, hanem kisebb kiegészítőket is, mint sálakat, kesztyűket és sapkákat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  11. Lomtárnak használt előszoba

  Lakberendezési ötletek 011
  ©  
  Gord Webster / Flickr 
  ©  
  CC BY-SA 2.0 DEED 
  ©  
  Paintzen / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED

  Ne tárold az összes ruhád és cipőd az előszobában, mert túlzsúfolt lesz, és nem fogsz semmit sem megtalálni. Ha a legjobb cipődet csak évente párszor veszed fel, inkább máshol tárold. A benti papucsot se tartsd a többi cipővel, mert a vendégek sose találják majd meg a párjukat. A téli ruhákat a melegebb napokon tedd el a ruhás szekrényedbe, mert az előszobában úgy is kelleni fog a hely a nyári cuccoknak.

  10. Nyitott polcok

  Lakberendezési ötletek 010
  ©  
  Nico Paix / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED 
  ©  
  Emily May / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED

  Sokan azt gondolják, hogy a nyitott polcok kevesebb helyet foglalnak, és tágasabbnak tűnik tőlük a tér. De így sokkal több energiát kell majd arra fordítanod, hogy rend legyen a nyitott szekrényekben. A sokféle kabát, ami a fogason lóg, még a legrendezettebb előszobát is zsúfolttá teszi. Válassz inkább tolóajtós bútort. Ez szépen elrejti a rendetlenséget, még akkor is, ha nem vagy a legpedánsabb. Ha az előszobába nem fér szekrény, a szükséges dolgokat tedd kosarakba és dobozokba, amiket előtte szépen felcímkézel.

  9. A szekrények túl közel vannak a bejárati ajtóhoz

  Lakberendezési ötletek 009
  ©  
  Claire Thompson / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED

  Úgy tűnhet, hogy mindent, amire szükséged van – cipők, kulcsok, táskák, kabátok –, érdemes a bejárati ajtó közelében tartani, hogy mindig kéznél legyenek. De ettől még a legnagyobb előszoba is túlzsúfolt lesz, és a vendégeknek nem lesz túl jó első benyomásuk. Ráadásul mindig tumultus lesz az ajtó előtt. Inkább oszd el a tárolóhelyeket egyenletesen az egész előszobában, és csak egy cipős szekrényt hagyj az ajtó mellett.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. A bejárati ajtó figyelmen kívül hagyása

  Lakberendezési ötletek 008
  ©  
  Jon Seidman / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED

  Hiába rendezed be szépen az egész előszobát, ha a bejárati ajtó lepukkant, az mindent elront. Nem kell lecserélned, elég, ha átfested egy élénkebb színűre, hozzáadsz pár dekoratív elemet, vagy teszel pár virágcserepet az ajtó mellé. Vannak lakberendezők, akik azt javasolják, hogy tapétázd be az ajtó belső oldalát. Ettől máris sokkal érdekesebb lesz az előszoba.

  7. Rosszul választott kilincs

  Lakberendezési ötletek 007
  ©  
  Stormcladhomeimprovements / Flickr 
  ©  
  CC BY 2.0 DEED

  A legtöbb boltban kapható bejárati ajtóhoz a legolcsóbb kilincseket adják, amiket jobb lenne lecserélni. Ritkán figyelünk erre a részletre, pedig a kilincs az első, amihez hozzáérünk, amikor belépünk a házba. Ha kellemetlen tapintású, túl szoros, vagy kilógnak belőle a csavarok, a vendégeknek máris rossz lesz az első benyomásuk.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.