HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 hiba, amit sok macskatartó elkövet a kedvence gondozása során

A macskák ragadozó állatok és eszerint kell viszonyulni hozzájuk.

  A bundás kisállatt megjelenése az otthonunkban nem csak örömmel jár. A kaja, alom, tálak és játékok költségei csak a jéghegy csúcsa.

  HIRDETÉS

  A cicák szeretik a szabadságot és függetlenek. Ez azt jelenti, hogy a nevelésükkel komolyan és felelősségteljesen kell foglalkozni. De sok gazdi ezt elhibázza.

  10. A karmok nem feleslegesek

  Macskás dolgok 010

  Vége azoknak az időknek, amikor a tudatlan macskatartók azt tanácsolták egymásnak, hogy tövig le kell vágni a cicák körmeit. A macskák ragadozók, és a természet fontos fegyverrel látta el őket. Úgy tűnik, hogy ezek a gazdik inkább csak a saját holmijuk vagy a bőrük épségéért aggódnak. A fegyvere nélkül a cica először elveszettnek érzi magát, majd depressziós lesz. Innen pedig már csak egy lépés az állatorvos.

  9. A macska nem kutya

  Macskás dolgok 009

  A tápgyártók megkönnyítették sok gazdi életét, de a kész kaják közül is tudni kell választani. Figyelembe kell venni a kort, a súlyt és az egészségi állapotot is. Nem szabad csak úgy leemelni az első kezünkbe akadó tápot. Érdemes alaposan megnézni az összetevőket. Vannak, akik szerint a kutyatáp is jó lesz a cicának. Ez hatalmas tévedés! Nem akarod, hogy a macskád megvakuljon vagy a csontjai rosszul fejlődjenek, ugye?

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. A büntetés öt perc múlva elfelejtődik

  Macskás dolgok 008

  A legtöbb cica hihetetlenül haragtartó. Felesleges leszidni a doromboló pajtásodat, mert hamarosan a hangodat a büntetéssel fogja összekötni, ami nem tesz jót a kapcsolatotoknak. Jutalmazod is? Milyen gyakran? A jutalom elfogyott, a büntetés megmaradt? A macskák nem bocsátják meg ezt a bánásmódot. Ha beledugod az orrát, amikor valahova odapiszkít, azzal rendszeres pisi-kakit kockáztatsz – méghozzá váratlan helyeken.

  7. Nem minden arany, ami fénylik

  Macskás dolgok 007

  Sokan azonnal rohannak az újszülött kiscicákkal az állatorvoshoz, és a tapasztalat hiányát a túlzott egészségügyi aggódással próbálják kompenzálni. Ennél nagyobb hülyeséget nem is lehetne csinálni. A kicsi cica még pánikol, hogy elszakították az anyjától. Aztán egy ismeretlen helyre cipelik, ahol még fájdalmat is okoznak neki… Hogy fog így bízni benned? Az anyatejjel a kiscica már kapott egy ideiglenes védettséget. Várj 1,5 hónapot, és utána menj dokihoz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Gyógyítsuk meg!

  Macskás dolgok 006

  Ha nincs állatorvosi végzettséged, akkor ne próbáld meg saját magad diagnosztizálni a cicádat! Olvastál néhány emberi anatómia tankönyvet? A macskáknak más a fiziológiájuk! A mérgezést nem gyógyítja a szén, a gyomorrontást pedig nem mulasztja el a reklámozott csodaszer. Szakképzett állatorvos tanácsára van szükséged, nem egy elméleti szakemberére. Ha fontos neked a szőrös barátod, ne kísérletezz az öngyógyítással.

  5. A szavahihető gazdi

  Macskás dolgok 005

  A cicák már kiskoruktól képesek logikus következtetéseket levonni. De hiába hiszi a gazdi, hogy megígérhet valamit az állatnak, aztán visszavonhatja. ,,Hogy érted, hogy nem szabad felmenni az ágyra? Tegnap még szabad volt! Gazdi, te egy megbízhatatlan alak vagy! Ha neked szabad, akkor nekem is szabad azt csinálnom, amit akarok.” És a cica logikája teljesen jogos. Ma megeszem a levest, holnap meg fintorgok tőle?!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.