HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 lakberendezési döntés, amit a tulajdonosok megbántak

A valóságban túl sok kellemetlenséget és extra problémát okoznak ezek a megoldások.

  A menő enteriőrök fotóin néhány dizájnmegoldás szuperül mutathat. De gyakran kiderül, hogy a valóságban ezek nem túl praktikusak, sőt akár kényelmetlenek is.

  HIRDETÉS

  Íme a 20 leggyakoribb belsőépítészeti hiba, amit szeretnek elkövetni az emberek. Te melyik megoldást bántad meg?

  1. Hosszú szálú szőnyegek

  Megbánt lakberendezési dolgok 010

  A hosszú szálú szőnyegek nagyon hangulatosak. De nehéz őket tisztítani, a hosszú szálak sok port gyűjtenek, és beleragad a kosz és a haj. Még egy nagy hátrány, hogy idővel ez a szőnyeg erősen letaposódik. Különösen ott, ahol sokat járnak rajta. A kanapé mellett pedig például gyakran összegyűrődik és teljesen elveszti a vonzerejét.

  2. Sok ajtó a keskeny folyosón

  Egy kis folyosón a nyíló ajtók nagyon sok helyet foglalnak. A nyitott ajtó akadályozhatja a közlekedést, és nem lehet mellé bútort tenni. A probléma megoldása lehet az íves kialakítás azokon a helyeken, ahol ez kényelmes, például a nappali bejáratánál. Tolóajtót vagy harmonikaajtót is be lehet szerelni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Egyszínű csempe a konyhában

  Megbánt lakberendezési dolgok 009

  A fekete és fehér fényes padló a konyhában egyaránt sok negatív visszajelzést kap. A fekete felületen minden egyes megszáradt vízcsepp látszani fog. A fehéren kiemelkedik a szemét. A fényesen még a lábnyomok is látszanak, ami szó szerint megőrjít egyes háziasszonyokat, mivel a tökéletes tisztaság szó szerint lehetetlen. A legpraktikusabb megoldás valamilyen mintás padlóburkolatot választani. De légy óvatos a túl texturált burkolatokkal. A résekbe és mélyedésekbe ugyanis szintén bele fog ragadni a kosz.

  4. Üvegasztal

  Az üvegasztalok nagyon stílusosak és modernek, de különleges ápolást igényelnek. Takarítás után a tiszta felületen foltok, ujjlenyomatok és csíkok maradnak. Feltétlenül használj alátétet a tányérok alá, különben az üveg megkarcolódik. Fennáll az asztallap összetörésének veszélye is. A szoknyában asztalhoz ülő nőket pedig zavarhatja az a tény, hogy az asztallapon keresztül látszanak a lábaik.

  5. Extra hosszú függönyök

  Megbánt lakberendezési dolgok 008

  A hosszú függönyök, amelyek gyönyörű hullámokban fekszenek a padlón, segítenek megnagyobbítani a teret és kifinomult légkört teremteni. De a padlót érintő anyag gyorsan bepiszkolódik és poros lesz. Fennáll annak a veszélye is, hogy rálépsz a függönyre és letéped.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Mosogató az ablaknál

  Sokan arról álmodoznak, hogy az ablakhoz teszik a mosogatót, hogy mosogatás közben a gyönyörű kilátásban gyönyörködhessenek. De a piszkos fröccsenések az üvegre kerülhetnek, ezért az ablakot gyakrabban kell mosni. Ráadásul a hozzáférés eléggé nehézkes, mivel az ablakpucoláshoz minden alkalommal át kell hajolnod a mosogatón. Ha az ablak alatt radiátor van, akkor nem tudod a szemetesvödröt a mosogató alá tenni.

  7. Fehér bútorok

  Megbánt lakberendezési dolgok 007

  A hófehér bútorok nagyon stílusosak. Annak ellenére, hogy a modern kárpitanyagokat már vízlepergető bevonattal kezelik, el kell ismerni, hogy a fehér kárpitot gondosabban kell ápolni. Ha úgy döntöttél, hogy fehér kanapét rendelsz, akkor javasoljuk, hogy legalább a párnákat levehető huzattal szereld fel.

  8. Gránit mosogató

  Nagyon népszerű megoldás, hiszen a gránit mosogató esztétikusabbnak tűnik. Nem olyan zajos, mint a fém, és elég tágas. De tudnod kell, hogy a gránit ápolásához speciális szereket kell majd vásárolnod. Az anyag érzékeny a hirtelen hőmérséklet-változásokra, nem ajánlott forró vizet önteni a mosogatóba. A mosogató eltörhet akkor is, ha nehéz tárgyat ejtesz bele.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9. Szabadon álló kád

  Megbánt lakberendezési dolgok 006

  Egy nagy szabadon álló kád nagyon látványos tud lenni a fürdőszobában. De ezt a megoldást inkább érdemes meghagyni a butikhoteleknek. A kád sok helyet foglal, és kényelmetlen benne zuhanyozni. Ráadásul bármennyire is óvatos vagy, a fröccsenés és a kiömlött víz elkerülhetetlen.

  10. Táblafestékkel festett falak

  Az egyik népszerű trend, hogy a hangsúlyos falat táblafestékkel festik le. Így ezután krétával lehet rajzolni rá, jegyzeteket és feliratokat hagyni, stb. De rajzoláskor a krétapor az egész szobában szétszóródik. A sötét fal gyorsan unalmassá válik, és ha úgy döntesz, hogy megszabadulsz a táblafestéktől, rengeteg probléma vár rád, mert nagyon nehéz átfesteni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.