HIRDETÉS BEZÁRÁS

11 dolog a fürdőszobában, ami miatt a vendégek gyorsan távozni szeretnének

Ezeket a dolgokat célszerű száműzni a fürdőszobából.

  A konyha mellett a fürdőszoba is a lakás névjegykártyája. Bár kevesebb időt töltünk ott, mint más szobákban, egy hangulatos és funkcionális fürdőszoba megadhatja az alaphangulatot minden napnak. Végül is ez az első hely, ahová reggel megyünk mosakodni, este pedig fogat mosni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál nagyra értékeljük a kényelmet és a komfortot. Ezért ebben a cikkben olyan dolgokat mutatunk be, amelyek segítségével elkerülheted, hogy a fürdőszobád nevetség tárgya legyen.

  11. Silány minőségű szappantartó

  Fürdőszobai dolgok 011

  A mosdóhoz érve az egyik első dolog, amit meglátunk, a szappantartó vagy folyékony szappanadagoló. Napi szinten használjuk, és ez az a tárgy, ami folyamatosan ki van téve a víz és a szappan hatásának. Ezért célszerű minőségi anyagokból készült adagolót választani. A műanyag nem javasolt – ez nem természetes anyag, és gyorsan karcolódik. Az üveg és a fa stílusos, de a fa nem tartós, az üveg pedig gyorsan beszennyeződik – ezért fém vagy kerámia adagolót és tartót javaslunk.

  10. PVC szőnyeg

  Fürdőszobai dolgok 010

  Ezek a szőnyegek általában olcsók, széles tekercsben kaphatók, így méretre vághatók. Ráadásul rengeteg színben kaphatóak. A PVC azonban nem szívja fel a vizet, rövid az élettartama, és a kinézete is az árának megfelelő. Sokkal jobb megoldás egy pamut szőnyeg (gumi aljúak, jól szívják fel a vizet kívülről) vagy bambuszszőnyeg. A pamutszőnyegek stílusosak, általában pasztellszínekben kaphatók. A bambuszszőnyegek pedig, bár jól szívják fel és párologtatják a vizet, rendkívül strapabíróak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9. WC-papír tartó hiánya

  Fürdőszobai dolgok 009

  Ez a probléma valószínűleg sokunknak ismerős: hol nem érünk rá felakasztani a tartót, hol a családtagok újra és újra odahelyezik a tekercset, ahová nekik tetszik. De a polcon vagy a WC-tartályon fekvő papír rendetlennek tűnteti fel a szobát. A tartók széles választékban kaphatók: műanyag, fém vagy fa, fedelesek és fedelek nélkül, falra szerelhetőek, padlóra állíthatóak és tapadókorongosak (tetszés szerint változtatható a helyük). A tartóban a papírtekercs nem piszkolódik be, nem porosodik be, nem ázik el a víztől, és nem esik le a padlóra.

  8. Fakó zuhanyfüggöny

  Fürdőszobai dolgok 008

  Egy megkopott zuhanyfüggöny nemcsak lerontja a fürdőszoba hangulatát, de igazán visszataszító benyomást is kelthet. Ezért nagyon fontos, hogy ne felejtsük el időben kimosni. Ez egyáltalán nem bonyolult: a sima műanyagfüggönyök mosásához a szakértők azt javasolják, hogy tegyünk a mosógépbe egy kupak mosószert, mosószódát, néhány csepp teafaolajat, és indítsuk el a mosógépet kíméletes mosási ciklusban.

  Kis tipp: Zuhanyfüggöny vásárlásakor javasoljuk, hogy olyan függönyt válassz, ami az alsó részén súlyozva van – így nem fog felhajlani, és nem fog véletlenül vizet fröcskölni a padlóra.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7. Palackok a kád szélén

  Fürdőszobai dolgok 007

  A rengeteg tégelyt és palackot nagyon nehéz lehet a helyére tenni. De még ha ez sikerül is, a hatás általában nem tart sokáig, és hamarosan újra a kád szélén sorakoznak. Miért? Mert ez kényelmes. De nem túl szép. Még a világ legnevesebb márkájának a drága tonikja sem mutat túl jól, ha a kád sarkába tesszük egy rakás más higiéniai termékkel együtt. Jobb, ha minden szükséges palacknak kijelölünk egy polcot, a ritkán használtakat pedig bepakoljuk a szekrénybe.

  6. Kádvédő hiánya

  Fürdőszobai dolgok 006

  Először is, a kádvédő praktikus. Különösen kis fürdőszobákban, ahol a kád alatti teret így szekrényként is használhatjuk, és ott tárolhatjuk például a háztartási vegyszereket. Másodszor pedig a kádvédő gyakran megmenti a szobát azzal, hogy eltakarja a kád alatti, nem túl esztétikus teret. Számos modern kádvédő tolóajtókkal is fel van szerelve, amelyek szükség esetén megkönnyítik a csövekhez való hozzáférést. A modellek sokszínűsége lehetővé teszi a fürdőszobához leginkább illő változat kiválasztását.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.