HIRDETÉS BEZÁRÁS

Miért hagyta rá Freddie Mercury a vagyona felét?

A siker előtt találkoztak, és élete utolsó napjáig mellette volt.

  Freddie Mercury-ról köztudott, hogy a férfiak iránt vonzódott, de kevesen tudják, hogy az élete nagy szerelme ennek ellenére egy nő volt. Mary Austin még azelőtt találkozott vele, hogy a zenekara, a Queen világhírnevet szerzett volna neki. Életük majdnem felét együtt töltötték, még azután is, hogy az énekes felfedte szexuális irányultságát. Neki ajánlotta a „Love of my life” című dalt, mert mindig ott volt vele, még élete utolsó pillanataiban is.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu szeretné megosztani veletek a Freddie és Mary közötti különleges történetet, mely rámutat arra, hogy az igaz szerelemre gyakran ott bukkanunk rá, ahol a legkevésbé várnánk.

  1991-ben, amikor Freddie Mercury 45 éves korában az AIDS okozta tüdőgyulladásban elhunyt, Mary Austin végig mellette volt. Amikor elment, rá hagyta a vagyona felét, annak ellenére, hogy élete utolsó éveit stabil kapcsolatban töltötte Jim Huttonnal, a barátjával.

  Összesen több mint 70 millió dolláros vagyont és egy 28 szobás londoni kastélyt hagyott a nőre, ahol Mary a mai napig él. „Ki másra hagyhatnám inkább a vagyonomat, ha már nem leszek?” – mondta egy interjúban. De miért akarta Freddie mindannak egy részét, amit az életében elért, épp erre a nőre hagyni?

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A szerény családban született Austin 1969-ben a Biba divatüzletben dolgozott Londonban. Mercury egy használt cikkes boltban dolgozott a közelbe, ott találkoztak. Minden nagyon gyorsan történt, és néhány hónap múlva már együtt is éltek. Ahogy évekkel később visszaemlékezett, „együtt nőttünk fel”.

  Egy évvel később a Queen sikere és hírneve megváltoztatta az életüket, hirtelen egy luxuslakásban találták magukat. A nő volt a tanácsadója, és az egyetlen, aki helyére tudta tenni a fejét, és még akkor is leszidta, amikor az immár kőgazdag Mercury pazarolta a pénzt. Az énekes elkezdte tervezni a közös életüket Austinnal, és nem sokkal később meg is kérte a kezét. A lány igent mondott.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Austin elkísérte Mercury-t a turnékra és a próbákra. Bár a világot lenyűgözték, ez a siker már nem követte őket haza a közös otthonukba. Kapcsolatuk annyira kihűlt, hogy Austin azt hitte, a vőlegénye megcsalja őt. Amikor sikerült erőt vennie magán, hogy átbeszéljék a kapcsolatukat, Freddie bevallotta, hogy biszexuális.

  Austin elhagyta a lakást, ahol mindketten éltek, de Mercury életét nem. Sosem szűnt meg a társa lenni, továbbra is részt vett a koncertjein, meghallgatta a problémáit, titokban tartotta a szexualitását, sőt még a betegségét is. És továbbra is szerette őt egészen a végsőkig. „Amikor meghalt, úgy éreztem, mintha házasok lettünk volna. Jó és rossz időkben, gazdagságban és szegénységben, egészségben és betegségben is együtt voltunk” – mondta Austin évekkel az énekes halála után.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  „Minden partnerem megkérdezte tőlem, hogy miért nem tudják helyettesíteni Mary-t, de ez egyszerűen lehetetlen” – mondta egyszer az énekes. „Ő az egyetlen barátom, és nem akarok senki mást. Számomra ő volt a törvény szerinti feleségem, és ez egy örökké tartó házasság.”

  Vele volt a siker és a hírnév előtt, majd utána is, még akkor is, amikor a dolgok fájdalmasak lettek, és a betegség az életük részévé vált. Az utolsó pillanatokban is elkísérte őt, ezért teljes joggal örökölte annak nagy részét, amit Mercury egész életében elért.

  Így néz ki Mary Austin napjainkban.

  Mi a véleményed erről a különleges szerelmi történetről? Oszd meg velünk hozzászólásban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.