HIRDETÉS BEZÁRÁS

Marilyn Monroe 12 titka, ami bizonyítja, hogy a hollywoodi dívák is csak emberek, sajátos problémákkal

Igaz a mondás, hogy a szépségnek ára van.

  „Félig lány, félig nő” – így jellemezte egykoron a leendő filmes dívát a fotós, akinek a képei elindították Marilyn Monroe, egészen pontosan, az akkor még Norma Jean Baker néven ismert lány csillogó karrierjét. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a tévéképernyők sztárja volt, a szépség és a stílus megtestesítője.

  HIRDETÉS

  Bájos mosolya mögött azonban önbizalomhiány, komplexusok, egészségügyi problémák és rengeteg munka állt, mivel folyamatosan próbáld dolgozni a megjelenésén, modorán, sőt még a hangján is. A Liked.hu-nál most eláruljuk, milyen titkok rejtőztek pontosan a hollywoodi díva vonzó megjelenése mögött.

  12 A végtelen szőkítés és dauerek miatt Marilyn Monroe haja élete vége felé hullani kezdett.

  Monroe titkai 024

  Marilyn Monroe, mielőtt átalakította a haját.

  Marilyn Monroe híres frizurája sokba került neki. A színésznőnek többek között elektrolízisnek kellett alávetnie magát, hogy megváltoztassa a hajnövekedési vonalát. Ennek során megpróbált megszabadulni az úgynevezett özvegycsúcstól: a homlokán lévő hajszálaktól, amelyek háromszög alakban nőnek. Monroe sokáig természetes hamuszőke színét is világosította.

  A leendő színésznő haja eleinte vöröses árnyalatot vett fel, bár világosabb volt, mint a természetes haja. Marilyn azonban szőke akart lenni. Ezért minden alkalommal, amikor fodrászhoz ment, elkezdte világosítani a tincseit. Végül a fiatal nő platinaszőke lett. De ezek a kezelések teljesen tönkretették Monroe haját.

  Monroe titkai 023

  Abban az időben a szőkítéshez nagy adag kénsav és hidrogén-peroxid kellett, ami égette a hajat és a fejbőrt. Monroe egy erős lefolyótisztító szert is használt a göndörítéshez. A színésznő hetente 2-3 alkalommal használt vegyszereket, hogy kivilágosítsa a hajtöveket és megszabaduljon a sárgás árnyalattól.

  Fokozatosan a filmdíva haja porózussá, fénytelenné és törékennyé vált, élete vége felé pedig hullani kezdett. Ennek következtében Marilyn Monroe parókát kezdett hordani. Az 1961-es Kallódó emberek című filmben (a fenti képen) például a színésznőnek már parókája volt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  11 Marilyn Monroe-t zavarta a csuklója.

  Monroe titkai 022

  Marilyn Monroe gyakran érezte, hogy a teste tökéletlen. Meg volt győződve például arról, hogy a csuklója túl széles. Ezért amikor a színésznő a fotósoknak pózolt, megpróbálta behajlítani a karját, vagy félig a kamera felé fordítani. Azt akarta, hogy karjának ez a része elegánsabbnak tűnjön a fotón, mint a valóságban.

  10 A színésznő eltakarta a fülét, mert túl nagynak tartotta.

  Monroe titkai 021

  Szinte lehetetlen volt őt feltűzött hajjal látni. Talán a fülei miatt: a színésznő túl nagynak tartotta őket, és csúnyának érezte. Legalábbis szinte mindig olyan frizurát viselt, amely eltakarta a fülét.

  9 Marilyn Monroe megváltoztatta az állát.

  Monroe titkai 020

  A színésznő 1948-ban.

  Van egy elmélet, miszerint Marilyn Monroe karrierje elején hallotta, hogy egy casting igazgató „áll nélküli csodának” nevezte őt. Egyszerűen azért, mert a színésznő arcának alsó része lágy, sima vonalú volt.

  Monroe titkai 019

  Egy híres hollywoodi plasztikai sebész, Michael Gurdin feljegyzéseiből tudjuk, hogy Monroe a műtét mellett döntött. Az egészségügyi szakember feljegyzései szerint 1950-ben szarvasmarha porcot ültetett be, hogy állát cizelláltabbá tegye. Bár ez attól is függött, hogy a színésznő milyen ügyesen pózolt a kamerának (a fenti kollázs).

  Monroe titkai 018

  Gurdin szerint az implantátum idővel elkezdett feloldódni. Így a színésznő utolsó, 1962-ben forgatott filmjében, a Something’s Got to Give-ben (fenti képen) Monroe arckifejezése élénkebbé vált. Így amikor nevetett, csakúgy mint bárki másnak, már neki is látszódott a tokája.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 A hollywoodi sztár ziháló hangon beszélt, hogy ne dadogjon.

  Monroe titkai 017

  A színésznő gyermekkora óta dadogásban szenvedett. Egy logopédus egy speciális toroktechnikát tanított neki, amivel megszüntethető ez a dadogás. Ezt követően ez a különleges torokból képzett kiejtési stílus Monroe védjegyévé vált, amiről mindenki felismeri a színésznőt.

  Amikor azonban Marilyn az utolsó filmjében, a Valamit adni kellben (a fenti képen) szerepelt, ismét dadogni kezdett, ami megnehezítette a jeleneteinek forgatását.

  7 Marilyn Monroe színes kontaktlencsét hordott.

  Monroe titkai 016

  A színésznő világos és sötét szemekkel.

  Ha összehasonlítjuk a Marilyn Monroe-ról különböző években készült fotókat vagy a különböző filmekből származó felvételeket, láthatjuk, hogy a szeme színe időről-időre változik. Árnyalata a világoskéktől a sötétbarnáig változott. A színésznő fotóit vizsgáló orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy Monroe színes kontaktlencsét viselt, és hogy rövidlátásban szenvedhetett.

  Egyébként a Hogyan fogjunk milliomost? című film forgatásakor, amelyben Monroe egy szemüveges lányt alakított, a színésznő a forgatáson kívül is folyamatosan hordta ezt a kiegészítőt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.