HIRDETÉS BEZÁRÁS

Elizabeth Taylor 8-szor ment férjhez 7 különböző férfihoz – ismerjük meg közelebbről a történetét

Gyógyíthatatlanul romantikus volt.

  Elizabeth Taylor neve összefonódott a hollywoodi aranykor csillogásával. Szépsége, tehetsége és szenvedélyes szerelmei legendássá tették. Nyolc alkalommal kelt egybe hét különböző férfival, és romantikus kalandjai legalább annyira lenyűgözőek voltak, mint a filmvásznon nyújtott alakításai.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most Elizabeth Taylor nyolc házasságának lenyűgöző történeteibe merülünk el, és feltárjuk a szenvedélyt, a drámát és a rejtélyt, ami mindegyik mögött rejtőzött.

  Elizabeth Taylor egyedülálló szépségéről ismert fiatal színésznő volt.

  Elizabeth Rosemond Taylor 1932-ben született. Már kisgyerekként megkezdte a színészi karrierjét Hollywoodban, és hamarosan a filmipar egyik legkeresettebb gyereksztárjává vált. Az 1950-es években felnőtt szerepekre váltott, és romantikus filmekben tűnt fel, amelyekben lenyűgöző szépsége és tehetsége hamar a reflektorfénybe emelte.

  Az 1960-as években Elizabeth Taylor a legjobban fizetett színésznővé vált Hollywoodban. Nem csupán a kasszasikerek sztárja volt, de tehetségét elismerték a kritikusok is. Három Oscar-díjat és négy Golden Globe-díjat nyert kiemelkedő alakításaiért, amelyek a filmipar legendái közé emelték őt.

  Elizabeth Taylort fiatalkorában a világ legszebb nőjeként tartották számon. Szépségét „csodálatos műalkotásként” jellemezték:

  • Dús, fekete hajkorona: Elizabeth Taylor haja legendásan gyönyörű volt, és sokan irigyelték dús volumenét és ragyogó fényét.
  • Homokóra alak: Karcsú dereka és telt idomai a klasszikus nőiesség ideálját testesítették meg.
  • Ritka ibolyaszínű szemek: Elizabeth Taylor szemei lenyűgöző ibolyaszínűek voltak, amelyeket egy ritka genetikai mutáció okozott.
  • Dupla szempillasor: Szintén a genetika ajándéka volt a dupla szempillasor, amely még mélyebb és kifejezőbb tekintetet kölcsönzött neki.

  Szépségének titka nem csupán a külsőségekben rejlett, hanem magabiztosságában, karizmájában és szenvedélyes életében is. Számos kutató elemezte arcvonásait és testalkatát, hogy megfejtsék a tökéletes szépség titkát.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Azt hitte, hogy a szerepei érettebbé teszik őt, és ez házassági lavinát indított.

  Elizabeth Taylor gyakran elmondta, hogy a filmvásznon ábrázolt romantikus karakterek hatására vágyott igazi nővé és feleséggé válni. A házasságot a felnőtté válás és a függetlenedés eszközének is látta. Saját bevallása szerint gyógyíthatatlanul romantikus volt.

  18 évesen férjhez ment első férjéhez, de ez tiszavirág-életű volt.

  Elizabeth Taylor élete 010

  Elizabeth Taylor első házasságát 1950 májusában kötötte Conrad „Nicky” Hilton Jr.-ral, a híres Hilton szállodalánc örökösével. A frigy mindössze 8 hónapig tartott, 1951 januárjában váltak el.

  A beszámolók szerint a házasság felbontásához Hilton „rossz szokásai” vezettek. A pontos okok nem ismertek, de spekulációk szerint Hilton alkoholproblémákkal és hűtlenséggel küzdött.

  Elizabeth a második házasságában lett anya.

  Elizabeth Taylor élete 009

  Taylor 1952 februárjában adott egy második esélyt a házasságnak. Elfogadta a nála 20 évvel idősebb Michael Wilding brit színész lánykérését.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Elizabeth Taylor élete 008

  Elizabeth Taylor és Michael Wilding házassága eleinte boldognak tűnt. Két fiuk született, Michael Jr. és Christopher. Egy cikkben Christopher elmondta, hogy gyerekkorukban Taylor megengedte nekik, hogy játsszanak a Golden Globe-díjaival, de az Oscar-díjaihoz nem nyúlhattak.

  Ahogy Taylor karrierje beindult, a kapcsolata Wildinggal megromlott. Öt év házasság után végül elváltak.

  A harmadik alkalom szerencsét szokott hozni, és ez így is lett, hiszen az esküvő pazar ajándékokkal és ékszerekkel volt tele.

  Elizabeth Taylor élete 007

  Elizabeth Taylor alig egy hónappal a Michael Wildingtól való válása után, 1957-ben ment feleségül Mike Todd hollywoodi filmproducerhez. Szerelmük szenvedélyes volt, és hamarosan egy lányuk született, Liza. Todd imádta kényeztetni feleségét. Párizsból repítetett neki különleges ételeket, és egy komplett ékszerboltot építtetett a házuk udvarára.

  Boldogságuk 1958-ban tragikus véget ért, amikor Todd egy repülőgép-balesetben meghalt. Taylor összetört a veszteségtől, és Todd halála örökké mély nyomot hagyott az életében.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.