HIRDETÉS BEZÁRÁS
Sztárok és celebek

9 tény, amit nem tudtunk Leonardo DiCaprióról

  Leonardo DiCapriót senkinek sem kell bemutatni. A világ egyik legkedveltebb színésze, akinek a jó megjelenése és varázsa mindenkit elvarázsolt, amikor megjelent a Titanic. Ám annak ellenére, hogy a filmben nyújtott szerepe igazi világhírnevet hozott neki, a 30 éves karrierje során mindössze 29 filmben szerepelt.

  HIRDETÉS

  Miután a Liked.hu-nál észrevettük, hogy Leo meglepően kevesebb filmben játszott, mint kollégái, úgy döntöttünk, hogy további érdekes tényeket keresünk az életéről.

  9 Nevét a reneszánsz zseniről, Leonardo da Vinciről kapta.

  Leonardo DiCaprio 9

  Mikor Leo édesanyja terhes volt, először akkor érezte kisfia rúgásait a hasában, miközben egy Leonardo da Vinci festményt nézett a firenzei Uffizi múzeumban. Szülei ezt egyfajta „Isteni jelnek” tekintették, ezért úgy döntöttek, hogy a Leonardo nevet adják majd neki.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Az ügynöke ennek ellenére úgy gondolta, hogy a túlságosan idegenül csengő neve megakadályozza majd őt abban, hogy sikeres legyen Hollywoodban.

  Leonardo DiCaprio 10

  Karrierje elején Leo nehezen talált magának ügynököt, amikor pedig sikerült, az ügynök azt javasolta neki, hogy változtassa meg a nevét Lenny Williamsre, véleménye szerint ugyanis ezzel jobban meg tudná szólítani az amerikai közönséget. Leo visszautasította az ajánlatot, de ez nem vált előnyére: bár 100 meghallgatáson járt, az elkövetkezendő másfél évben munkanélküli volt. 2 évvel később azonban rámosolygott a szerencse és végre talált egy ügynököt, aki elfogadta őt a nevével.

  7 Leonardo DiCaprio egész életében obszesszív-kompulzív zavarral küzdött.

  Leonardo DiCaprio 11

  Az obszesszív-kompulzív zavar (OCD) egy olyan mentális egészségügyi rendellenesség, amitől az egyén úgy érzi, hogy meg kell ismételnie egy bizonyos műveletet azért, hogy kezelni tudja a rögeszméit. Leo azonban nem hagyta, hogy ez az állapot eluralkodjon az élete felett, és folyamatosan igyekszik küzdeni ellene.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 2009-ben Leo vásárolt egy szigetet azzal a szándékkal, hogy egy környezetbarát üdülőhelyet hozzon létre rajta.

  Leonardo DiCaprio 12

  Leo egy elképesztő, 1,75 millió dolláros árat fizetett azért, hogy egy teljesen önfenntartó üdülőhelyet hozhasson létre, amin 36 villa található, melyek csak és kizárólag természetes energiára támaszkodnak. A terve azonban nem ment zökkenőmentesen, de többszöri csúszás után végül kiadták a szükséges építési engedélyeket.

  5 Leo örökbefogadott egy dél-afrikai lányt, miközben a Blood Diamond című film forgatása miatt volt az országban.

  Leonardo DiCaprio 13

  A lányt nem vitte haza magával Los Angelesbe, ehelyett minden hónapban csekket küld neki, mellyel támogatja őt és azt a közösséget, ahol a lány jelenleg él.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  4 Egyszer „legrosszabb színész” díjat nyert.

  Leonardo DiCaprio 14

  Pályafutása során Leo rengeteg díjat nyert, köztük egy Arany málnát is. 1999-ben nyerte el a legrosszabb színész díjat a Vasálarcos című filmben nyújtott Lajos király alakításáért.

  3 Leo kimentette a kutyáit egy befagyott tóból.

  Leonardo DiCaprio 15

  Ez a Ne nézz fel! című film forgatása közben történt. Először látta, hogy az egyik kutyája alatt beszakad a jég, majd ahogy a másik kutya követi őt a vízbe. Leo utánuk ugrott és szerencsére mind a hárman biztonságosan kijutottak a tóból.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  2 Soha nem randizott még 25 évnél idősebb nővel.

  Leonardo DiCaprio 16

  Legalábbis a nyilvánosságra kerülő kapcsolatai alapján erre lehet következtetni. Úgy tűnik azonban, hogy a lányokat sem nagyon zavarja a 47 éves színész és köztük lévő korkülönbség. Jelenleg a 22 évvel fiatalabb Camila Morrone-val jár, akivel 4 éve vannak együtt.

  Nem ez az első azonban, hogy jelentősen fiatalabb nővel jár: együtt volt már többek között Nina Agdal, Kelly Rohrbach, Toni Garrn, Erin Heatherton, Blake Lively, Bar Refaeli, Gisele Bündchen és sok más ismert hírességgel is, de egyikük sem volt idősebb 25 évnél.

  1 Ő és Kate Winslet segítettek kifizetni az idősek otthona díját az utolsó élő Titanic-túlélőnek, hogy ne kelljen eladnia az emléktárgyait.

  Leonardo DiCaprio 17

  Millvina Dean, a Titanic legfiatalabb utasa és a Titanic utolsó túlélője akkor költözött idősek otthonába, amikor eltört a csípője. Sajnos azonban nem volt elég pénze az otthon díjának fizetésére, ezért kénytelen volt eladni a Titanic emléktárgyait, hogy pénzt szerezzen. Kate és Leo azonban egy alapítványt hozott létre a nevében, aminek 30 000 dollárt adományoztak, így a nő végül képes volt kifizetni az idősek otthona költségeit anélkül, hogy el kellett volna adnia az emléktárgyakat.

  Ismersz még hasonlóan érdekes tényeket Leonardo DiCaprióról?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.