HIRDETÉS BEZÁRÁS

16 furcsa etikett szabály a világ minden tájáról

Minden országnak megvannak a maga szabályai.
Szólj hozzá

  Amikor külföldre utazol és kipróbálod a helyi konyhát, gyakran észreveheted, hogy az asztali etikett bizonyos országokban eltér a nálunk megszokottól.

  HIRDETÉS

  Ki gondolta volna például, hogy bizonyos országokban a só-bors kérés udvariatlanságnak számíthat? Szeretnéd megtudni ezt és másik 15 furcsa etikettszabályt a világ minden tájáról? Akkor ülj le kényelmesen, és kezdjünk neki!

  1. Nigériában az a hiedelem, hogy ha tojást adnak a gyerekeknek, akkor lopni fognak, ezért nem főznek rántottát a kisgyermekeknek.

  Szokások és dolgok 007

  2. Jamaicában úgy tartják, hogy ha csirkét adnak a gyerekeknek, mielőtt beszélni tudnának, az akadályozhatja a gyermek beszédfejlődését.

  rock staar gksePWvWcWc unsplash
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Franciaországban nem illik sietve enni, mivel itt az apró falatokat is ki kell élvezni, ami magyarázza a kis adagokat az éttermekben.

  Szokások és dolgok 006

  4. Dél-Koreában hagyomány, hogy nem szabad elkezdeni enni, amíg az asztalnál ülő legidősebb személy el nem kezd enni. Ennek megszegése illetlenségnek minősülhet, és akár vacsora nélkül is maradhatsz.

  jakub kapusnak 4f4YZfDMLeU unsplash

  5. Thaiföldön nem illik villával enni. A legjobb a kanál használata, és ha nem tudsz pálcikával enni, inkább ne is próbálgasd. A rizst egyébként is kanállal a tányéron szervírozzák.

  kawin harasai 4PZN7fIqX3w unsplash
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Kínában szokás hagyni egy kevés ételt a tányéron evés után, ez ugyanis a szakács vagy a házigazda tiszteletének jele.

  Az utolsó morzsáig mindent megenni illetlenségnek számít, mert ez azt jelenti, hogy nem laktál jól. Kínában gyakran böfögnek az asztalnál, jelezve, hogy ízlett nekik az étel. Érdekes tény: Kínában nem illik hosszú tésztát felvágni evés közben, mert ez a tészta a hosszú életet szimbolizálja.

  Szokások és dolgok 005

  7. Etiópiában az emberek egy nagy központi tálból esznek, ami az asztal közepén van.

  Az ételt csak a tányér feléd eső részéből szabad venni, a távoli részről venni illetlenségnek minősül. Etiópiában a húsos ételeket utoljára szokás enni, tehát ne siess. Ezenkívül Etiópiában illik megosztani a tányérod az asztalnál ülő szomszédaiddal.

  Szokások és dolgok 004

  8. Olaszországban nem ajánlott extra sajtot kérni, mert megsértheted az ételt készítő szakácsot.

  Az olaszok is szeretik a sajtot, de úgy gondolják, hogy minden ételhez megvan a maga tökéletesen illeszkedő sajtfajtája. Más sajtfajták hozzáadása megváltoztathatja az étel ízét, ezzel megsértve a régi hagyományokat.

  matteo galeazzi tcu52tRx83U unsplash

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Az 1. ponthoz: főtt rántottát nálunk se adnak a kisgyerekeknek (sőt felnőtteknek se...).

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.