HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

A lassan öregedő indonéz nők 7 titka

  Minden nemzetnek megvannak a maga szépségápolási titkai és trükkjei. Az indonéz nők módszerei hosszú múltra nyúlnak vissza és olyan módszereken alapulnak, melyeket már évszázadok óta alkalmaznak. Az 53 éves nők itt gyakran 35 évesnek tűnnek, ahogy a népszerű bloggerről, Puspa Dewi-ről sem mondaná meg senki, hogy 62 éves.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mindig az egészséges test és lélek mellett állunk, ezért elhoztuk az indonéz nők 7 trükkjét, aminek a segítségével nekünk is korunkat meghazudtoló külsőnk lehet.

  1. 1 Rizslisztből készült maszk

   b6e9f852e4b8dddee05cf6a2b8

   Az indonéz nők speicális, rizslisztből készült arc maszkokat használnak. A hámlasztó paszta rizslisztből, gyömbérből, diófélékből, kurkuma gyökérből, fahéjból és szantálfaporból áll. A hozzávalókat csak össze kell turmixolni és máris egy természetes bőrradírt kapunk, ami puhítja és tisztítja a bőrt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Striák megelőzése

   d325d3510380b7c337ca275507

   A balinézek tetőtől-talpig kényeztetéssel próbálják ápolni a testüket, hiszen jól tudják: sokkal könnyebb megelőzni a striákat, mint később küzdeni velük. Az egyik legnépszerűbb rituálé a balinéz hasmaszk felvitele. Ez a krém rizslisztből és egy kencur nevű, gyömbérszerű gyökérből áll. Ezek az összetevők elősegítik a bőr rugalmasságát.

   Szülés után a nők gyakran gyógynövényes pakolást is tartalmazó testmasszázzsal harcolnak a szülési nyomok ellen - meglepően eredményesen.

  3. 3 Papaya és papaya mag használata a bőrön

   ab0f5150d69fe4e8c5dd5bf064

   Az indonéz nők pépesített papayát használnak tejjel vagy anélkül, és közvetlenül az arcukra kenik, hogy ragyogjon a bőrük. Ezenkívül úgy próbálják meg természetes módon, a hajuk sérülése nélkül fakítani a természetesen sötét hajszínűket, hogy papayamagokat őrölnek, majd vízzel kevert pasztát hoznak létre, amit a hajukra kennek, várnak egy órát, majd leöblítik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Kecsketej a fürdéshez

   36f0785f8fb7b0b75c1bce2d52

   Ez egy ősi szépségfürdőzési módszer, amit még Jáva hercegnői használtak. Segít megőrizni a fiatal és puha bőrt. A nők egyszerűen kecsketejet adnak a fürdővízhez, majd legalább 30 percig fekszenek benne. Fürdés után a zuhanyfej segítségével alaposan leöblítik magukról a tejet.

  5. 5 Krémes hajkezelés

   093a32509c827e534ec7c52e88

   Ez Indonézia legnépszerűbb hajkezelése, mely egyébként egy meglehetősen hosszú procedúra. Először is a hajra egy avokádó maszkot visznek föl, majd gőzölik kicsit. Ezután enyhe masszázst végeznek a fejbőrükön a nyakukon és a vállukon. Az eljárás végül hajmosással és hajszárítással zárul.

   Ez az eljárás nem csak relaxációs célokat szolgál, hanem segít abban is, hogy a haj erős és egészséges legyen, illetve megóvja azt a gazdája által használt hajlakkok és egyéb szerek káros hatásaitól.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Heti kétszer masszázs

   c4cf2b508aa980d26e426a6c4e

   Az indonézek számára a masszázs egy elengedhetetlen eszköz, hogy egészségesen és fiatalon tartsák a bőrüket. A Nonita Respati divatcég alapítója azt mondja, hogy még saját szépségápolási programja is van. A manikűr és pedikűr mellett hetente arcpakolások, hajkezelések, hetente kétszer pedig masszázsra jár a tökéletes és fiatal bőr érdekében.

  7. 7 Sugárzó boldogság

   Indonez nok trukkje

   Indonézia egyik legnépszerűbb bloggere 53 évesen is úgy nézett ki, mint egy 30 éves, és most, 62 évesen is korát meghazudtolóan fiatalnak tűnik. A nő felfedte fiatalságának titkát: elmondása szerint minél idősebb, annál boldogabb. A boldogság pedig segít megőrizni a külső és belső szépséget egyaránt. Szeresd magad és mosolyogj minél többet!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.