HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tetszik
Érdekességek

A tanárok elmesélték, melyik 12 ajándékot utálják legjobban a szülőktől

A lista végén azt is elmondjuk, minek örülnek a legjobban.

  Az ajándékok kiválasztása mindig nehéz, még akkor is, ha jól ismerjük az illetőt. Különösen sokáig tart azonban a megfelelő ajándék keresése, ha nem ismerjük elég jól az adott személyt, és a fejével gondolkodva próbáljuk meg kitalálni, hogy vajon mi lehet az, ami örömet okoz neki. Ilyenkor nem ritka, hogy hatalmas hibát követünk el.

  HIRDETÉS

  Különösen igaz ez a tanárokra, akiknek sok szülő próbál valami kis kedveskedő ajándékot adni az ünnepekre vagy a tanévzárás alkalmából anélkül, hogy tudnák, mik azok az ajándékok, amik tényleg örömet okoznak egy tanárnak. Az internetes fórumokat átböngészve most összegyűjtöttük azokat az ajándékokat, amik régóta nem okoznak örömet a tanároknak, a cikk végén pedig arra is kitérünk, hogy mit érdemes adni helyettük.

  1 Étel

  Étel
  ©  
  Matthew Hoelscher / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 2.0 
  ©  
  Frisko / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY 3.0

  Sok tanár számára az ehető/iható ajándékok, például gyümölcstálak vagy borválogatás csak kellemetlenséget okoz.

  Főleg nem szeretik, ha édességgel ajándékozzák meg őket. Először is mert rengeteg ilyet kapnak mindenkitől, másodszor pedig mert nem tudnak annyi édességet enni, hogy elfogyasszák őket a lejárati idejük előtt.

  2 Naptár és napló

  Napló
  ©  
  Duc Ly / Flickr 
  ©  
  CC BY-SA 2.0

  Egy másik dolog, amit a tanárok gyakran kapnak a szülőktől, akik valamiért azt hiszik, hogy a tanároknak nincs ilyen. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a tanárok jobb szeretik inkább saját maguk kiválasztani ezeket a dolgokat, és vannak olyanok is persze, akik az okostelefonjuk segítségével jegyzetelik inkább a fontos dolgokat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Tea és kávé

  Tea és kávé

  Egyes pedagógusok szerint a tea és a kávé egy rettentően személytelen ajándék, ami azt mutatja, hogy a tanárok és a diákok meg sem próbálták venni a fáradtságot, hogy egy kicsit jobban megismerjék a tanárjukat.

  Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden ember ugyanazokat az ízeket szereti, és viszonylag nehéz beletrafálni egy kevésbé ismert embert ízpreferenciáiba.

  4 Díszek

  Figurák

  Egy elegáns dísz remek ajándék lehet, de a gyakorlat inkább azt mutatja, hogy a szülők próbálnak inkább olcsó ajándékokat vásárolni a pedagógusoknak, ennek megfelelően pedig a dekorációs elemek is elég silányok. Ezek nem hogy nem képesek szebbé tenni valakinek az otthonát, de még erősen ronthatják is annak az összhatását, ezért nem érdemes olcsó díszeket adni a tanároknak.

  5 Kozmetikumok

  Kozmetikumok
  ©  
  Jubair1985 / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 4.0 
  ©  
  Bogdan29roman / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 3.0

  A kozmetikumok túl kényes ajándékok ahhoz, hogy egy tanárnak adjuk őket. Fennáll a veszélye, hogy átlépünk velük egy bizonyos vonalat, ami után megszakad a jó kapcsolat. Például egy öregedésgátló krém elég komoly ok lehet a neheztelésre, míg a dekorkozmetikumokkal, például rúzs, púder, stb. könnyen mellé lehet lőni és lehet, hogy a márkája vagy a színe nem tetszik a tanárnak.

  A tanárok egyébként gyakran kézkrémet kapnak ajándékba, ami egy elég semleges ajándék, ráadásul olyan sokat kapnak belőlük, hogy nem tudják mindet felhasználni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Higiéniai termékek

  Higiéniai termékek
  ©  
  Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 4.0 
  ©  
  EconomieE2 / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY-SA 4.0

  A higiéniai termékek, például tusfürdő, sampon vagy dezodor csak a legközelebbi rokonoknak vagy barátoknak adható. Nem illik ilyet adni egy tanárnak, ráadásul az iménti öregedésgátló krém példájához hasonlóan, egy tanár könnyen megsértődhet vagy összezavarodhat, ha mondjuk egy tusfürdőt kap ajándékba.

  7 Étkészletek

  Készletek
  ©  
  Andryusha Romanov / Wikimedia Commons 
  ©  
  CC BY 4.0

  A közép- és időskorú tanárok elmondása szerint annyi ilyen készletet kaptak már a munkájuk során, hogy egyszerűen nem tudják hova tenni. A fiatal tanárok szintén nem fognak örülni például egy régi porcelán készletnek, mivel eléggé régimódinak tartják.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

51 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én legjobban a könyvutalványnak, ékszerutalványnak vagy vmi élménynek örülök. Azt tényleg magamra használom fel, az ízlésemnek megfelelően. Illetve szeretem a fotóalbumot a gyerekek fotóival, az egy örök emlék a csoportról.
   • A cikk azt írja, hogy az ékszer első sorban az értéke miatt nem megfelelő, másrészt az ízlések különbözősége miatt. Ha valaki tudja, hogy a pedagógus szokott ékszert viselni, akkor miért kéne ezt kategorikusan kizárni? Az utalvány csak utalvány, ugyanaz az összeg ékszerre vagy könyvre nem nagy különbség. Ráadásul könyvutalványból valószínűleg úgyis többet szokott kapni :-)
 • Igaz...ajándék tárgy már azt sem tudom hol lehet...viszont a saját maga készített teatartó doboz ma is a konyhám része.🥰
  • 9,110
   Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
   Miért lenne jó ajándék? Nem mindenki kávézik! Én is utálom a kávét, és nem értem, miért veszik úgy az emberek, hogy mindenki vedeli azt a szart, amikor nem!
 • Nem is értem, miért kell a tanárnak ajándékozni. A dolgát végzi, ezért fizetést kap. 
  • Nem kell. Karácsonyra sem kell semmit adni, csak szokàs. Meg jól esik, ha megköszönik valakinek a munkàjàt. 
   • Rossz szokássá vált, règen a virágnak nagyon örültek, pedig a kertből szedtük ! 
   • Az én időmben csak pedagógus napon és évzárókor volt szokàs ajándékot venni, többnyire virágot!
  • Gondolom édesanyádnak se veszel semmit anyák napjára, hisz csak a dolgát végezte veled... Nem kötelező ám érzelmi roncstemetődet kivetíteni a világra, kérlek ne add tovább ezt a fantasztikus világnézeted... Sajnálatos, hogy téged soha senki nem lepett meg, mikor csak a dolgod végezted akár munkába akár magánba, vagy már elfelejtetted, különben nem írtál volna ilyet.Cikkre is reagálva kár, hogy csak az van benne mit ne... Tavaly mi is könyvutalványt adtunk, az szerintem betalált, idén azért adtam volna mást ha találok valami jó ötletet. (Igen, fúúúj, én szívesen adok egyébként, pedig senki nem kér rá és nem is kell, egyszerűen csak jól esik)
  • Mivel a gyerek nem munkadarab, ezért más a kapcsolat tanár és diák között, mint ács és a gerenda között.
  • nézzen körbe a szokásai közt. mindenki kap fizetést, mégis kap borravalót, pedig csak egy tányér levest hoz ki vagy levágja a haját, nem pedig a gyerekét próbálja meg az életre felkészíteni maga helyett. 
 • Miért van az egész cikk között mindig a vérnyomásmérő? Az is jó ajándék tanárnak??? :-)
 • 1 db saját készítésű muffin, amire ráírták a nevem. Az osztály kedvenc receptjei egy kis füzetben.Hangfelvétel, amin ők énekelnek, beszélnek. Fotó róluk. Egy doboz, amibe mind írták egy cetlit, nekem. Ennek mind örültem és emlékszem rájuk. 
   • 9,110
    Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
    lol ez jó duma
 • Az ajándékot jó szívvel kell fogadni, megköszönni és örülni neki. Bármit kapunk. A szándék a fontos.
 • Az alsós osztályfőnöknek búcsúzóul fotókönyvet csináltunk. Az osztályban/osztályról 4 év alatt készült fotók mellett szerepeltek a gyerekek egy-egy fotón, ami mellett helyet kapott az általuk készített rajz, illetve üzenet a tanítónéninek. 
 • '90-es evek elejen, meg tanarkent - fiatal elvalt asszonykent kaptam a szuloktol egy porcelan, kb 40-45 cm magas agaskodo ment.... s meg mindig jobban jartam mint a kollegano aki ugyanakkora vizilovat, vagy a ferfi kollega aki szinten akkora, padon ulo reszeget kapott...
  • Habokból kiugró színes delfinpár műanyagból sem rossz..Én azt kaptam. A felirat mellé: megtört szívvel búcsúzunk.
 • Ha  adnak  fogadd  el,ha  vernek  szaladj  el.Aminek  nem  örülnek,adják  tovább,vigyék  zaciba  ,stb.Van  egy  csomó  gyerek  ,aki  nem  nagyon  jut  édességhez.Kínálja  fel  a  tanár.Ne  ezen  panaszkodjon  már  egyikük  sem,hogy  milyen  ajándék  a  jó,meg milyen  amit  utál.Számomra  felháborító.
  • Szerintem, egy tanárt sem kérdeztek meg erről. Nem kérünk ajándékot, de ha kapunk, soha nem sértenénk meg senkit azzal, hogy kiteregetjük tetszett-e vagy sem.
 • Néhány szál virág szép gesztus. Ajándékozni a családtagokat, nem a tanárokat kellene! 
 • Nem szoktunk rengeteget kapni semmiből…….Az ízlés nem találkozik mindig, de ha őszintén adják, /amit ugye sose tudni/, illik örömmel fogadni.Meg van egyébként ennek is a kialakult módja, nem szükséges így cikkel tanácsokat adni.  Nem is tudtam jó néhánnyal azonosulni.  Én már nyugdíjas vagyok, de van több szép emlékem diákjaimtól!
 • Évek óta vagyok nyugdíjas. Mégis (költözés után is) őrzöm az alsós diákom által készített jegyzettartót, font kosárkát, ... stb. A legjobb ajándék. Osztálytól, közösen, leginkább az albumnak tud örülni egy tanár. A 4 év alatt készített vidám fotók, emlékek felidézése. Videót is kaptam, ahol elmondják, milyennek láttak, milyen kedves emlékük maradt rólam. Volt olyan osztályom, akiktől egy különleges fát kaptam, mert tudták, hogy kertes házban élek. El is ültettem. Erről azután valóban folyamatosan Rájuk fogok gondolni.
 • Pedagógus vagyok, 35 éve, ajándék nem kell, dolgozok nélküle is, a szülőknek is van hova a pénzüket költeni!  
  • 9,110
   Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
   lol jó fej vagy :D gondolom egy jó cumi is jöhet valamelyik nagycsöcsű milf anyukától
 • Tetszik a cikk, köszönöm annak, aki össze gyűjötte és annak is, aki érdemben kommentelte. Szerintem ajándékozni nagyszerű dolog, hiszen a pedagógus egész évben a zsivány gyerekemmel/gyerekeinkkel foglalkozott. Egy pár ezer forintos ajándék a mai világban (sajnos) éppen csak jelképesnek számít, de biztosan jól esik nekik.
 • Én szerettem megajándékozni azokat a tanáraimat, akikről úgy éreztem, sokat köszönhetek nekik. Nekem esett jól odaadni és ezáltal megköszönni nekik mindazt, amit értem tettek. A munkájukkal, a személyiségükkel, az elhivatottságukkal és a kitartásukkal.
 • 9,110
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  én örülnék a sok csokinak. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.