A Liked.hu-nál tudjuk jól, hogy ahány ország, annyiféle kultúra és ízvilág, ezért cikkünkben most bemutatjuk, hogyan is néznek ki a számunkra átlagos ételek és italok a világ más részein.
1 Bundás kenyér sűrített tejjel és porcukorral.
A japánban a kenyeret tojás-tej keverékébe mártják, megsütik, majd megvajazzák, ezután megszórják porcukorral, és sűrített tejjel nyakon öntik, végezetül még néhány extra fűszerrel ízesítik, mielőtt szalonnával felszolgálva tálalnák.
2 Cukorral megszórt friss paradicsom.
Kínában az emberek úgy gondolják, hogy a cukor hozzáadásával az érett paradicsom íze még jellegzetesebbé válik.
HIRDETÉSHIRDETÉSHIRDETÉS3 Megolvasztott csokis süti, tejföllel.
Dél-Koreában ez egy nagyon népszerű desszert, ami melegen fogyasztanak, hideg tejföllel nyakon öntve. Általában Choco Pie csokis tallérokat szoktak a mikróban megolvasztani, de bármi mással is lehet kombinálni.
4 Sült krumpli és fagylalt.
A Wendy's gyorsétterem az elsők közt vette fel az étlapjára ezt a különleges kombinációt: ropogós sült burgonya, puha jégkrémmel vagy sűrű turmixszal nyakon öntve.
5 Süti koktél.
A Plasma Shake nevezetű turmix tejből, fagylaltból és nagy mennyiségű zúzott kekszből készül. Olyan sűrű, hogy még kanalat is adnak mellé, mert elég nehéz inni. Ez az étel/ital kombináció nagyon népszerű Szerbiában.
HIRDETÉSHIRDETÉS6 Sült szőlő.
Indiában és a mediterrán országokban a szőlőszemeket gyakran megpirítják, hogy aztán köretként vagy salátába dobva szolgálják fel őket.
7 Mézbe mártott uborka.
A balti országokban, valamint Fehéroroszországban, Ukrajnában és Finnországban nagyon népszerű ez az előétel: friss vagy enyhén sózott uborka, mézbe tunkolva.
8 Tésztában sült vaj.
A sült vajat már a 17. században is ismerték, akkor főként az osztriga mellé szolgálták fel. Mára a recept kissé megváltozott: egy kocka vajat zsemlemorzsába mártanak, majd forró olajban néhány másodperc alatt készre sütik. Végezetül édes mázzal vonják be a kész ételt. Ez egy nagyon népszerű desszert az Egyesült Államokban.
15 comments