HIRDETÉS

Egy autista kisfiú 56 ezer darab kockából építette fel a világ legnagyobb LEGO-Titanicját


108 évvel ezelőtt történt a Titanic katasztrófája, és főként talán a James Cameron-féle filmnek köszönhetően, de még mindig élénken él a memóriánkban. Így volt ezzel az izlandi Rejkjavik-on élő autista kisfiú, Brynjar Karl Bigisson is, aki 10 éves korában úgy döntött, hogy szeretne tisztelegni kicsit a hajóval történ események előtt, és ehhez a LEGO-kockákat hívta segítségül.

HIRDETÉS

700 óra (11 hónap) és 56 ezer LEGO kockával később a fiú befejezte projektjét, mely azonnal a világ legnagyobb LEGO Titanic replikája lett. A most 17 éves fiú elmesélte, hogyan változtatta meg ez a projekt az életét.

,,A LEGO nagyon régóta fontos része az életemnek. Rossz szociális és kommunikációs képességeim miatt mindig egyedül voltam, egyedül kellett játszanom, és ehhez a LEGO kockák voltak a legjobb eszközök számomra" - mesélte a fiú.

A fiút a dániai Legoland-ben tett látogatása inspirálta a Titanic replika elkészítésére, teljesen magával ragadták ugyanis az ott látott hatalmas Lego modellek. Mivel a fiú régóta nagy rajongója volt már ekkor a hajózásnak, ezért egyértelmű volt, hogy a Titanic lesz számára a tökéletes projekt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ehhez persze segítség is kellett. "Nyilvánvaló, hogy én magam sosem tudtam volna elkészíteni egyedül egy 7 méteres modellt, ezért rá kellett vennem néhány kulcsfontosságú embert, hogy segítsen benne nekem" - mesélte. "Nagyapám, Lulli segített nekem a speciális tervrajzok és utasítások elkészítésében."

,,Édesanyám segített nekem egy közösségi finanszírozási oldal létrehozásával, így összejött a szükséges összeg a LEGO kockák megvásárlásához. Ezen kívül egy raktárt is biztosítottak nekem a modell felépítésére, ahová minden nap elmentem iskola után és 3-4 órán át építettem a hajót 11 hónapon át.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A 17 éves fiúnak az egész életét megváltoztatta a projekt, aki már most is egy kompon dolgozik nyaranta, és elhatározott célja, hogy egy nap kapitány lehessen. A fiú reméli, hogy a története más hasonló betegséggel küzdő gyermekeket és szülőket is inspirál majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!