HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

12 hihetetlen esemény, ami csak egyszer történt meg az idők során

Nem mindennap láthat ilyet az ember.

  Folyamatosan érdemes egy tágítani az ismereteinket, hiszen a világ olyan hatalmas, hogy állandóan képes meglepő, furcsa és sok esetben egyenesen megmagyarázhatatlan jelenséggel és eseménnyel szórakoztatni.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán ilyen 12 roppant érdekes eseményt gyűjtöttünk össze a múltból, melyek olyan elképesztőek, hogy nagy valószínűséggel sosem fognak még egyszer – így, ebben a formában – megismétlődni.

   1. 12 Timothy Brown kigyógyul az AIDS-ből.

    wikipedia

    Az amerikai Timothy Ray Brown, egy HIV-pozitív amerikai, aki meggyógyult egy speciális típusú csontvelő átültetésétől, a „berlini betegként” emlegetett férfi szimbólummá vált, annak szimbólumává, ami a kutatók reménye szerint az AIDS pandémia következő fázisa lesz: a betegség végéé.

   2. 11 A Niagara-vízesés ,,elzárása”.

    wikimedia

    1969 őszén és telén, közel fél éven keresztül víz nélkül maradt a Niagara-vízesés, mert az amerikai hadsereg mérnökei “elzárták” a vizet, így a hatalmas zuhatag utánpótlás nélkül maradt. Az ideiglenes elterelésre a folyómeder vizsgálata, a sziklafal strukturális vizsgálata miatt volt szükség. A folyó elterelése után részletesen felmérték a sziklafalat, és megállapították, hogy ott az erózió nagyon komoly károkat okozott és okozhat a jövőben is. Eredetileg a lehullott sziklatörmeléket is el akarták volna hordani, de utóbb lemondtak róla, mert nagyon sokba került volna. A hihetetlenül ritka esemény természetesen még több turistát vonzott, mint eddig bármikor.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 10 A tanganyikai (ma Tanzánia) nevetőjárvány.

    Nevetojarvany

    Az egész január 30-án kezdődött a kashasai leányiskolában; a kis falu a mai Tanzánia területén, a Viktória-tó partján fekszik. A nevetőgörcs először három lányon tört ki, de villámgyorsan elterjedt; a feljegyzések szerint legalább 95, de legfeljebb 159, 12-18 év közti diákot érintett. Akik elkapták a nevetőgörcsöt, akár órákon át is folyamatosan nevettek; a rekorder 16 napon át nem tudta abbahagyni a röhögést.

    A nevetőjárvány egyes helyeken 6-18 hónapig tartott, és több ezer embert érintett, mielőtt végleg lecsengett. Eközben 14 iskolát kellett ideiglenesen bezárni. Az érintettek testi tünetekről is beszámoltak: izzadás, légzési problémák, kipirultság, sírógörcsök, fájdalomérzet. Ezekből sajnos nem derül ki, hogy mi okozhatta a lokális röhögőgörcsöt; máig a tömegpszichózist tartják a legkézenfekvőbb magyarázatnak.

   4. 9 Nyos-tó: a gyilkos tó.

    wikipedia

    1986. augusztus 21-én egy limnikus kitörés hatalmas szén-dioxid felhőt vetett fel a Nyos-tóból, amely megfojtott 1700-1800 embert és mintegy 3500 háziállatot. A tudósok a veszély csökkentésére öt csövet terveztek levezetni a tó mélyébe, hogy felszínre hozzák a felgyülemlő gázok egy részét, de ezekből csak egy készült el. További csövek elhelyezését kockázatosnak tartják, ugyanis félő, hogy újabb kitörést indíthatnának el.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   5. 8 A Norfolk-ezred rejtélyes eltűnése.

    wikipedia

    Az első világháború idején 257, az angliai Sandringhamból érkezett brit fiatalember, a Norfolk ezred ötödik zászlóalja 1915. július 29-én indult útnak Gallipoli felé, hogy felvegyék a harcot a török csapatokkal, melyek a németek oldalán harcoltak. Útközben a katonákra egy furcsa „ködfelhő” ereszkedett le, mely a beszámolók szerint 4-5 percig tartott és amikor felszállt, 267 ember hirtelen szó szerint köddé vált. Máig nem lehet tudni, hogy mi történhetett.

   6. 7 Az ördög lábnyomai Devonban.

    wikipedia

    A dél-angliai Devon megye lakói épp békésen szundítottak ágyaikban, amikor 1855. február 8-ának éjjelén egy titokzatos lény elszórta különös lábnyomát szerte a környéken. Mivel egész éjjel sűrűn havazott, a korán kelő gazdáknak azonnal feltűntek a hóban hagyott fekete, patkóforma nyomok. A sosem látott jelenség azonnal hiedelmek és spekulációk sorát indította el, az eset híre pedig nemcsak egész Angliát, de az egész világot bejárta.

    A rejtélyes lábnyomok több mint 160 kilométeren át kanyarogtak szerte a megyében, az Exe-folyótól Totnesen át egész le a Dart-folyóig. A megdöbbent helyiek értetlenül álltak az eset előtt, mivel a láb tulajdonosa útja során nemcsak hogy észrevétlenül közlekedett, de úgy tűnt, teljesen akadálytalanul haladt át mindenen. A fura lény úton, erdőn, magas kerítéseken és falakon, sőt, még a hófödte háztetőkön is otthagyta lábnyomát.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nem konkrétan azt a Niagara vízesést zárták el, amit mindenki "A Niagara vízesés"ként ismer, hisz azt lehetetlen lett volna. Ez a Bridal Veil Falls volt, ami csak egy kis része a nagy egésznek
 • 0
  Az első pontnál,a végén kétt éé van

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.