- Emlékszem, egyszer több mint egy órát vártunk, mire a rendelésünk megérkezett. A mi asztalunkon kívül csak 2 asztal volt foglalt, és az étel végül olyan hideg volt, mintha a főzés után már régóta a konyhában állt volna. © Jamie9712 / Reddit
- A terjedelmes étlap arra utal, hogy vagy sok mindent mikróban sütnek, vagy a hűtőben tárolt alapanyagok már régóta ott vannak. Esetleg tonnányi élelmiszert pazarolnak el, de akkor viszont az étterem árai is olyanok. © ExcuseMeMyGoodLich / Reddit
- De azért, ha minden ételükben nagyjából ugyanazok a hozzávalók és főzési módok vannak, akkor még a terjedelmes étlap sem feltétlenül riasztó. © alexanderpas / Reddit
- Igen, a fogások túlzott változatossága inkább a baj. Sok ázsiai étteremnek nagy étlapja van, és ez így is van rendjén – sok ételt főznek ugyanabból az alapanyagból, és a regionális konyhájukra koncentrálnak. De ha az étlapon steakek, tenger gyümölcsei, tészták, hamburgerek, plusz kínai ételek és pizza is szerepel, az rossz, mert biztos, hogy egyik sem lesz friss. © craigdahlke / Reddit
- Régebben volt egy vietnámi hely a közelemben. És majdnem minden alkalommal, amikor odamentem, a személyzet egy tagja az asztalnál ebédelt. Szóval az az étterem számomra az első ötben volt. © TotallyLegitEstoc / Reddit
- Itt van a kedvenc japán éttermem: az ottani személyzet nagy része japán, és az étkezők fele is az. © SEND_ME_REAL_PICS / Reddit
- Ha besétálsz egy kis etnikai étterembe, és bent helyi gyerekeket látsz, akik az egyik asztalnál a házi feladatukat csinálják, mindenképpen kóstold meg az ételt – biztos, hogy finom lesz. © Dizzy-Particular-258 / Reddit
- Koszos WC = koszos konyha. © ManifestsOnly / © ManifestsOnly / Reddit
- Egy dolog biztos. Ha ott ilyen mocsok van, ahova a vendégek is bemennek, akkor képzeld el, mi folyik ott, ahol nem látjuk? © Unknown author / Reddit
- Anyukám mindig megkért engem a bátyámmal, hogy mielőtt valahova beültünk enni, nézzük meg a mosdókat. És ha rendetlenek voltak, azonnal elmentünk. © lyan-cat / Reddit
- A látogatók ilyen mértékű áradata miatt ezeknek az éttermeknek még az ételek minősége miatt sem kell aggódniuk. © Helpful_Assistance_5 / Reddit
- Sőt, gyakran minél jobb a helyszín, annál rosszabb az étterem. Ha csodálatos kilátásuk van, nem kell nagyszerű ételeket készíteniük – úgyis elégedettek lesznek a vendégek. © legalb****r / Reddit
- Pontosan!!! Szinte minden tengerparti kávézóra jellemző, hogy drága és élvezhetetlen. © SuperSmooth1 / Reddit
- A csatornaszag és a tisztítószerekből származó szagok egyaránt rosszat jelentenek. © AreWeCowa****a / Reddit
- Van, amikor még az ételek szagát sem lehet érezni a tisztítószerek miatt. © AuntieDawnsKitchen / Reddit
- Évekkel ezelőtt a kollégáim nagyon dicsértek egy környékbeli szendvicsezőt. Egyszer rávettem magam, hogy megnézzem. Bementem, és klórszagú volt….. Azonnal ki is jöttem. © PorkrindsMcSnacky / Reddit
- Fordulj sarkon, ha halszag van az étteremben. Még a halas éttermeknek (a jó éttermeknek) sem szabadna halszagúnak lenniük. © Competitive-You-6317 / Reddit
- A legyek csak egy dolgot jelentenek: az étterem nem viszi ki elég gyakran a szemetet vagy nem elég szorgalmasak, és a légylárvák még a konyhában kikenek, mielőtt a kinti szemetesbe jutnának. © F***ingidjut / Reddit
- Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott étterem rossz, de az biztos, hogy ma valami katasztrófa történhetett a konyhájukban, ami miatt neked is nagyon sokat kell majd várnod a rendelésedre. © stfu_bobcostas / Reddit
- Apróságnak tűnik, és én magam például fel sem figyeltem rá, de a bátyám észrevette, és tényleg így van. Ha a zöldséget vagy a húst egyenetlenül szeletelik, az azt jelenti, hogy a szakácsoknak nincs hozzáértésük – és valószínűleg azt sem tudják, hogyan kell helyesen főzni. © f***fingerpaint / Reddit
- Sok évvel ezelőtt egy éttermi állásra jelentkeztem. Az interjú 17:00-kor volt, pénteken, és az egész hely üres volt – ebben az időpontban egymást kellene váltaniuk a vendégeknek. Ez a legnyilvánvalóbb red flag egy étteremnél. Végül nem vettek fel oda dolgozni, de talán így is volt a legjobb. © DeltaJimm / Reddit
Néha mindannyian vágyunk arra, hogy étteremben együnk. Vagy azért, mert valami újdonságra vágyunk, vagy pedig, mert szimplán túl lusták vagyunk főzni. Nem is ez a lényeg, hanem hogy mindig finom ételeket és jó kiszolgálást kapjunk a pénzünkért cserébe.
Néha azonban a valóság sajnos eltér a várakozásoktól. A Reddit-felhasználók azonban a segítségünkre siettek, és megosztották észrevételeiket arról, hogy hogyan lehet messziről kiszúrni, ha egy éttermet jobb messziről elkerülni.
10 Kevés a látogató, de hosszú ideig és vonakodva szolgálnak ki
9 Az étterem nagyon széles étlappal rendelkezik, és minden étel a világ különböző konyháiból származik
8 Egy másik országban vagy a város etnikai negyedében bemész egy etnikai étterembe, és nincsen helyi vendég
7 Piszkos mosdó
6 Az étterem egy népszerű helyen található a városban, vagy a vasútállomás vagy a repülőtér közelében
5 Az étteremnek rossz szaga van
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK
4 Legyekre lettél figyelmes az étteremben?
3 Egyik látogatónak sincs étel az asztalán
2 Az ételek hozzávalóit hanyagul aprítják fel
1 Az étterem csúcsidőben (ebédidőben vagy hétvégén esténként) üres
Mi a véleményed az internetezők tanácsairól? Egyetértesz velük? Neked milyen trükkjeid vannak arra, hogy felmérd egy étterem kvalitását, mielőtt leülnél az asztalukhoz?
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK