HIRDETÉS BEZÁRÁS

Hogyan forgatták a „Forrest Gump” című filmet: fényképek a forgatásról és érdekes tények a filmről

„Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.“

  Az 1994-ben bemutatott, Tom Hanks főszereplésével készült Forrest Gump egy igazi kasszasiker lett. Nem csoda, hogy 6 Oscar-díjat is bezsebelt, többek között a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában.

  HIRDETÉS

  A film annyira minőségi és izgalmas, hogy nem tehettük meg, hogy ne meséljünk el néhány érdekességet róla. Természetesen, színes és izgalmas képeket is mutatunk a forgatásról.

  21. Tom Hanks a bevétel százalékában részesült a fix gázsi helyett. Ez a döntés remekül sült el neki, hiszen így körülbelül 40 millió dollárt keresett a filmmel.

  Forrest gump film tények 037

  20. Tom Hanks családja is részt vett a forgatáson.

  Forrest gump film tények 036

  Például az egyik kislányt a iskolabuszban a lánya, Elizabeth Hanks alakította. Sőt, Tom Hanks ikertestvére is beugrott néha, amikor Forrest futójeleneteket forgattak. A kisfiút, aki először nem akarja, hogy Forrest mellé üljön a buszon, Robert Zemeckis, a rendező fia alakította.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  19. A Forrest Gump szerepét eredetileg Bill Murray-nek, John Travoltának és Chevy Chase-nek is felajánlották.

  Forrest gump film tények 035

  Ők mindannyian visszautasították, így Tom Hanks kapta meg a szerepet, amiért végül Oscart is nyert. John Travolta később bevallotta, hogy bánja, hogy elutasította a lehetőséget.

  18. A filmben sok elemet számítógépes effektekkel hoztak létre.

  Forrest gump film tények 034

  Például amikor Forrest pingpongozik, valójában nem volt ott pingponglabda, csak ütött a levegőbe. A labdát utólag rajzolták hozzá.

  17. A vietnámi háborús beszéd.

  Forrest gump film tények 033

  Biztosan emlékeztek a jelenetre, ahol Tom Hanks megható beszédet akar mondani a vietnámi háborúról a téren, de elnémítják a mikrofonját. Ahogy maga Hanks is elmesélte, a beszéd lényege a következő volt:

  „Amikor az emberek elmennek a vietnámi háborúba, elveszítik a lábukat, vagy soha nem térnek haza. Ez minden, amit a vietnámi háborúról el akarok mondani.”

  Forrest gump film tények 032

  A beszéd természetesen barátjának, Bubbanak és Dan hadnagynak szólt. Azonban a mikrofon elnémítása miatt csak az utolsó mondatot hallhatjuk. Érdekesség, hogy a jelenetben hatalmas tömeget látunk, de valójában csak 1500 statisztát használtak a forgatáskor. A többi embert számítógéppel rajzolták hozzá.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  16. Forrest beillesztése a történelmi felvételekbe.

  Forrest gump film tények 031

  Ahhoz, hogy Forrestet be tudják illeszteni a valódi felvételekbe, ahol híres személyiségekkel (pl. amerikai elnökökkel és John Lennonnal) találkozik, Tom Hankst külön vették fel kék háttér előtt. Ezután ezeket a felvételeket digitálisan illesztették bele a történelmi anyagokba.

  15. Dan hadnagy lábainak eltüntetése.

  Forrest gump film tények 030
  Forrest gump film tények 029
  Forrest gump film tények 028

  Gary Sinise, aki Dan hadnagyot alakította, kék harisnyanadrágot viselt a forgatás során, hogy a lábait utólag el lehessen távolítani számítógéppel. Néhány jelenetben, például amikor Dan egyedül próbál felállni a kerekesszékből, még a „láthatatlan” lábak is észrevehetőek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  14. Az Lt. Dan Band zenekar

  Forrest gump film tények 027

  Gary Sinise-t annyira megihlette a karaktere, hogy megalapította a „Lt. Dan Band” nevű zenekart, amellyel katonai támaszpontokon lépett fel, hogy lelkesítse a katonákat.

  13. Sally Field és Tom Hanks.

  Forrest gump film tények 026

  A Forrest Gump anyját alakító Sally Field mindössze 10 évvel volt idősebb Tom Hanksnél.

  Forrest gump film tények 025

  Érdekesség, hogy az „Életem a kabaré” (1988) című filmben már játszottak együtt, sőt, romantikus kapcsolat is volt a karaktereik között.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  12. A folytatás, ami nem lett.

  Forrest gump film tények 024

  A film sikere után a stúdióvezetők elkezdtek gondolkodni a folytatáson. Azonban Tom Hanks és Robert Zemeckis rendező elutasította a projektet, és nélkülük senki sem akarta elkészíteni a filmet. Hanks maga ki is jelentette, hogy soha nem fog szerepelni folytatásokban.

  Forrest gump film tények 023

  Kivételt képezett ez alól Woody, a cowboy hangja a „Toy Story” („Toy Story – Játékháború”) animációs filmek három folytatásában, valamint Robert Langdon szerepe a „Da Vinci-kód” („A Da Vinci-kód”) regényfolyam két adaptációjában („Angyalok és démonok”, „Inferno”).

  11. A viharos szél effektek.

  Forrest gump film tények 022

  A viharos jelenetekben igazi sugárhajtású motorokat használtak a szél effektek létrehozásához.

  10. A csukott szemek rejtélye.

  Forrest gump film tények 021

  Ha figyelmesen megnézed a filmet, észreveheted, hogy az összes fotón, ahol Forrest szerepel, csukva van a szeme. Ez még a film plakátján is így van. Tom Hanks maga találta ki ezt a kis trükköt, hogy jobban kifejezze Forrest ártatlanságát, naivitását és ügyetlenségét.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9. A legendás mondat csak egy improvizáció volt.

  Forrest gump film tények 020

  Emlékszel a film ikonikus mondatára: „A nevem Forest Gump. Mindenki Forest Gumpnak hív.”? Ezt a mondatot Tom Hanks improvizálta a forgatás során, és eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben. Robert Zemeckis rendezőnek annyira megtetszett, hogy beillesztette a filmbe.

  8. A varázslatos toll.

  Forrest gump film tények 019
  Forrest gump film tények 018

  A lebegő tollat egy leleményes technikával vették fel. A levegőben lévő tollat léccel és ventilátorral irányították a kívánt pályára. Magát a tollat kék háttér előtt (chromakey) vették fel, majd digitális effektek segítségével helyezték el a háttérben.

  Forrest gump film tények 017

  Amikor a toll Forrest cipőjére esik, már számítógépes animációt látunk, amit egy előre felvett, igazi tollal készült jelenettel váltanak fel. Ez a mozi varázslata!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.