HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 sokkoló tény a kedvenc mozifilmjeinkről, amit talán még a rajongóik sem tudtak korábban

  Kedvenc kultikus mozifilmjeinket sokszor annyira szeretjük, hogy akár szó szerint is tudnánk idézni belőlük, és nem is gondolnánk, hogy van még olyan apropó velük kapcsolatban, melyekkel nem vagyunk kellően tisztában.

  HIRDETÉS

  Pedig akad bőven, az alábbiakban pedig most ezt próbáljuk meg bebizonyítani, melyhez 20 izgalmas érdekességet hoztunk nektek az elmúlt évtizedek legsikeresebb mozifilmjeiről, melyekkel könnyen lehet, hogy még a legnagyobb rajongók sem voltak eddig tisztában.

  1. A valaha volt legnagyobb (épített) forgatási helyszín a Harry Potter filmek mágiaügyi minisztériumának főterme. A létesítmény építése 20 hetet vett igénybe, és a londoni dupla emeletes buszok mint egy felét gond nélkül el lehetne benne helyezni.

  2. Az oroszlán király című mesefilm eredetileg ,,A dzsungel királya” nevet kapta volna, ám a készítők rádöbbentek, hogy mivel az oroszlánok nem a dzsungelban élnek, ezért nem lenne túl találó.

  3. A kommunikátor, amit Qui-Gon Jinn a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak című epizódban használt, valójában csak egy kissé megbuherált női Gillette borotva.

  star wars kommunikátor

  4. A Sikoly című film megjelenése után háromszorosára nőtt azon telefonok eladása, melyek kijelzik a hívó telefonszámát.

  5.Whiplash című filmben egy fiatal és tehetséges dobos életét követhetjük nyomon. A film érdekessége, hogy a rendező nem hagyta pihenni a főszereplőt megformáló Miles Teller-t, így a jelenetek során az ő valódi fáradtságát és kimerültségét láthatjuk, semmi sincs megjátszva.

  6. A remény rabjai című filmben láthatunk egy fotót Morgan Freeman fiáról, Alfonso Freemanről.

  Morgan Freeman fia

  7. Amikor Stephen King eladja a könyveinek filmesítési jogait, igyekszik támogatni a fiatal, feltörekvő rendezőket. Például: a tehetséges pályakezdőknek 1 dollárért kínálta a Remény rabjai megfilmesítési jogait, míg a már befutott rendezőktől több ezer dollárt kért cserébe.

  8. A Die hard című film első része valójában csak egy adaptációja az 1968-as ,,A detektív” című kriminek, melynek Frank Sinatra volt a főszereplője.

  9. Sophie Turner, aki Sansa Stark-ot játszotta a Trónok harca című sorozat első évadában, hazavitte és befogadta a kutyát, akivel sok jelenetben együtt szerepelt.

  Game of thrones kutya

  10.Ponyvaregény című film költségvetése rendkívül kicsi volt, mindössze 8 millió dollárba került, melyből 5 millió dollárt a színészek fizetése tett ki. A film bevétele egyébként több százmillió dollár volt.

  11. A nyolcadik utas: a Halál című film főszereplője (Ripley) eredetileg férfi lett volna, ám a rendezők úgy gondolták, hogy a közönség jobban viseli majd, ha a film végén az egyetlen túlélő egy nő lesz.

  12.Reszkessetek, betörők! című film borítóját Edvard Munch ,,A sikoly” című festménye inspirálta.

  Reszkessetek betörők és a sikoly festmény

  13. A Terminátor című film egyik forgatási napján Arnold Schwarzenegger kiugrott az egyik közeli étterembe ebédelni, ám elfelejtette, hogy éppen félelmetes sminket visel: hiányzott az egyik szeme, törött volt az állkapcsa és össze volt égve a bőre, amitől az étterem dolgozói és vendégei azonnal frászt kaptak.

  14. Kevesen tudják, de Az igenember című film a brit író és producer, Danny Wallace életrajzán alapul. A film egyik jelenetében pedig maga Danny Wallace is feltűnik.

  15.WALL·E című film ‘EVE’ karakterét valójában Jonathan Ive, az Apple állandó tervezője készítette, aki az iPod-ot, az iMac-et és az iPhone-t igyekezett egy karakterré gyúrni.

  Wall-e apple alkalmazott

  16.Keresztapa filmekben egyszer sem hallhatjuk a ,,maffia” szót.

  17. Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló színész, Alec Guiness a szereplőválogatás idején azt hitte, hogy a Star Wars filmek ,,tündérmesés szarságok” lesznek.

  18.Moulin Rouge! című filmben Nicole Kidman a filmtörténelem legdrágább ékszerét viselte. 1308 gyémánt volt rajta, és az értéke valamivel több volt, mint 1 millió dollár.

  Moulin Rouge ékszer

  19.New York bandái című filmben a rendező Martin Scorsese maximális élethűségre törekedett, ezért Cameron Diaznak valóban meg kellett ütnie Leonardo DiCapriot, aki később panaszkodott is emiatt.

  20. Az Esőember című film telefonfülkés jelenetében Dustin Hoffman teljesen véletlenül fingotta el magát, ám olyan viccesen sült el, hogy később benne hagyták a filmben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.