24 izgalmas tény, ami bizonyítja, hogy a világ tele van meglepetésekkel

Mindannyian szeretünk hátradőlni a kedvenc karosszékünkben és annak tudatával hitegetni magunkat, hogy mi bizony mindent tudunk a világ dolgairól. Pedig ez egyáltalán nem így van, már csak azért sem, mert mindig lehet tanulni valami újat. Az alábbi listán 24 izgalmas tényt és érdekességet gyűjtöttünk össze a nagyvilágból, melyek láttán az emberek többségének egészen biztosan le fog esni majd az álla.


1. A legmagasabb férfiak Hollandiában élnek. A holland férfiak átlagos magassága 182 cm, míg a nőknél a litván hölgyek a csúcstartók, az ő átlag magasságuk 173 cm.

2. 1941. december 12-én Magyarország hadat üzent az Egyesült Államoknak, de Washingtonban nem vették komolyan.

3. A középkorban a fülbevalókat főként férfiak hordták, köszönhetően annak, hogy egy időben még a katolikus egyház is megtiltotta a viselésüket. Ezt azonban a kalózok, a tengerészek és a cigányok nem vették komolyan, így ők szántszándékkal megsértették ezen szabályokat.

Férfi vs női fülbevaló

4. A Coca Cola vállalat több, mint 1 milliárd terméket értékesít NAPONTA.

5. A csikóhalak az egyetlen olyan élőlények a Földön, akiknél a férfiak esnek teherbe és ők szülik meg az utódokat.

6. A hullámcsat helyes használata az, ha a hullámos része van alul.

Hullámcsat használata

7. A különböző régiókból származó tehenek, eltérően bőgnek. Ez épp úgy megkülönböztethető, mint nálunk embereknél a tájszólás.

8. A szívritmus-szabályozót (pacemaker) – ami emberek millióinak életét menti meg nap, mint nap – egy kanadai mérnök, John Hopps találta fel, teljesen véletlenül.

9. Az asztronauták sisakjában van egy speciális eszköz, ami megvakarja az orrukat, ha szükséges.

10. Az ókori Görögországban úgy tartották, hogy egy ember egészségét elsősorban a májának az állapota és nem a szíve állapota befolyásolja.

Ókori görögország tévhit

11. A delfinek, a madarak és a krokodilok képesek az úgynevezett ,,félálomra“, vagyis amíg az agyuk egyik félteke alszik, addig a másik ébren van, majd a féltekék váltják egymást.

 

12. Kínában létezik egy nagyon szokatlan szolgáltatás, melynek köszönhetően a férfiak is megtapasztalhatják a terhesség és a szülés okozta fájdalmakat. Meglepő, de nagyon sok férfi él a lehetőséggel.

Terhességi fájdalmak, férfiak

13. 1915-ben a brit milliárdos Cecil Chubb egy nagyon különleges ajándékot adott a feleségének – megvette neki a Stonehenge-t. A feleség azonban nem volt elragadtatva az ajándéktól, így Chubb kénytelen volt visszaadni az ajándékot a brit népnek.

14. Létezik egy ún. ,,Kő-papír-olló” Szövetség, ami 2002 óta nemzetközi bajnokságokat szervez, a győztesek pedig 50 ezer dollárt, vagyis közel 13 millió forintot vihetnek haza.


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!