HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 ruhadarab és kiegészítő, amik még a legtökéletesebb alakot is képesek tönkre tenni

Torzítják az arányokat és az összhatást.

  A ruhaválasztás egyfajta művészet, ahol minden elem számít. Néha még a legminőségibb és legszebb dolgok is „rosszul festhetnek”, már ami az összhatást illeti. Különösen, ha torzítják az arányokat, vagy nem harmonizálnak a testalkatoddal.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál ezért a divattanácsadók javaslatait figyelembe véve összegyűjtöttük azokat a ruhákat és kiegészítőket, amik a leggyakrabban teszik tönkre a megjelenést.

  1 Csónakos nyakkivágás

  Rossz ruhák 019
  ©  
  lookstudio / Freepik

  A csónaknyakú ruhák és pulóverek nőiesek és kifinomultak. De nem mindenkinek valók: az ilyen nyakkivágás lecsökkentheti a nyak hosszát, és felesleges volument adhat ahhoz. A vizuális harmónia és a sziluett meghosszabbítása érdekében pedig jobb, ha a V-nyakú vagy kerek nyakkivágást részesítjük előnyben.

  2 Finom szabású ruha vékony anyagból

  Rossz ruhák 018

  Az ilyen stílusú ruhák az alak minden vonását kiemelik. Ha a csípő térfogata nagyobb, mint a mellkasé, akkor ez még inkább feltűnő lesz. Ha „alma” alakod van, a szűk ruhák extra térfogatot adnak a derekadnak, és a vékony anyag árulkodóan kirajzolja az összes hurkát és ráncot. Jobb, ha A-vonalú ruhát veszel. Egy ilyen ruhában az alak kecsesebbnek és harmonikusabbnak tűnik – egyszerűen sikkes.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Fodros ruhák

  Rossz ruhák 017

  A fodrok gyakorlatilag a nőiesség szimbólumai a divatvilágban. De jobb, ha óvatosan bánunk velük: az ilyen részletek ugyanis pontosan ott, ahol elhelyezzük őket, extra volument adhatnak a testünknek. A fodrokkal tarkított ruhák ezért néha túlterheltnek tűnnek.

  4 Buborék szoknya

  Rossz ruhák 016

  Sok divatrajongó azt állítja, hogy a buborék szoknya csak a modelleken mutat elviselhetően. A mindennapi életben azonban az alak ellen „játszik”. Jobb, ha inkább egyenes szabású szoknyákat választunk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Gyenge szegélyvonal

  Rossz ruhák 015
  © Nan Palmero / Flickr© CC BY 2.0 DEED

  Függetlenül a szoknya vagy ruha hosszától, fontos, hogy a szegély ne a comb vagy a vádli legszélesebb pontjánál érjen véget. Az ilyen szabású ruhákban az alak rövidebbnek és vaskosabbnak tűnik.

  Rossz ruhák 014

  Például a midi ruha, amely általában a vádli közepéig ér, testalkattól függetlenül sokaknak nem áll jól. Egy hosszabb, oldalt vagy elöl hasított ruha azonban jobban mutat, és vizuálisan meghosszabbítja a lábakat.

  6 Kontrasztos ruhák

  Rossz ruhák 013
  © Rydale Clothing / Flickr© CC BY 2.0 DEED© Andrey / Flickr© CC BY 2.0 DEED

  A vízszintes csíkok és a kontrasztos színblokkok elnehezíthetik az összhatást, és vizuálisan összenyomhatják a testünket. Ha túl sok kontrasztos vízszintes részlet van egy ruhadarabon, az alak nehézkesnek tűnik. Ennek a hatásnak az elkerülése érdekében válassz egyszínű szetteket vagy minimális kontrasztot tartalmazó ruhákat.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Bokacsizma

  Rossz ruhák 012
  © Mussi Katz / Flickr© senivpetro / Freepik© wirestock / Freepik

  Az ilyen cipők a vádli legszélesebb részénél érnek véget, önkéntelenül is felhívva a figyelmet erre a területre. Ezáltal a lábak szélesebbnek, masszívabbnak és rövidebbnek tűnnek. Ahhoz, hogy a végtagok hosszabbnak és kecsesebbnek tűnjenek, érdemes térdig érő csizmát vagy bakancsot választani. Fontos azonban, hogy a cipőt ne díszítsék fűzővel vagy más vízszintes elemekkel – ezek ugyanis elrontják az összhatást.

  8 Hosszú tunikák

  Rossz ruhák 011
  © Tara_St / Flickr© CC BY 2.0 DEED

  Egy felső vagy ing tökéletes hosszának megtalálása meghatározhatja vagy tönkreteheti a megjelenést. Fontos tudni, hogy ha a felső a comb legszélesebb része alatt végződik, a lábak rövidebbnek tűnhetnek, a testalkat pedig nyomottnak. Ha azonban kissé rövidebb felsőt választasz, éppen ellenkezőleg, karcsúbbá és hosszúkásabbá teheted a sziluetted.

  9 Buggyos tréningruha

  Rossz ruhák 010

  Sokan úgy gondolják, hogy a bő ruhák elrejtik az alak minden hibáját, és így az ember karcsúbbnak tűnik. A valóságban a túl bő ruházat viselése épp az ellenkező hatást váltja ki.

  Ez a sportruházatra is vonatkozik. Egy hatalmas méretű ruha nem mutat esztétikusan, és nem túl kényelmes viselet. Aktív edzés közben ráadásul nehéz mozogni az ilyen ruhákban. Ezért érdemes inkább megfelelő méretű sportruházatot választani.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.