HIRDETÉS BEZÁRÁS

Már rég nem csinálnak ilyet! 10 lakberendezési megoldás, amit érdemes elfelejteni – és mit csinálj helyettük

Ezek a trendek ma már nem aktuálisak.

  Unalmasnak és régimódinak tűnik a lakásod? Lehet, hogy a berendezésében rejtőzik a hiba! A lakberendezés trendjei állandóan változnak, és ami 10 évvel ezelőtt még divatos volt, az ma már gyakran ódivatúnak számít.

  HIRDETÉS

  Ebben a cikkben most 10 olyan lakberendezési trendet mutatunk be, amelyeket ideje elfelejteni. Ha ezektől a trendektől megszabadulsz, a lakásod azonnal modernebbé és stílusosabbá válik.

  10. Két vagy több típusú padlóburkolat:

  A régen népszerű megoldás, miszerint egy helyiségben kétféle burkolatot használtak a padlón, mára kiment a divatból.

  Lakberendezési tippek 030

  Mostanában trendi az egész helyiségben egységes burkolatot használni. Ez a megoldás megszünteti a felesleges illesztéseket és átmeneteket, egységes és összefüggő térérzetet keltve. Ez stílusosabbá és modernebbé teszi a belsőt.

  Lakberendezési tippek 029

  9. Szabadon álló szekrények:

  A szabadon álló szekrények már nem illeszkednek a modern belső térbe. Helyettük mostanában a beépített szekrények a divatosak, amelyek a padlótól a mennyezetig terjednek. Ez a bútor esztétikusabbnak és modernebbnek tűnik, és megszünteti a szekrények alatti és feletti por rendszeres takarításának szükségességét.

  Lakberendezési tippek 028

  Ha spórolni szeretnél, mérd le a szekrénynek szánt területet, és keress egy megfelelő méretű, kész szekrényt. Ez akkor is jó megoldás lehet, ha a szekrény harmonikusan illeszkedik a térbe.

  Lakberendezési tippek 027
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. Műanyag szegélyléc:

  A régen széles körben alkalmazott műanyag szegőléc ma már elavultnak számít.

  Lakberendezési tippek 026

  Helyette mostanában inkább polimer szegélylécet vagy MDF szegélylécet használnak. Ezek az anyagok tartósabbak és stílusosabban mutatnak a modern belső terekben.

  Lakberendezési tippek 025

  Vannak drágább megoldások is, mint a rejtett szegélylécek, vagy a rugós szegélylécek, amelyek kifinomultabb megjelenést kölcsönöznek a térnek. Léteznek érdekes alternatív megoldások is a szegélylécek nélküli illesztések kialakítására.

  Lakberendezési tippek 024

  7. Spotlámpák:

  Régen nagyon népszerű volt a spotlámpák beszerelése, amelyeket a mennyezet teljes felületén vagy a kerületén helyeztek el. Azonban ez a megoldás mára elavultnak és nem túl esztétikusnak számít. Ez a fajta világítás gyakran sok fényes pontot hoz létre a mennyezeten, ami irritálhatja a szemet.

  Lakberendezési tippek 023

  A modern belső térben a sínek és a fénycsíkok használata a jobb megoldás. Ezek rugalmasabbá teszik a fény irányának beállítását, és lehetővé teszik a különböző típusú világítások kombinálását.

  Például a nyitott terű helyiségekben, mint amilyen egy konyha-nappali, zónákra bonthatjuk a világítást: színes világítás a nappaliba, és spotlámpák vagy függő lámpák a konyhába.

  Lakberendezési tippek 022
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Fényes feszített mennyezet:

  A fényes feszített mennyezetek a múltban voltak népszerűek, de manapság már nem igazán aktuálisak. Ezek a mennyezetek tükrözhetik a fényt és zavaró csillogást okozhatnak. Ezenkívül hajlamosak kiemelni a felület egyenetlenségeit és hibáit.

  Lakberendezési tippek 021

  A modern belső terekben jobb választás a matt vagy félig matt mennyezet. Stílusosabbnak és rendezettebbnek tűnnek, és meghittebb és kellemesebb hangulatot teremtenek a helyiségben.

  Lakberendezési tippek 020

  5. Karnisok:

  A hagyományos, dekoratív karnisok is szépen lassan kimennek a divatból. Helyettük a modern belső terek a beépített karnisokat vagy a minimalista változatokat preferálják.

  Lakberendezési tippek 019

  A beépített karnisok letisztultabbnak tűnnek és jobban illeszkednek a belső térhez. Lehetővé teszik a függönyök sima és egyenletes csúszását az ablakon. Alternatívát jelenthetnek a rugós karnisok vagy az alumínium karnisok, amelyek elrejthetők a falban vagy a mennyezetben, tisztább és modernebb megjelenést kölcsönözve a térnek.

  Lakberendezési tippek 018

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.