HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

Pénzügyi katasztrófák: az emberiség történelmének 14 legdrágább baklövése

Ezeket még sokáig nem fogjuk elfelejteni.

  Mindannyian emberek vagyunk, ennek megfelelően pedig mindannyian hibázunk olykor a munkánkban vagy épp a napi rutin feladataink során. Ezzel nem lehet mit tenni, amíg nem gépek dolgoznak majd helyettünk, addig egyszerűen együtt kell élnünk ezzel.

  HIRDETÉS

  Akadnak azonban olyan fatális hibák és bakik az emberiség történelmében, melyek felett azért már nem ilyen könnyű szemet hunyni, hiszen akárhányszor látjuk őket, egyszerűen nem tudjuk felfogni, hogy hogyan is történhetett meg mindez. A Liked.hu-nál most ezek közül a baklövések közül gyűjtöttük össze a 14 legdrágább, legemlékezetesebb esetet.

   1. 14 Összedőlt panelház

    reddit

    A sanghaji Lotus Riverside lakópark 11 panelházból állt, de csak addig, míg egyik reggel az egyik 13 emeletes ház össze nem omlott. Csodával határos módon egyik másik épületben sem okozott kárt, és mivel még annyira új volt, így nem is lakott benne senki. A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy az épület gyenge minőségű alapzat volt a baleset okozója.

   2. 13 Véletlenül összetört 150 éves gitár

    Animated GIF - Find & Share on GIPHY

    Emlékeztek a gitárra, amivel Jennifer Jason Leigh színésznő játszott Quentin Tarantino Aljas nyolcas című filmjében? A 150 éves gitárt egy kaliforniai gitármúzeumból bérelték, ám nagyon úgy tűnik, hogy erről senki sem informálta Kurt Russell-t, aki az antik gitár kicserélése nélkül, egyszerűen fogta és darabjaira törte a felbecsülhetetlen értékű hangszert.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 12 Túl széles vagonok

    wikimedia

    2014-ben irdatlan mennyiségű pénzt költöttek a francia SNCF vasútvonal felújítására, majd további 15 milliárd euróért vadonatúj vonatokat is rendeltek a sínpályára. Sajnálatos módon a méréseket végző szakemberek pontatlanok voltak, így a vasúti sínek a kelleténél szűkebbek lettek és nem fértek el rajtuk az új, méregdrága vonatok. Egy sürgős beavatkozás keretén belül, további 50 millió eurót felemésztve, végül sikerült kiszélesíteni a vasútpályát, hogy az új, 20 centiméterrel szélesebb kocsik is gond nélkül elférjenek rajta.

   4. 11 225 millió dollár veszteség egy elgépelés miatt

    pixabay

    A japán Mizuho Securities egy darab részvényét szerette volna eladni ¥610,000-ért (körülbelül 5 ezer dollár) a tokiói tőzsdén, ám a tőzsdeügynökük egy végzetes elgépelést végzett melynek következtében 610 ezer részvényüket adták el 1¥ áron. A cég minden tiltakozása ellenére a tokiói tőzsde feldolgozta a vállalat megbízását, mely összességében 225 millió dolláros veszteséget eredményezett a cégnek.

   5. 10 A túl nehéz tengeralattjáró, ami sosem tért volna vissza

    facebook

    A spanyol kormány 1,75 milliárd fontot fektetett be a legújabb tengeralattjárójának legyártásába, mely az Isaac Peral nevet kapta. Az építési folyamat következtében azonban a tengeralattjáró túlsúlyosra sikerült, mely mint később kiderült, egy szerencsétlen elvétett számítás miatt történt. Mivel máshogy már nem tudták korrigálni a tengeralattjáró túlsúlyát, ezért akarva/akaratlanul is meg kellett növelniük a hajótest hosszát.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 9 Alaszka eladása

    wikimedia

    A 19. század végén II. Sándor orosz cár úgy döntött, hogy „piacra dobja” az akkor teljesen jég borította Alaszkát. 1867. márciusában az Egyesült Államok kapva kapott az alkalmon és 7,2 millió dollárért cserébe megvásárolta Oroszországtól a területet. Mivel a rubel és a dollár értéke majdnem egyenlő volt akkoriban, így Oroszország viszonylag keveset nyert az üzleten, arról nem is beszélve, hogy dollármilliárd értékű természeti erőforrásokat veszített el.

   7. 8 Az Apple részvények eladása

    openroadfilms

    Ronald Wayne, az Apple egyik alapítója 1976-ban 800 dollárért adta el a cégben lévő 10%-os részesedését, mert félt, hogy a vállalat csődbe megy. Ha akkor nem így dönt, ma már milliárdos lenne belőle és semmi gondja nem lenne az életben. Nem lennénk a helyében, az egyszer biztos…

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

10 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 3,280
  Beszélgetésindító
  Édes Istenem.... Kérlek írjátok át az elfojt szót elfolyt-ra.... (#4, " ... teljes egészében elfojt, ... "
  • 9,814
   Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólás
   a fogalmazással is vannak gondok, de ez az "elfojt" visz mindent
 • A vonatokkal semmi gond nem volt azeredeti terv direkt ez volt. A nagysebbességü pályán a két vágány került túl közel egymáshoz mivel nem a 350km es sebességhez lett kialakitva. 
 • A Sky Garden (Walkie Talkie) sosem olvasztott meg autókat! Állítólag egy Jaguár tükrét és műanyag napellenzőjét rongálta meg a róla visszaverődött fény, kevesebb, mint 1000 font kárt okozva. A napellenzőket amúgy is tervezték rá, de kétségtelen, hogy ez az eset gyorsította az árnyékolók felszerelését. Az már csak hab a tortán, hogy rossz az illusztráció, ui. a képen bal oldalt látható homorú felületet gyanúsították a károkozással.
 • Az apukám vásárolni akart ku**a sok Bitcoint de az anyukám azt mondta felesleges és végül nem vettük meg. (akkor még nem éltem).  Most is sírhatnékom van ha arra gondolok hogy gazdag lennék....  GAZDAG LENNÉK DE NEM VAGYOK GAZDAG!!!!!!!!!!!!!!!!! NNNNEEEMMM    VVVVAAAGGGGYYYOOOOKKK    GGGAAAAZZZDDDAAAGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.