HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

Millió forintos barátok: a 14 legdrágább kutyafajta, amiknek az ára szinte sokkoló

Ezek a kutyák valóságos kis ékszerdobozok. Mármint szó szerint. 💰

  Köztudott, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A fajtája gyakorlatilag mindegy is, hiszen mindenki szeret ölbe kapni és dédelgetni egy aranyos kis szőrcsomót még akkor is, ha csak egy utcáról befogadott keverék kutyus az illető. Ettől függetlenül persze vannak drága, sőt méregdrága kutyafajták is, melyekhez a gigászi összegen túl hosszú, akár éveken át tartó várólista után lehet hozzájutni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most olyan kutyafajtákat gyűjtöttünk össze, akikre elég ránézni ahhoz, hogy az ember azonnal lássa: ezek bizony zsebbenyúlós darabok. Némelyik kutya árából akár egy autót vagy kisebb házat is vásárolhatnánk.

  Majompincs – 14. hely

  Drága kutyafajták 023

  Ára: 600.000 – 850.000 Ft

  Minek macska, ha kutyád is lehet? – gondolhatták a német tenyésztők, amikor kitenyésztették ezt a patkányfogó kutyafajtát, amit ma majompincs vagy affenpinscher néven ismernek. Ezek a kutyák állítólag kiválóan képesek megtisztítani a gabonával teli istállókat a patkányoktól, úgyhogy nagy tapsot nekik.

  Alaszkai klee kai – 13. hely

  Drága kutyafajták 022

  Ár: 900.000 – 1 millió forint

  Szabad szemmel is látható, hogy mely fajta is az alaszkai klee kai ősatyja. Igen, ez a fajta gyakorlatilag egy husky, csak kicsiben. A fajta megjelenése nagy port kavart a 70-es években, a rádió és a televízió is ezzel volt tele, legalábbis főleg az amerikai kontinensen, ahol mindenki ilyen kutyát akart magának otthonra.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Maltipoo – 12. hely

  Drága kutyafajták 021

  Ára: 650.000 – 1,4 millió forint

  Félig toy uszkár, félig máltai – ez a maltipu. Ez a fajta rendkívül fiatal, ezért még alig ismerik valahol a világon. Az első maltipu körülbelül 20 évvel ezelőtt jelent meg, és különösen hasznos lehet a szőr allergiával küszködő embereknek, mivel ennek a fajtának nincs vedlési ciklusa.

  Perzsa agár – 11. hely

  Drága kutyafajták 020

  Ára: 800.000 – 1,7 millió forint

  A perzsa agár egy nagyon különleges és ősi fajta. Nem lehet meghatározni, hogy pontosan mikor jelent meg, de feltehetőleg valamikor az időszámításunk előtti 4. század körül. A tudósok úgy vélik, hogy ezt a kutyafajtát szándékosan tenyésztették ki az ókori Egyiptomban és Iránban.

  Ausztrál pásztorkutya – 10. hely

  Drága kutyafajták 019

  Ára: 1 – 1,7 millió forint

  Ez a fajta a 19. században jelent meg, amikor egy ausztrál férfi rájött, hogy az Európából hozott pásztorkutyák nem végzik jól a munkájukat. Ezután a férfi úgy döntött, hogy keresztez egy collie-t és egy ausztrál vadkutyát, egy dingót. A férfit Thomas Hill-nek hívták, a halála után pedig más gazdákra hagyta a kutyáit, akik dalmatákkal, bullterrierekkel és egyéb fajtákkal keresztezve tökéletesítették ezt a fajtát.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Szamojéd – 9. hely

  Drága kutyafajták 018

  Ára: 1,4 – 1,7 millió forint

  A szamojéd egy elegáns fehér, közepes méretű kutya. Származási helye Szibéria és Észak-Oroszország. A 19. században a tudósok ezeknek a kutyáknak a segítségével tudták elérni az Északi- és Déli-sarkra szervezett expedíciók célállomását.

  Norfolk terrier – 8.hely

  Drága kutyafajták 017

  Ár: 1,3 – 2 millió forint

  A norfolk terrier a világ egyik legkisebb vadászkutyája. Ezek a kiskutyák a 19. században jelentek meg Angliában, Norfolk megyében, de önálló fajtává csak 1964-ben váltak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Az én kedvencem a menhelyen várakozó elhagyott, kidobott, bántalmazott kutya. Ha belenézünk a szemükbe, láthatjuk a lelküket. A világ minden kincséért sem adnám oda a menhelyről örökbefogadott 2 kutyusomat.
 • Szerintem ez már teleg tulzás szép kutyák az tény de ennyi pénzt egy kutyáért kérni az tulzás 😶. Van aki szeretne egy kisebb méretü kutyát de már az is millio ba kerül 😪.
 • Bocsi,h ezt irom,nagy kedveloje vagyok az oldalnak,de ezek az arak nagyon nem helytalloak. Nem kerulnek ennyibe,a ritka fajtakat kiveve,de ezek kozul egyik sem az. A tibeti massztiffot is meg lehet venni siman 1 millio alatt kennelbol, torzskonyvvel ahogy azt kell. Mindemellett elkotelezett hive vagyok az orokbefogadasnak, ok meg jobban tudnak szeretni❤️

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.