HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

Ez a 10 lény bizonyítja, hogy a valóságban is léteznek szuperképességek

  Nem csak a filmes szuperhősöknek vannak látszólag természetfeletti képességeik! Itt, a Földön is élnek olyan állatok, melyeknek valódi szuperképesség van a birtokukban.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál olyan hihetetlen, vicces, és minden esetben szokatlan képességekkel bíró lényeket gyűjtöttünk össze, amik szuperhősöket megszégyenítő módon élik a mindennapjaikat.

  1. 10 Halhatatlan medúza

   3eba0b5502997ad4f2536d7928

   A Turritopsis nutricula tulajdonképpen egy olyan hidraállat fajta, aminek a medúza alakja végtelenszer képes visszaalakulni polippá a teljes szexuális differenciálódása után, vagyis elméletileg halhatatlan. Ha megtámadják és veszélyben érzi magát vagy megöregszik, akkor egyszerűen visszatér a polip vagy medúza stádiumba és elölről kezdi az életét. Érdemes megjegyezni, hogy ennek ellenére nem élnek örökké, ugyanis legtöbb esetben valamilyen ragadozó állat áldozatává válnak.

  2. 9 Csupasz turkáló

   af128b5eb4a7d17e2c8ea7b564

   Ezeknek a rágcsálóknak a bőre nem tartalmazza azt az anyagot, ami más emlősöknél a fájdalomjelet továbbítja a központi idegrendszerbe, így a csupasz turkálók nem éreznek fájdalmat. Ez a rágcsálófajta egyébként arról is ismert, hogy immunis a rákos megbetegedésekre.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Medveállatkák

   03803956c8ad6da9a584823010

   Ezek az apró állatok a mikroszkóp alatt nézve kissé a medvékre hasonlítanak, nevüket is innen kapták. Különös tulajdonságuk, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlanok. Ellenállnak az extrém körülményeknek: a -272 és 150°C közötti hőmérsékletet és akár a 40.000 klkilopascal nyomást is elviselik, nem beszélve az extrém sugárzásról. Egyébként több mint 30 évig képesek élni víz és étel nélkül.

  4. 7 Szőrös béka

   43d9815bb4b2eace667715af46

   A Guineai szőrösbéka képes eltörni a saját csontjait azért, hogy megnövelje a karmait. Ezek a csontok egyébként technikailag nem is csontok, mivel keratinból készülnek. Elméletileg mindegyik ilyen karom a lábai belsejében végződik, de ha stressz vagy veszélyhelyzetbe kerül, akkor a béke eltöri a csontjait és új karmokat hoz létre, amikkel átlyukasztja aztán a bőrét.

  5. 6 Sáskarákok

   1f57de5e1fab520ee709f0a48c

   Ezeknek a garnéláknak több nagyon erős fegyverük van: egyrészt az ollójuk, ami rendkívül éles és a kagylókat is feltöri, másrészt a hihetetlen gyorsaságuk. A kiindulási helyükről akár 31 m/s-os sebességgel is képesek indulni, vagyis olyan gyorsan képesek mozogni, hogy a pillanat tört része alatt még a víz is felforr a közvetlen közelükben. A tudósoknak golyóálló akváriumokban kellett őket tartani a tanulmányozás során, mivel a nagyobb példányok könnyedén összetörik azok üvegét.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 18,477
  Kiemelt felhasználóBeszélgetésindítóTizedik reakció
  "ez az egyetlen emlős, aki tojást rak ahelyett, hogy megszülné az utódjait" Ezt azért nem állítanám
 • Ráadásul a gomba arra is ráveszi a hangyát, hogy magasra másszon, így a spórái a szél által jobban tudnak terjedni, mikor a termőtest kinő a rovarból. Ettől lesz zombi a hangya.
 • 9,814
  Rendszeres látogatóKommentkirályTörzsvendégBeszélgetésindító10 hozzászólás
  "...a környezetükben található más állatok külsejét magukra ölteni..."  - azért ez így ebben a formában becsapós. Nem alakváltó, csak utánozza a mozgásukat, és a színüket, amennyire tőle telik.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.