HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 hétköznapi tárgy, ami több kérdést vet fel, mint egy Sherlock Holmes rejtély

🔥 4 hozzászólás

  A legközönségesebb dolgok néha titokzatosak: olykor például még egy szemceruza vagy akár a saját útlevelünk is képes meglepetéseket okozni. Egy séf kalapja pedig rendkívül árulkodó lehet magáról az étteremről, ha már itt tartunk.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most lenyűgöző, kevésbé ismert hétköznapi titkokat tártunk fel, amik segítenek egy kicsit jobban megismerni a mindennap használt tárgyinkat.

  1. 9 Minta a WC-papíron.

   cb63a05d7e90d20572ab04ddb3

   A dombornyomott dísz nemcsak a szépséget szolgálja, ezáltal ugyanis a papír nedvszívóképessége is növelhető. Ezenkívül a minta egy olyan részlet, ami segít a vásárlóknak megkülönböztetni egymástól az egyébként egyforma vécépapírokat.

  2. 8 Kiálló gerinc az útlevél első oldalán.

   Utlevel oldal

   Ha kinyitjuk a Magyar Köztársaság útlevelének első odalát, egy kartonból és ragasztócsíkból álló gerinc-darabot találunk. Egyes vélemények szerint az ilyen toldalékok szándékosan kerülnek az útlevelekbe, hogy a segítségükkel könnyedén beragaszthassuk az egyéb, például vízumhoz szükséges dokumentumokat az útlevelünkbe. Nagy valószínűséggel azonban ez csak egy plusz toldalék, ami segít erősebbé és strapabíróbbá tenni az útleveleket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 7 Margó a könyvekben és füzetekben.

   7b1cfa57c1b0bb504796abd682

   Egyes legendák szerint a margókat eredetileg azért találták ki, hogy megvédjék az írott szövegeket az egerektől és patkányoktól, akik előszeretettel rágták szét a könyvlapok széleit. Valószínűbb azonban, hogy azért hozták létre őket, hogy megkönnyítsék az olvasást: a margók segítségével ugyanis az ujjunk nem takarja ki a szöveget olvasás közben.

  4. 6 Gyógyszeres üvegek szilikon/műanyag dugói.

   68e1975524ad2cdc7f5b87e4dc

   Az internetezők szerint az ilyen dugókat azért hozták létre, hogy megvédjék a benne található gyógyszereket a sérüléstől. A segítségével a tabletták kisebb eséllyel mozognak és törnek össze szállítás közben. Régen hasonló okból kifolyólag vattát tettek a gyógyszeres dobozokba.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
   • 6,345
    Rendszeres látogatóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
    A lapok középen össze vannak varrva. Ha csak a varrásig érne a lap, akkor nem fogná meg a cérna. Kicsit túl kell lógnia, hogy a cérna mindkét oldalán legyen anyag, és ki ne szakadjon a lap. Ez ilyen egyszerű.
 • Az 5-öst kiegészíteném azzal, ahol nincs nyíl, ott azt kell figyelni, melyik oldalon van a töltőpisztoly a kútfejet ábrázoló piktogrammon, azon az oldalon található a tankolónyílás az autón. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.