HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tetszik

15 ingyenes dolog, amit bármikor elvihetsz egy szállodából

Jó, ha tudod, hogy mit szabad és mit nem.
🔥 8 hozzászólás

  Sokan vagyunk, akik szeretnének minél több emléket hazavinni magukkal egy nyaralásról, és néha van, hogy ebbe a szállodákban található tárgyak is beletartoznak. Alapvető esetben ezzel semmi baj sincs, a hotelekben és szállodákban tényleg számtalan olyan terméket találunk, melyek ingyenesek, és hogy azt most ott használjuk el vagy hazavisszük magunkkal, már senki nem fogja a szemünkre hányni. Nem árt azonban tisztázni, hogy mit szabad hazavinnünk magunkkal, és mit nem.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit bármikor szabadon elvihetünk a szállodákból, de azt előre megsúgjuk, hogy a fürdőköpenyek és törülközők nem tartoznak közéjük.

  15 Szappan, sampon és balzsam

  Elvihető dolgok 024
  ©  
  sunburnedtourist / reddit

  Az olyan tárgyak, mint a mini flakonos sampon, kondicionáló, tusfürdő és kis kéziszappan klasszikusak – semmi baj nincs azzal, ha magaddal viszed őket! Méretük tökéletes az utazók számára, és a hazafelé tartó repülőút során korlátozás nélkül szállíthatóak a kézipoggyászban. A dezodorokat is hozzáadhatjuk ehhez a készlethez, és igen, ezeket is ingyen viheted magaddal.

  14 Lotionok és krémek

  Elvihető dolgok 023
  ©  
  Monica Kaneko / flickr

  Sok szállodai szobában találhatunk kézfertőtlenítőt, kézkrémet vagy különféle testápoló szereket. Az ilyen dolgokat is gond nélkül elvihetjük magunkkal, már amennyiben azok apró, utazó kivitelben vannak. A falra szerelt automata kézfertőtlenítő-adagolót ne tépjük le és tegyük bele a bőröndbe.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  13 Fogkrém, szájvíz és fogkefék

  Elvihető dolgok 022
  ©  
  cwrex2 / reddit

  Még ha vannak is nálad szájápolási termékek, nem árt, ha a szálloda által biztosított extra fogkrémet vagy szájvizet is magaddal viszed. Az általuk biztosított fogkefék általában utazási méretben kaphatók, ezért bármikor jó lehet. Használhatod őket például a következő utazásodkor, vagy egyszerűen csak magaddal viheted a táskádban minden olyan helyzetre felkészülve, amikor sürgősen fel kell frissítened a leheleted.

  12 Borotva és borotvahab

  Elvihető dolgok 021
  ©  
  LuukPl / reddit

  Az eldobható borotvák a szállodákban teljesen ingyenesek, és akár kérhetünk is még belőlük, hogyha nem lenne belőlük elég. Ennek megfelelően akár magunkkal is vihetjük őket távozáskor.

  11 Varrókészlet

  Elvihető dolgok 020
  ©  
  Saintdavus / reddit

  Egyes szállodákban ilyen kis varrókészleteket hagynak a vendégeknek arra az esetre, ha történne valami a ruhájukkal. Ezek is teljesen ingyenesek, és egy-egy kellemetlen baleset közben igazi életmentők lehetnek, úgyhogy erősen ajánlott távozáskor berakni a táskánkba, hiszen mindig jó, ha velünk van.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10 Cipőápoló készlet

  Elvihető dolgok 019

  Ez egy másik hasznos tárgy az utazók számára, amivel néha találkozhatunk a szállodai szobákban. Ha nincs, kérhetsz egyet a recepción. A legtöbb szálláshely szivacsokat, kendőket vagy akár komplett készleteket is biztosít vendégeinek, amelyeket megtarthatunk.

  9 Cipőkanál

  Elvihető dolgok 018
  © novamenities.com

  Egyes szállodákban még a cipőkanál is benne van a számlában, így a vendégek hazavihetnek magukkal egy olcsó, hordozható cipőkanalat. Emellett egyes szállodákban ingyenes cserét is kérhetsz, ha a régivel gondjaid adódtak. Ha nem találsz ilyet a szobádban, megkérdezheted a recepcióst, hogy tud-e adni egyet.

  8 Fésűk és hajkefék

  Elvihető dolgok 017
  © WolfSweaters / reddit

  Egyes szállodák eldobható keféket és fésűket helyeznek el a szobákban a vendégek számára. Kijelentkezés után a használtakat kidobják, ezért úgy is dönthetsz, hogy ezeket az ingyenes tárgyakat megtartod a jövőbeli utazásaidra!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  7 Tollak, ceruzák és borítékok

  Elvihető dolgok 016
  ©  
  mulattodisciple / reddit

  A szállodák nem bánják, ha elviszed az írószereiket, még a borítékokat sem. Ezeken rajta van a logójuk, így akár jó reklámstratégiaként szolgálhatnak. Ráadásul neked ezek a tárgyak ingyenesek és praktikusak. Tehát végül is mindenki nyer!

  6 Kávé, tea és cukor

  Elvihető dolgok 015
  © Unicorn8113 / reddit

  Ezek a dolgok benne vannak a hotelszoba árában, szóval hogy megisszuk őket ott helyben, vagy hazavisszük őket magunkkal, azt mi döntjük el. Hazaérve elfogyasztva legalább egy kicsit nosztalgiázhatunk a hátunk mögött hagyott utazásról.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Bögrék

  Elvihető dolgok 014
  © ume-y / flickr

  Általában nem viheted magaddal a szállodai szobából az étkészleteket. Ha azonban nagyon szeretnéd, megkérdezheted a recepción, hogy megtarthatod-e a csészédet. Általában nem bánják. És ha a személyzet jóváhagyja a kérésedet, nyugodt lehetsz, hogy nem lopsz el semmit.

  4 Palackozott víz

  Elvihető dolgok 013
  © tubetop2go / reddit

  Ügyelj rá, hogy a palackozott víz ne a minibár része legyen. Kérdezd meg a szálloda személyzetét erről, mielőtt elveszed. Ha nem része a minibárnak, az azt jelenti, hogy ingyen megihatod.

  3 Fürdőköpeny

  Elvihető dolgok 012

  Az olcsóbb szállodákban nem szabad hazavinni a fürdőköpenyt. Ha mégis megpróbálod kicsempészni, felszámolják. Néhány exkluzívabb szálláshelyen azonban a fürdőköpenyeket a szobaár tartalmazza. Néhány szálloda még a monogramját vagy a logóját is ráhímezheti. Ez azt jelenti, hogy a fürdőköpeny a tiéd és csakis a tiéd, így nyugodtan hazaviheted magaddal.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  2 Papucs

  Elvihető dolgok 011
  ©  
  Sali Sasaki / flickr

  A szállodák által biztosított papucsok általában eldobhatóak. Ha ezeket a használt papucsokat a szobában hagyod, kijelentkezés után kidobják. Tehát nem baj, ha magaddal viszed őket. Ez azonban csak az olcsóbb szállodákra vonatkozik. A drágább szállodákban néha drága papucsokat használnak, amelyeket a vendégek távozása után megtisztítanak és fertőtlenítenek, és ezeket nem lehet hazavinni.

  1 Esernyők

  Elvihető dolgok 010
  © apintogsphotos / flickr

  Néhány szálloda recepciójánál kaphatsz esernyőt. Bár általában nem lehet őket ingyen hazavinni, a recepcióssal beszélhetsz, és megkérdezheted, hogy elvihetsz-e egyet. Néha nem bánják. Végül is az esernyőkön rajta van a szálloda logója is, így akár reklámként is szolgálhat.

  Te milyen gyakran szoktál utazni? Mik azok a dolgok, amiket mindig haza viszel magaddal egy szállodából? Meséld el nekünk hozzászólásban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Ez sajnos egy ilyen bevett magyar szokás, hogy az olyan helyeken, ahol csak az apartmant fizetnek, viszont saját autóval érkeznek, ami mozdítható, mindent visznek.. 
 • Igen,amikor Ausztriába a boltablakára azt irták ki magyarul hogy Magyar ne lopj! Azért magunkba nézhetnénk egy kis önkritikával. Hogy vajon miért is tekintenek ránk a Szomszedos Orszagok C típusú népségként!
  • 6,345
   Rendszeres látogatóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
   Most meg hason csúsznak a külföldiek előtt, mert azt már nem merik kiírni, hogy afgán/paki/szomáli ne verekedj. Még az asszonyaikat is átengedik nekik. Csak velünk mertek emberkedni. De tudjátok mit, meg is érdemlik a sorsukat. Aztán meg hozzánk jönnek nyugdíjba, mert itt jobb, mint náluk. Álszent, kétszínű népség.
   • Nem jobb, csak többet ér a pénzük. Az ottani nyugdíjból királyként élnek itt.
  • A Balkán Bécsnél kezdődik! Tudnánk mesélni Burgenlandi dolgokról. Átjön is eltünik az önérzete.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.