HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

15 ingyenes dolog, amit bármikor elvihetsz egy szállodából

Jó, ha tudod, hogy mit szabad és mit nem.

  Sokan vagyunk, akik szeretnének minél több emléket hazavinni magukkal egy nyaralásról, és néha van, hogy ebbe a szállodákban található tárgyak is beletartoznak. Alapvető esetben ezzel semmi baj sincs, a hotelekben és szállodákban tényleg számtalan olyan terméket találunk, melyek ingyenesek, és hogy azt most ott használjuk el vagy hazavisszük magunkkal, már senki nem fogja a szemünkre hányni. Nem árt azonban tisztázni, hogy mit szabad hazavinnünk magunkkal, és mit nem.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál most 10 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amit bármikor szabadon elvihetünk a szállodákból, de azt előre megsúgjuk, hogy a fürdőköpenyek és törülközők nem tartoznak közéjük.

  15 Szappan, sampon és balzsam

  Elvihető dolgok 024
  ©  
  sunburnedtourist / reddit

  Az olyan tárgyak, mint a mini flakonos sampon, kondicionáló, tusfürdő és kis kéziszappan klasszikusak – semmi baj nincs azzal, ha magaddal viszed őket! Méretük tökéletes az utazók számára, és a hazafelé tartó repülőút során korlátozás nélkül szállíthatóak a kézipoggyászban. A dezodorokat is hozzáadhatjuk ehhez a készlethez, és igen, ezeket is ingyen viheted magaddal.

  14 Lotionok és krémek

  Elvihető dolgok 023
  ©  
  Monica Kaneko / flickr

  Sok szállodai szobában találhatunk kézfertőtlenítőt, kézkrémet vagy különféle testápoló szereket. Az ilyen dolgokat is gond nélkül elvihetjük magunkkal, már amennyiben azok apró, utazó kivitelben vannak. A falra szerelt automata kézfertőtlenítő-adagolót ne tépjük le és tegyük bele a bőröndbe.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  13 Fogkrém, szájvíz és fogkefék

  Elvihető dolgok 022
  ©  
  cwrex2 / reddit

  Még ha vannak is nálad szájápolási termékek, nem árt, ha a szálloda által biztosított extra fogkrémet vagy szájvizet is magaddal viszed. Az általuk biztosított fogkefék általában utazási méretben kaphatók, ezért bármikor jó lehet. Használhatod őket például a következő utazásodkor, vagy egyszerűen csak magaddal viheted a táskádban minden olyan helyzetre felkészülve, amikor sürgősen fel kell frissítened a leheleted.

  12 Borotva és borotvahab

  Elvihető dolgok 021
  ©  
  LuukPl / reddit

  Az eldobható borotvák a szállodákban teljesen ingyenesek, és akár kérhetünk is még belőlük, hogyha nem lenne belőlük elég. Ennek megfelelően akár magunkkal is vihetjük őket távozáskor.

  11 Varrókészlet

  Elvihető dolgok 020
  ©  
  Saintdavus / reddit

  Egyes szállodákban ilyen kis varrókészleteket hagynak a vendégeknek arra az esetre, ha történne valami a ruhájukkal. Ezek is teljesen ingyenesek, és egy-egy kellemetlen baleset közben igazi életmentők lehetnek, úgyhogy erősen ajánlott távozáskor berakni a táskánkba, hiszen mindig jó, ha velünk van.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10 Cipőápoló készlet

  Elvihető dolgok 019

  Ez egy másik hasznos tárgy az utazók számára, amivel néha találkozhatunk a szállodai szobákban. Ha nincs, kérhetsz egyet a recepción. A legtöbb szálláshely szivacsokat, kendőket vagy akár komplett készleteket is biztosít vendégeinek, amelyeket megtarthatunk.

  9 Cipőkanál

  Elvihető dolgok 018
  © novamenities.com

  Egyes szállodákban még a cipőkanál is benne van a számlában, így a vendégek hazavihetnek magukkal egy olcsó, hordozható cipőkanalat. Emellett egyes szállodákban ingyenes cserét is kérhetsz, ha a régivel gondjaid adódtak. Ha nem találsz ilyet a szobádban, megkérdezheted a recepcióst, hogy tud-e adni egyet.

  8 Fésűk és hajkefék

  Elvihető dolgok 017
  © WolfSweaters / reddit

  Egyes szállodák eldobható keféket és fésűket helyeznek el a szobákban a vendégek számára. Kijelentkezés után a használtakat kidobják, ezért úgy is dönthetsz, hogy ezeket az ingyenes tárgyakat megtartod a jövőbeli utazásaidra!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Ez sajnos egy ilyen bevett magyar szokás, hogy az olyan helyeken, ahol csak az apartmant fizetnek, viszont saját autóval érkeznek, ami mozdítható, mindent visznek.. 
 • Igen,amikor Ausztriába a boltablakára azt irták ki magyarul hogy Magyar ne lopj! Azért magunkba nézhetnénk egy kis önkritikával. Hogy vajon miért is tekintenek ránk a Szomszedos Orszagok C típusú népségként!
  • 6,345
   Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
   Most meg hason csúsznak a külföldiek előtt, mert azt már nem merik kiírni, hogy afgán/paki/szomáli ne verekedj. Még az asszonyaikat is átengedik nekik. Csak velünk mertek emberkedni. De tudjátok mit, meg is érdemlik a sorsukat. Aztán meg hozzánk jönnek nyugdíjba, mert itt jobb, mint náluk. Álszent, kétszínű népség.
   • Nem jobb, csak többet ér a pénzük. Az ottani nyugdíjból királyként élnek itt.
  • A Balkán Bécsnél kezdődik! Tudnánk mesélni Burgenlandi dolgokról. Átjön is eltünik az önérzete.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.