HIRDETÉS BEZÁRÁS
Videók

Figyeld, hogy robbantották fel egyszerre ezt a 15 felhőkarcolót Kínában – és miért

  A mérnökök szívesen használják a „vissza a tervezőasztalra” kifejezést olyan problémák esetén, amikor a korábban elkészített terveket egy komoly probléma miatt kell tovább gondolni, vagy rosszabb esetben teljesen elölről kezdeni. Hasonló hiba vezetett a Délnyugat-Kínában található 15 felhőkarcolóból álló lakónegyed felrobbantásához.

  HIRDETÉS

  A Taiwan News szerint a befejezetlenül álló épületeket még 2011-ben kezdték el építeni, de többször is megakadt a projekt, illetve tulajdonosváltás is történt. A látszólag soha el nem készülő toronyházak huzavonája akkor ért véget, amikor a kínai kormány tavaly év végén 154 millió dollárnak megfelelő jüanért cserébe megvásárolta az ingatlanokat. Nemsokkal ezután kiderült, hogy az elhúzódó építkezés miatt az épületek minősége már nem megfelelő, az alapját még az esővíz is megrongálta. A kínai kormány ezután úgy döntött, hogy fölösleges és elnyúló javítások helyett inkább porig rombolják, és újrakezdik az egészet.

  Ellenőrzött robbantás

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A 15 felhőkarcoló robbantásához összesen 4,6 tonna robbanóanyagot használtak fel, az épületek mintegy 85 ezer robbantási pontján gondosan elhelyezve. Végül 45 másodpercbe telt, míg a 150 millió dolláros épületeket a földre kényszerítették.

  https://www.youtube.com/watch?v=gn1egrjMoD8

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.