HIRDETÉS BEZÁRÁS

30 furcsa dolog Kínából, ami előbb sokkol, majd ámulattal tölt el

Kína összesen 14 országgal határos, ám a helyieknek ennek ellenére mégis sikerült megőrizniük egy olyan egyedi kultúrát és a hozzá tartozó hagyományokat, amivel egyik másik országban sem találkozhatunk. Itt a WC-k a padlóba vannak építve, a gyerekeket sokszor pórázon viszik, és senki sem lepődik meg, ha egy tetoválóművész vagy manikűrös az utca közepén végzi a munkáját a járókelők közt.
🔥 14 hozzászólás

  HIRDETÉS

  Így vagy úgy, az az egy biztos, hogy Kína egy tipikusan olyan ország, ami bármikor képes meglepetéseket okozni egy felkészületlen utazónak – ezt pedig most 30 érdekes fotóval is bizonyítjuk.

  1. 1 A kínaiak többsége a padló WC-t részesíti előnyben.


  2. 2 A zuhanyból és a mosógépből kifolyó víz is közvetlenül a WC-be csurog. A lakásokban nincs fürdőkád csak zuhanyzó, ami közvetlenül a WC fölött található.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A kínaiak az ablakokra és ajtókra szerelt rácsokat nem a tolvajok ellen rakják ki, hanem hogy a gyerekek ki ne essenek az ablakon.


  4. 4 Az új lakásokat ablakok nélkül árulják. Amikor az új tulaj beköltözik, neki kell beszereltetnie az ablakokat.


  5. 5 Nem hiszed el, hogy a kínaiak sokan vannak? Akkor nézd meg ezt a fotót, ami egy művészeti főiskola felvételi vizsgáján készült.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A kínai természet elképesztő. Ez a Zhangjiajie Nemzeti Park, vagy másnéven: „Avatar-hegység”. Alig lehet róla elhinni, hogy ez tényleg a Föld bolygó.


  7. 7 A Kínai Nagy Fal nagy része egyáltalán nem úgy néz ki, mint az utazási magazinok fényképein.


  8. 8 Kínában a pandákat állami tulajdonnak tekintik, mivel ezek az aranyos állatok kizárólag Kínában élnek.


   Ebben az országban még a napelem-farm is panda alakú.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 A régi Kínát csak egy hajszál választja el az újtól.


  10. 10 A kínaiak bármire hajlandók, hogy felhívják a figyelmet a termékükre. Így néz ki például náluk egy szórólap osztás.

  11. 11 Kínában sok olyan építészeti különlegesség található, amiről a nyugati kultúrában sokan még csak nem is hallottak. Ez például itt a képen a Guangzhou Yuan – a világ legmagasabb kör alakú épülete.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Néhány metróállomás nagyon mélyen fekszik. Csungking például 2,5 percig tart, míg a mozgólépcsővel leérünk az állomás szintre.


  13. 13 Sok házban nincs központi fűtés. Télen a lakások 10-12 °C-osak. A helyiek sokszor hazaérve sem veszik le a kabátjukat és a pulóverüket.

   14947715 image crop 612x687 1579272517 728 7e244df8e3 1579506206
   vk

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 Még az oktatási intézményekben sem mindig van fűtés a gyerekeknek.


  15. 15 A kínai emberek szeretik furcsa módon masszírozni magukat.

  16. 16 A kínaiak egészen új szintre emelték az instant tészták kultúráját.


  17. 17 Az éttermekben az ételeket mindig egy asztal közepén található forgó tálcára helyezik, ahonnan mindenki kedvére szedhet a neki tetsző ételből.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  18. 18 A kínaiak üzenetírás közben gyakran azt válaszolják, hogy: „666”. Ez nem az ördög jele, vagy ilyesmi, ez náluk annyit tesz: ,,menő, menő, menő!”.


  19. 19 A kínai szórakozóhelyeken a fiúk és lányok zseblámpát tartanak a szájukban, hogy magukra vonják a figyelmet.


  20. 20 Az országban számos helyen találkozhatunk éjszakai piacokkal. Ezek napközben általában sima utcák, autókkal és gyalogosokkal, de amint leszáll az este, bazárrá alakulnak.


  21. 21 A tetoválásokat és manikűröket sokszor az utca kellős közepén készítik a művészek.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  22. 22 Sok koldus a Kínában nagyon népszerű WeChat nevű üzenetküldő alkalmazás fizetési rendszerén keresztül koldul.


  23. 23 A kínaiak számára teljesen természetes, hogy olykor elalszanak munka közben. Szerintük ez növeli a munka későbbi hatékonyságát.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  24. 24 Egyes helyiek félelmetes stílusban beszélnek. Úgy tűnhet, mintha épp elátkoznák a lelkünket, pedig valójában ők így kommunikálnak, és meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg ez mások számára zavaró.


  25. 25 A nátrium-glutamátot szinte fűszerként használják. Egyetlen étel sem készül e nélkül. Az üzletekben közvetlenül a só és a cukor mellett található.


  26. 26 Nagyon népszerű náluk a "forró fazék" nevű étkezési forma. Ennek lényege, hogy az ételeket közvetlenül a körül ült asztal közepén készítik, és azonnal fogyasztják.


  27. 27 Nem lehet hely jegyet venni még a 2 napig tartó vasúti utazásokra sem. Az utasok gyakran a földön ülnek és fekszenek, vagy ott, ahol épp egy kis hely jut nekik.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  28. 28 Kínában akár pizsamában is járkálhatunk a városban, senki sem fogja ezt szóvá tenni nekünk.


  29. 29 Formálisan ugyan vannak közlekedési szabályok, de senki sem tartja be azokat. Iskolások, gyermekes anyukák és az idős nők is szemrebbenés nélkül átkelnek a 4-6 sávos úttesteken.


  30. 30 Az utcákon gyakran találkozhatunk pórázt tartó szülőkkel, aminek a végén nagy meglepetésre a saját gyermekük van. Ez valahol persze nem meglepő, az országban ugyanis 200 ezer gyermek tűnik el évente.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

14 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  • Egyáltalán nem értek egyet. Honnan tudod, hogy ha elmondanád egy kínainak, hogy nálunk mi a normális, ők nem mondanának mást? Nekik ez mind normális.
   • Az angolok meg kiköpik a magyar marcipánokat és az nekik undorító.
 • 2,665
  19-es képen a srácnak superme van a sapkájára írva :D
 • 23,-ast megerősítem. Volt olyan munkahelyem ahol ez engedett volt ebédidőben. Sokkal jobb volt a hangulatom utána! Pedig csak 30p volt. :) :)30.-ast Magyarhonban is láttam. Teljesen oké. A gyerek nyugodtam mozoghatott az anyja mellet.  Nem kiabált rá,h ne rángass már!! kb 1-1,5m

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.