HIRDETÉS BEZÁRÁS

8 alkalom, amikor a jelmezek és a smink tönkretette a színészek életét

A színészek néha komolyan megszenvednek egy-egy szerep kedvéért.

  A mozifilmekben látható jelmezek szerepe megkérdőjelezhetetlen. Elvégre, ennek köszönhetően a színészek sokkal jobban bele tudják élni magukat a szerepükbe és átérezni a karaktert. Azonban általában minél látványosabb egy filmhős, annál nagyobb kényelmetlenséget okoz a színésznek a forgatáson.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most olyan színészeket gyűjtöttünk össze, akiknek az életét komolyan megkeserítették a különféle filmek forgatásán viselt jelmezek és sminkek.

  René Zellweger – „The Thing About Pam”

  Nehez szinesz szerepek 008

  A bűnöző Pam Hupp bőrébe bújva René Zellweger minden nap 4,5 órát töltött a sminkesek székén. A színésznőre hatalmas jelmezt és szilikonprotéziseket aggattak. René allergiás volt a ragasztóra, ezért a forgatás alatt rengeteg antihisztamint kellett szednie.

  Regé-Jean Page – „Dungeons & Dragons: Betyárbecsület”

  Nehez szinesz szerepek 007

  Regé panaszkodott, hogy neki jutott a legkényelmetlenebb jelmez az összes közül. Elmondása szerint páncélban forgatni egy igazi rémálom. „Egész nap meleged van. Nem tudsz leülni. Az izzadság nem tud elpárologni, bent marad. Olyan érzés, mintha egy nehéz búvárruhát viselnél, csak a saját levedben párologsz. Csodálatos volt!”, – osztotta meg a Bridgerton sztárja.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Jennifer Coolidge – „Fehér lótusz”

  Nehez szinesz szerepek 006

  Jennifer Coolidge hatalmas dicséretet kapott a „Fehér lótusz” című sorozatban nyújtott alakításáért mind a nézőktől, mind a kritikusoktól. Azonban a színésznő szó szerint kiizzadta a sikert. Coolidge erősen allergiás volt az önbarnítóra. Emlékeztetőül, a sorozat egy üdülőhelyen játszódik. A forgatás első napján a színésznőhöz mentőt kellett hívnia. A smink bőrre gyakorolt ​​hatásának minimalizálása érdekében Coolidge szinte minden jelenet után zuhanyozott.

  Margot Robbie – „A Wall Street farkasa”

  Nehez szinesz szerepek 005

  A színésznő frizurájának és sminkjének elkészítése körülbelül két órát vett igénybe. De furcsa módon a jelmezek felvétele még ennél is több ideig tartott. Margot karakterének minden ruhadarabja és kiegészítője vintage volt. Ezért a csapat mindent felhasznált, amit csak találtak – a mérettől függetlenül. Többek között kígyóbőr Prada csizmát is viselt – legalább két mérettel kisebbet, mint amit Robbie egyébként hord. De a színésznő, akárcsak a stáb, eltökélt volt, hogy azzal dolgozzon, ami van. „Két hónapig nyújtottuk őket. Amikor eljött a nagy nap, beolajoztuk a lábamat, majd hintőport szórtunk rá, és 20 percig próbáltuk bepréselni őket a csizmába. A lakókocsiban ültem felemelt lábakkal, hogy a vér lefelé áramoljon. Végül a csizma még a filmben sem szerepelt. Legszívesebben sírtam volna” – emlékezett vissza a színésznő.

  További kellemetlenségeket okozott továbbá az önbarnító és az akrilkörmök, amelyeket a színésznőnek a forgatáson kívül is viselnie kellett. Robbie elmondása szerint a műkörömmel még a legegyszerűbb feladatok is lehetetlenné váltak. A színésznő alig tudta begombolni a gombjait, SMS-t küldeni, befűzni a cipőfűzőjét, kinyitni a kupakokat. A mesterséges barnaság pedig egyszerűen mulatságosan festett.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Brad Pitt – „Interjú a vámpírral”

  Nehez szinesz szerepek 004

  A smink annyira lenyűgözően festett a vásznon, amennyire kimerítő volt a színészek számára. A színészek külső megjelenéséért a híres vizuális effektusmester, Stan Winston volt a felelős, aki a Terminátor, a Jurassic Park és az Alient is jegyzi. Ő találta ki a sminkelés speciális technikáját is. A félig áttetsző bőr hatásának elérése érdekében a főszereplőket minden nap sminkelés előtt 30 percre fejjel lefelé függesztették. Ez idő alatt a vér az agyukba tódult, az erek megduzzadtak és jól láthatóvá váltak. A sminkeseknek már csak a kontúrokat kellett megrajzolniuk. A beavatkozást néha többször is meg kellett ismételni.

  De a színészek szenvedése ezzel nem érhetett véget. Kényelmetlen műfogakat és kontaktlencséket kellett viselniük. Ráadásul a forgatás főleg éjszaka zajlott, így a stáb alig látott nappali fényt. A folyamat annyira kimerítette Brad Pittet, hogy a forgatás kellős közepén komolyan elgondolkodott a projekt elhagyásán. És ha nem lett volna a 40 millió dolláros kötbér, amit a szerződése alapján ki kellett volna fizetnie, valószínűleg nem láttuk volna volna Louis de Pointe du Lac szerepében.

  Emmy Rossum – „Angeline”

  Nehez szinesz szerepek 003

  Emily átalakulása a 80-as évekbeli népszerű énekesnővé, Angeline-né olykor öt órán át is tartott. A színésznő mellimplantátumot, két pár kontaktlencsét, platinaszőke parókát és vastag sminkréteget viselt. Emilynek a sötétbarna szemöldökét is be kellett festetnie. Ennek eredményeként a lány hólyagokat és a könnycsatorna gyulladást szerzett. De megérte, a sorozat meglehetősen pozitív visszajelzéseket kapott.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Javier Bardem – „Nem vénnek való vidék”

  Nehez szinesz szerepek 002

  A Coen fivérek filmje Bardemnek a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart hozta. Érdekes, hogy a színész eredetileg nem akart a filmben szerepelni, és csak akkor gondolta meg magát, amikor meglátta a karaktere frizuráját. Mellesleg ez később csúnya tréfát űzött vele. Nem parókáról volt szó, mint sokan gondolják. Ezért a színésznek a magánéletében is ezt a frizurát kellett viselnie, ami furcsa pillantásokat váltott ki a környezetéből. „Elmegy az ember a piacra tejet venni, és az emberek egyszerűen megijednek” – osztotta meg a színész.

  A „Titanic” színésznői

  Nehez szinesz szerepek 001

  Frances Fisher, aki Rose anyját alakította, elmondta, hogy a fűzők és a hatalmas kalapok okoztak némi kellemetlenséget a színésznőknek a forgatáson. Senki sem tudott rendesen lélegezni, sőt, még leülni sem. A forgatáson speciális „pihenődeszkák” voltak, de a méretes frizurák miatt sokan nem tudták őket használni, és órákig álltak, várva a jeleneteikre. A mosdóba menés is gondot jelentett. A hatalmas ruhák nem fértek be a hordozható kabinokba, ezért szükség esetén teherautóval vitték vissza a színésznőket a sminkesekhez. Kate Winsletnek ebben a tekintetben volt a legnagyobb szerencséje: a színésznő bevallotta, hogy a vízben játszódó jelenetek során nem volt ritka, hogy közvetlenül a vízbe végezte a dolgát, ahol a forgatás zajlott.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.