HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A világ 17 lefurcsább és legszokatlanabb repülőgépe, amely valaha is a levegőbe emelkedett

Fogadjunk, hogy ilyen furcsa repülő szerkezeteket még nem láttál!

  Az őrült tervezési megoldások teszik a környező világot rendkívüli érdekessé és emlékezetessé. A mérnökök elképesztő eszközöket hoznak létre, amelyekkel majdnem bármelyik országban összefuthatunk. A kreativitás nemcsak az építészetet, a háztartási készülékeket és az autókat érintette, hanem a repülőgépeket is.

  HIRDETÉS

  Néhányuk annyira futurisztikusnak tűnik, hogy úgy tűnik, mintha csak a hollywoodi film forgatásán fotózták volna a távoli jövőben. Mások épp ellenkezőleg, olyan nevetséges dizájnnal rendelkeznek, hogy akaratlanul is mosolyra görbül tőlük az ember szája.

  1 Caproni 60, kísérleti repülőhajó

  Furcsa repülőgép 026

  A csodagép mindössze két rövid repülést hajtott végre. 1921. március 2-án a pilóta 80 kilométer per órás sebességgel repült, és sikerült a vízről felszállnia. A második, és sajnos utolsó repülés két nappal később történt. A gép 100 kilométer per órás sebességgel szállt fel, de hamarosan elvesztette az uralmat és a vízbe zuhant. A pilóta nem sérült meg.

  2 Stipa-Caproni – olasz kísérleti repülőgép

  Furcsa repülőgép 025

  Ezt a hordóalakú repülőgépet 1932-ben fejlesztették ki. Kiválóan emelkedett, csendes volt és stabil repülés közben. Azonban a nagy elülső légellenállás lerontotta az összes szerkezeti előnyt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Nemeth Parasol – egy tökéletesen kerek szárnyú repülőgép

  Furcsa repülőgép 024

  Egy rendkívüli monoplán gépet Miami város egyetemi hallgatói készítették 1934-ben.

  4 Vought V-173 – „repülő palacsinta”

  Furcsa repülőgép 023

  Függőleges felszállású és leszállású repülőgép „kerek szárnyakkal”. Az első repülés 1942-ben történt. Összesen mintegy 190 repülést hajtottak vele végre.

  5 Airbus A300-600ST „Beluga”

  Furcsa repülőgép 022

  A „Beluga” egy széles törzsű sugárhajtású teherszállító repülőgép, amelyet nagyméretű terhek szállítására terveztek. Teljes terhelés mellett, ami 47 tonna, a repülési hatótávolsága körülbelül 1700 kilométer (kb. 750 kilométer per óra sebességgel). Fél terheléssel a repülési hatótávolság közel 5000 kilométerre nő.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Aerocycle HZ-1

  Furcsa repülőgép 021

  Az első HZ-1 repülőgép példánya 1955-ben szállt fel. A szerkezet sok hiányosságot mutatott, és veszélyes volt, ezért úgy döntöttek, hogy a projektet leállítják.

  7 Avro Canada VZ-9 Avrocar – repülő korong

  Furcsa repülőgép 020

  Nem, ez nem egy repülő csészealj. Ez a fejlesztés egy lebegő tárgy, amelynek diszkosz alakja van, és függőleges felszállásra és leszállásra alkalmas. Egy titkos amerikai katonai program részeként találták ki 1959-ben.

  8 Snecma C-450 – egy repülőgép, amely úgy néz ki, mint egy rakéta.

  Furcsa repülőgép 019

  Körkörös szárnnyal rendelkező függőleges felszállású és leszállású kísérleti repülőgép, amelyet Franciaország fejlesztett ki. Az első repülést 1958-ban hajtották végre. Néhány sikertelen teszt után a projektet elvetették.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Scaled Composites Model 281 Proteus

  Furcsa repülőgép 018

  Hosszú repülőtávolságra fejlesztett repülőgép tandem szárnnyal. A repülőgépet a távközlési állomások kiépítésének vizsgálatához tervezték.

  10 McDonnell XF-85 Goblin – sugárhajtású repülőgép

  Furcsa repülőgép 017

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.