HIRDETÉS BEZÁRÁS

A 12 legjobb film, amiben kiderül, hogy a főszereplők már meghaltak

Ennél nagyobb fordulatokat el sem lehetne képzelni.

  A filmekben néha előfordul, hogy a főszereplők valójában már meghaltak. Ez a fajta csavar megosztja a közönséget, de remek kiindulópontja lehet egy filmnek.

  HIRDETÉS

  A fordulatok és a meglepő befejezések kulcsfontosságúak a filmeknél. A feszültség és a lelepleződés pillanata meghatározhatja egy film sikerét vagy bukását. Néha a meglepetések jobban befolyásolják a cselekményt, mint máskor. A thrillerekben, mint a Cápa, a nézők tudatában vannak a szörnynek, de csak a film csúcspontján pillantják meg. Azonban van egy olyan fordulat a filmek világában, ami rendkívül megosztja a közönséget: amikor kiderül, hogy a főszereplő végig halott volt.

  A halál sötét téma, de szinte minden műfajban előfordul. Ha még nem láttad ezeket a filmeket, ne olvasd el a leírásukat, mert spoilereket tartalmaznak! Íme 12 film, ahol a főszereplő végig halott volt:

  12. Más világ (2001)

  mas vilag

  A második világháború vége felé Grace Stewart (Nicole Kidman) és két fényérzékeny gyermeke egy elszigetelt régi kastélyban élnek egy angol szigeten. Férje (Christopher Eccleston) még nem tért vissza a frontról. A kastély állandó sötétségben van, mert a gyermekek nem bírják a napfényt. Egy napon Grace rájön, hogy nem egyedül vannak a házban…

  11. Silent Hill (2006)

  silent hill

  Rose és a férje egy árva kislányt fogadnak örökbe, Sharon-t, akit furcsa álmok gyötörnek egy Silent Hill nevű városról. A lány álmai sötét és rémisztő lényekkel teli kísértetjárta városról szólnak. Rose, aggódva Sharon mentális állapota miatt, úgy dönt, hogy elutazik vele Silent Hillbe, hogy megtudja, mi rejlik az álmok mögött.

  Utazás közben sűrű ködbe ütköznek, és balesetet szenvednek. Amikor Rose magához tér, Sharon eltűnt. Rose elindul a lánya keresésére, és hamarosan rájön, hogy Silent Hill nem egy átlagos város. A valóság és a rémálom összefonódik, Rose pedig kénytelen szembenézni a múlt traumáival és a város sötét titkaival.

  Keresése során Rose különös lényekkel és furcsa alakokkal találkozik, akik néha segíteni, néha pedig akadályozni akarják őt. Végül Rose megtalálja Sharont, de tragikus sors vár rájuk. Kiderül, hogy Rose már a balesetben meghalt, és az egész utazás egy túlvilágon tett túra volt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10. A hatodik érzék (1999)

  hatodik erzek

  Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus egy traumatikus élményen megy keresztül, amikor egy volt páciense meggyilkolja. Ezután egy Cole Sear (Haley Joel Osment) nevű kisfiúval kezd el foglalkozni, aki azt állítja, hogy halott embereket lát. Malcolm eleinte szkeptikus, de ahogy jobban megismeri Cole-t, elkezd hinni a fiúnak. Cole egy napon azt tanácsolja Malcolmnak, hogy beszéljen a feleségével, miközben alszik, mert a felesége nem reagál a hívásokra. Malcolm hazatérve rájön, hogy a volt páciense megölte őt is.

  9. A 109. utas (2008)

  utazok

  Claire Summers pszichoterapeutát egy tragikus repülőgép-szerencsétlenség után kérik fel, hogy segítsen az öt túlélőnek. A túlélők közül négyen utasok voltak, a másik egy légiutas-kísérő. A csoportos terápiás ülések során az egyik túlélő eltűnik, ami arra utal, hogy a légitársaság célponttá tette őket. Szépen lassan Claire összes páciense eltűnik. Claire magánnyomozásba kezd, hogy kiderítse, mi történt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8. Múlt karácsony (2019)

  ketkaracsony

  Kate egy karácsonyi boltban dolgozik manóként, és arról álmodik, hogy énekesnő legyen. Munka után észrevesz egy Tom nevű férfit, aki figyeli őt. Kate hazatér a szüleihez, és úgy dönt, hogy önkénteskedik egy hajléktalanszállón, ahol Tom is dolgozik. Miután összeveszik a családjával, Kate kimegy a házból, és találkozik Tommal. Beszélgetnek, és Kate elmondja Tomnak, hogy tavaly szívátültetést kapott. Ez a beszélgetés arra készteti Kate-et, hogy átértékelje a körülötte lévő embereket, beleértve Tomot is. Később megtudja, hogy Tom a szervdonorja szelleme volt.

  7. Menedék (2013)

  biztonsagos menedek

  Egy nő új életet kezd egy kisvárosban Észak-Karolinában, és beleszeret egy férfiba, aki segít neki szembenézni a múltjával.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.