HIRDETÉS

A világ 15 legkülönlegesebb repülőtere, ahol csak a legtapasztaltabb pilóták képesek landolni

Ha alapjáraton is megremeg a lábunk a repüléstől, akkor tény és való, hogy van néhány úti cél a világon, melyet határozottan illik elkerülni. Ilyen például a szakadékban végződő nepáli Tendzing–Hillary repülőtér, vagy a dagály miatt naponta többször is víz alatt álló skóciai Barra repülőtér. Nem véletlen tehát, hogy az ilyen és ehhez hasonló repülőtereken a pilótáknak különleges képesítéssel kell rendelkezniük ahhoz, hogy leszállhassanak a repülőkkel. Az egész világon pedig néhány tucat pilóta rendelkezik ilyennel.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most összeválogattuk nektek a világ legkülönlegesebb és legveszélyesebb repülőtereit, melyeken minden egyes le- és felszállás egy életre szóló élménnyel egyenlő.

 1. 1 Tendzing–Hillary repülőtér (Lukla, Nepál)

  A legveszélyesebb repülőtereként tartják számon. A hegymászók általában itt ülnek repülőgépre, miután megmászták az Everestet.


 2. 2 Princess Juliana nemzetközi repülőtér (Szent Márton-sziget, Kis-Antillák)

  Híres a nagyon rövid kifutójáról, és arról, hogy mivel a víz mellett van, ezért a repülőgépek le- és felszálláskor 10-20 méterre a strandolók feje fölött húznak el. Itt elég kidugnod a kezed a repülőből landoláskor, hogy megnézd, milyen a víz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Courchevel repülőtér (Franciaország)

  Ez a repülőtér az Alpok-hegység közepén található, kifutópályája dőlésszöge pedig 18,5° - ezért csak tapasztalt pilóták vehetik igénybe.

 4. 4 Gibraltári repülőtér (Gibraltár)

  Itt a kifutópálya követlenül a belvárosban található, és ha ez nem lenne elég, a kifutópályát keresztezi a város állam egyik legforgalmasabb autóútja is.

 5. 5 Ice Runway repülőtér (Antarktisz)

  Ez a kifutópálya szó szerint jégből van. Bár olyan stabil, mint a beton, azért némileg csúszósabb, ezért a pilóták könnyen le tudnak csúszni a kifutópályáról, ha nem figyelnek. Legalábbis landoláskor. A felszállás kicsit biztonságosabb.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Juancho E Yrausquin repülőtér (Holland Karib-térség)

  A világ egyik legveszélyesebb repülőtere: nagyon rövid, egyik oldalról pedig egy hegy, a másikról éles sziklák és a tenger veszi körül.

 7. 7 Cristiano Ronaldo nemzetközi repülőtér (Madeira, Portugália)

  A pályát 2000 szeptemberében kibővítették … a tenger felé! Úgyhogy tulajdonképpen ez egy híd, ami 180 betonoszlopon áll.

 8. 8 Congonhas-São Paulo repülőtér (São Paulo, Brazília)

  A város szívében található, mindössze néhány kilométere a városközponttól. Állítólag nagyon veszélyes, különösen a hatalmas szállítórepülőgépek számára, és esős időben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
22
1 hozzászólás, 22 pont

SZÓLJ HOZZÁ!

 • Skiathos (Görögország) repülőtere is elég érdekes, ott is pár méterrel az út ill. a vízen lévő csónakok felett mennek a repülők.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!