HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

A németországi élet 30+ jellemzője, amitől akaratlanul is kikerekednek az ember szemei

  Németország népe híres a pontosságról, a rendszeretésről és a törvény iránti tiszteletéről. Itt minden alkalomra létezik valamilyen íratlan szabály, ahogy a szomszédok közötti kapcsolatokat vagy épp a randevúkat is fontos szabályok határolják, melyek egyértelműen lefektetik, hogy mit szabad és mit nem. Ettől függetlenül a németek számára nem idegen a romantika, hogy a humor és a szórakozás sem, csak épp az élet más területéhez hasonlóan, ezt is maximálisan felelősségteljesen végzik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál átolvastuk a Németországban élő és a nemrégen oda költöző emberek közösségi oldalakon keresztül megosztott tartalmait, és kiderült, hogy nagyon sok riasztó dolog is van ebben az egyébként nagyon kellemes országban.

  Házak

  Álomnyaraló Németország

  Egy igazi német otthon a kényelem és a hatékonyság kombinációjából tevődik össze. A részletek többsége gondosan átgondolt, hogy az olyan kényelmi célokat szolgáló dolgok, mint a hő, a fény, és a hangszigetelés ne álljon ellentmondásban a gazdaságosság kérdésével. A hagyomány iránti elkötelezettség szintén fontos szerepet játszik. A németek az egész világon híresek a különféle találmányaikról és a csúcstechnológia iránti szeretetükről.

  • A legtöbb német inkább bérli az otthonát, mintsem sajátot vásárol magának. Ennek egyik oka, hogy a saját otthon nagyon drága, ráadásul ezzel elkerülhetik a hozzá kapcsolódó adókat. Rendkívül népszerű náluk azonban a hosszúbérlés, előfordul, hogy az otthonokat évtizedekre bérlik.
  • Az elmúlt évek nagy slágere a mobilház vásárlás lett. Ez egy kis épület, amiben konyha-étkező, háló, és fürdőszoba található. Ezek általában fából készülnek és könnyen mozgathatók egyik helyről a másikra.
  • Németországban senki sem aggódik a hangos szomszédok miatt, mivel ilyen itt nincs. Minden hanggal járó tevékenységet kerülnek, ráadásul az építészek is különösen nagy figyelmet fordítanak a hangszigetelésre.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Fürdőszoba németországban

  • A szellőztetés sok problémát tud okozni Németországban, mivel a házak gyakran nincsenek felszerelve szellőző rendszerrel, ezért ha nem nyitják ki az ablakokat 10-15 percre naponta, akkor a penész könnyedén elterjed a házban.
  • Sok magánlakásban külön fürdőszoba ban a vendégek számára, ez általában közvetlenül a bejáratnál található.
  • A német fürdőszobák falán egy szokatlan szelep található, ami gyakran összezavarja az ide érkező embereket. Ez tulajdonképpen egy csap, ami az egész lakásban gyorsan és egyszerűen zárja el a vízellátást.

  Ablak németországban

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  • A légkondicionálók ritkák. Nem csak azért, mert minden lehetséges módon próbálnak spórolni az áramon. (az elmúlt 20 évben 10%-kal csökkent az áramfogyasztásuk) Szinte minden házban vannak redőnyök, melyek hatékony módon védik az otthonokat a hőmérsékletváltozástól és a rovaroktól.
  • A falakat általában fűrészporos tapéta borítja, aminek több oka is van: újrahasznosított papírból készül, elég olcsó és nem tartalmaz olyan anyagot, ami allergiát okozhatna. Az egyetlen negatívum, hogy nehéz lehúzni őket, különösen, ha több réteg festék borítja őket.

  Radiátor németorsszágban

  • A legtöbb ház központi fűtéssel van felszerelve, de bizonyos régiókban geotermikus energiát használnak a fűtéshez. A radiátorokon sokszor digitális kapcsolók vannak, így kényelmes módon és hatékonyan lehet kiválasztani a kívánt hőmérsékletet.
  • Megtalálni a tökéletes albérletet Németországban csak fél siker. Mielőtt beköltözne az ember, gondosan át kell tanulmányozni a szerződést és a házzal kapcsolatos házirendet. Ebben minden benne van, amit a hangos tevékenységekről, például a mosásról tudni kell. Ha a házirenden kívül csapunk zajt, a szomszédok gond nélkül feljelenthetnek minket.
  • Az egyik internetező egy vicces történetet mesélt: Németországba költözve egy többlakásos társasházban találtak lakást, ahol minden szomszédot meghívtak a lakásavató bulira. Az egyik szomszéd kicsit korábban hazament, pedig a buli eredetileg este 9-ig tartott volna, majd ráhívta a rendőrséget a bulizó társaságra, mivel azok nem 9-kor, hanem negyed 10-kor fejezték be a bulit. Szóval ennyire komolyan veszik a hangoskodást a németek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Radiátoron digitális kapcsoló :-) haha, az hőmennyiségmérő, és ezt nálunk is alkalmazzák 
 • Ööö... egész pontosan hogyan is működteti a radiátort az a "digitális kapcsoló"? 
 • 6,345
  Rendszeres látogatóBeszélgetésindítóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólás
  A németek nem aggódnak a hangoskodó szomszéd miatt, mert az összes hangos német a Balatonnál nyaral.Gyerek nevének a kiválasztása tényleg macerás. Hogyan is írják azt, hogy Mohamed, Mohammed, Mohammad, Muhammad, Mehmet...?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.