HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

16 fotó, ami bizonyítja, hogy Svédország egy külön világ, saját szabályokkkal

  Svédországot mindenki az ABBA zenekarral, a húsgombócokkal, a megfizethető bútorokkal és a kulturális különlegességekkel azonosítják. Létezik például náluk egy úgynevezett „fika” elv, mely nagyjából annak a receptje, hogy miként lehet boldog és teljes életet élni. A svédek tehát kicsit olyanok, mintha egy párhuzamos univerzumban léteznének, és bármennyit is tanulunk róluk, mindig képesek meglepni valamivel.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál megismerkedtünk kicsit a Svédországban élő, vagy ott megfordult emberek történeteivel és fotóival, amik – minden túlzás nélkül mondhatom, hogy – teljesen lenyűgöztek minket.

  1. 1 Svédországban még a kukák is Wi-Fi-t sugároznak.


  2. 2 Svédország különleges, sokak számára értelmezhetetlen térfogatmérő rendszerrel rendelkezik.


   Bár számunkra annyira nem idegen, sok európai és amerikai számára ismeretlen fogalom a centiliter. A képen például egy 33 cl-es üdítő látható, ami 0,33 liternek felel meg.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A biztosítótársaságok pénzt adnak vissza az embereknek, ha a cégek bevétele meghaladja a várt terveket.


   ,,Ezt a levelet a napokban kaptam a biztosítótársaságomtól. Azt írják benne lényegében, hogy: ,,Tavaly sokkal többet kerestünk, mint terveztük, ezért a nyereség egy részét visszaadjuk az ügyfeleinknek. 245 kr-t írtunk jóvá a fiókjában." Kicsit meglepődtem."

  4. 4 Svédországban az elhagyott kerékpárok meglehetősen érdekes módon kapnak második életet.


   Svédország nem is lenne Svédország, ha nem dolgoznának fel mindent, amit csak tudnak. Éppen ezért, évente egyszer narancssárga matricákat ragasztanak az elhagyatott vagy elhagyatottnak vélt kerékpárokra. Ha a tulajdonosok néhány héten belül nem távolítják el a kerékpárokat, akkor a hatóságok elszállítják azokat.

   Az ilyen kerékpárok ezután egyfajta "turkálóba" kerülnek, ahol az emberek, általában a szegények potom pénzekért tudják megvásárolni őket. Az utcák ettől tisztábbak, az emberek pedig boldogabbak.

  5. 5 Uppsalában (Svédország) van egy közúti tábla, ami arra figyelmeztet, hogy egy macska kiscicákkal együtt megy át az úton.


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Svédországban a jégkrém figyelmeztet rá, hogy ne felejtsd el újrahasznosítani a dobozát.


   ,,Carina, a fenntarthatósági menedzserünk hálás lesz, ha ezt a kartondobozt a megfelelő újrahasznosító tárolóba helyezed: papírt a papírba, műanyagot a műanyagba. Ha összekevered a szemeteseket, itt egy kép róla, hogy néz ki, hogy menekülni tudj előle egész hátralévő életedben."

  7. 7 Svédországban a fenntartható tervezés az egyik legfontosabb - ezek itt például földalatti vákuumcsövek a szelektív hulladékgyűjtéshez.


  8. 8 ,,A szupermarketünkben a gyümölcs- és zöldségosztályon műanyag zacskók helyett komposztálható papírzacskókba adják az élelmiszereket."


   A csomagoláson azt is feltüntetik, hogy mely náluk vásárolt termékeket lehet még komposztálni.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.