HIRDETÉS BEZÁRÁS

13 klassz tény, ami 180 fokban változtatja meg a világról alkotott képünket

  Az iskolai órákon gyakran inkább az ablakon kifelé bámulva merengtünk az élet nagy kérdésein ahelyett, hogy a tanárra figyeltünk volna, aki éppen azt próbálta meg elmagyarázni nekünk, hogyan is működik a világ. Ennek köszönhetően pedig az iskolából hazatérve, a tévét bekapcsolva és a legnépszerűbb videoklipeket vagy rajzfilmeket nézve és a kedvenc videojátékainkat játszva fel sem tűnt, hogy milyen lényeges részletet rejtettek el bennük a készítők.

  HIRDETÉS

  Sebaj, a Liked.hu-nál most összegyűjtöttük azokat az izgalmas tényeket, melyek gyerekkorunkban valamiért elkerülték a kíváncsi tekintetünket, úgyhogy végre valahára mindent bepótolhatunk.

   1. 1 A láng nem vet árnyékot

    a1070d56d8af5a9552b877f6e5

    A tűznek nincs árnyéka, mivel maga is egy fényforrás. Ezért, ha egy fal mellé tesszük az égő gyufát és hátulról megvilágítjuk egy zseblámpával, az árnyéka úgy néz ki, mintha nem is lenne meggyújtva a gyufa.

   2. 2 A ragasztószalag átlátszóvá teszi a homályos üveget

    bbe94652889249f4db2c08cfe9

    A homokfúvott üveg érdes felületére eső fény szétszóródik, ezért zavarossá válik. A sokkal simább felületű ragasztószalag azonban eltünteti ezt a különbséget, és a fény nem szóródik szét, hanem átmegy az üvegen, ezzel magát a homályos üveget is átlátszóvá téve.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Az üdítőitalok sárga kupakja különleges összetevőre utal

    6ca69d506db4965db9d0ad52e9

    Biztosan ti is láttatok már olyan üdítőt, aminek a megszokottól eltérő kupakja volt, bár a címkéje és minden más megegyezett. A gyártók ezzel hívják fel a figyelmet a nád- vagy cukorrépából készült „kóser” változatokra, miközben a klasszikus italokat általában magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal készítik.

   4. 4 Az ujjunkon lévő bőr a mi kényelmünk miatt válik ráncossá

    4d794d5914865f3975ac12e683

    A gyűrődések jobb tapadást tesznek lehetővé a nedves körülmények között, mivel a nedves tárgyakat sokkal könnyebb megfogni az egyenetlen ujjakkal. Maguk a ráncok egyébként a bőr alatti erek beszűkölésének következtében jönnek létre.

   5. 5 Az 241543903-as számra rákeresve ilyen furcsa fotókat találsz.

    b3c6d95bc2b224a4f5116eead5

    Próbáld ki nyugodtan – keress rá a Google-ben a „241543903” számra és rengeteg képet fogsz látni olyan emberekről, akik a fagyasztóba vagy hűtőbe dugják a fejüket. Az első ilyen egyedi számmal ellátott fotót egy David Horwitz nevű művész posztolta a közösségi oldalára, majd hamarosan nemzetközi flashmob lett belőle. A szám egyébként teljesen random: a művész a hűtőjében talált egyik babatápszer vonalkódjáról olvasta le és mellékelte a bejegyzéséhez.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Buddha fejét 108 csiga borítja, nem haj

    f8931c52adb75d0c245d8fc6a5

    Egy ősi legenda szerint, amikor Buddha sétálni ment és meditálni kezdett, észre sem vette, hogy a nap már felkelt és elkezdte sütni a fejét, ezért a csigák úgy döntöttek, hogy megvédik őt a melegtől és felmásztak a fejére. Míg a nedves csigák bőre hűtötték Buddha fejét, a perzselő napsugarak kiszárították és elpusztították a csigákat. Ezeket a csigákat mártíroknak tekintik, akik segítették Buddhát a megvilágosodás felé vezető úton.

   7. 7 A banán és az uborka bogyós, míg az eper például nem az

    3fb46a526ebbe3c14bfb3aead2

    Botanikai szempontból a „bogyós” kifejezést olyan gyümölcsökre és zöldségekre alkalmazzuk, amiket vékony héj és lédús hús alkot, a belsejében pedig magok találhatók. Ilyen például a szőlő, a paradicsom, az uborka, a banán, a padlizsán, sőt még a chilipaprika is. A málna és az eper azonban úgynevezett hamis bogyós gyümölcs, mivel a magjaik nem belül, hanem a héjukon kívül helyezkednek el.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.