HIRDETÉS BEZÁRÁS

12 rejtélyes jelenség, amit a Google Maps segítségével sikerült felfedezni

🔥 6 hozzászólás

  Megmagyarázhatatlan dolgok mindig is voltak, vannak és lesznek is. A Google Maps műholdas térképszolgáltatás elindulása azonban egy merőben új táptalajt biztosított a különféle internetes rejtélyek számára, melyek közül az idők során kimagaslott néhány, mely valóban érdekesebbnek bizonyult az átlagnál.

  HIRDETÉS

  A Google Maps 2005-ös év végi indulása óta pedig kétségtelen, hogy az alábbi 12 rejtélyes jelenségnek sikerült eddig a legnagyobb port kavarnia a térképszolgáltatás által készített felvételek körül.

  1. Indián fej a földben

  Indiai fej fülhallgatóval Google Maps

  2006. novemberében egy kanadai lakos, Lynn Hickox lett figyelmes az Alberta tartományban található különös képződményre a földben, miközben épp az otthona körüli környéket vette szemügyre a Google Maps-en. A földben egy furcsa, indián fejet vélt látni, fülhallgatóval a fülében. A könnyebb észrevehetőség érdekében megpróbáltuk kiemelni kicsit az adott területet.

  2. ,,Véres” tó, Irakban

  Véres tó irakban

  2007-ben az iraki Sadr város szívében sikerült lencsevégre kapnia a Google műholdjának ezt a képen látható vér vörös színű tavat. Sok spekuláció látott napvilágot vele kapcsolatban, egyes feltételezések szerint a közelben található vágóhíd okozta a tó elszíneződését, mások szerint a beleöntött veszélyes vegyi anyagok, de hivatalos és elfogadott magyarázat nincs a pontos okát illetően. A tó színe egyébként ma már újra a régi, és úgy néz ki, mint bármelyik másik tó a világon.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Szív alakú sziget

  Szív alakú sziget Horvátország

  A horvátországi Galešnjak-szigetet – pontosabban annak jellegzetes formáját – szintén a Google Maps segítségével sikerült felfedezni 2009-ben. Az aprócska (akkor még lakatlan) sziget azóta valóságos zarándokhely lett a szerelmes párok számára, és egészen messzi földről utaznak ide az életre szóló romantikus élményért cserébe.

  4. Ujjlenyomat-alakú labirintus

  Ujjlenyomat-labirintus

  Az angliai Brighton város egyik parkjában található ez a mészkőből épített ujjlenyomat-alakú labirintus, melyet Chris Drury művész készített, még 2006-ban.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5. ,,Gyilkosság” egy hollandiai tavon

  Google Maps gyilkosság hollandia tó

  2009-ben a Reddit.com weboldalon robbant a bomba, mely szerint a hollandiai Almere város taváról készült Google Maps műholdfelvételen egy gyilkosságot sikerült megörökíteni. Szó mi szó, a műholdkép rendkívül árulkodó és összetéveszthetetlen volt, valóban úgy nézett ki, mintha valakik egy véres holttestet vonszolnának a stég végére, hogy aztán a tóba dobva megszabadulhassanak tőle. Az eset olyan nagy port kavart, hogy a holland rendőrség búvárokkal és helyszínelőkkel együtt térképezte fel a környéket, ám nem találtak sem vérre utaló nyomot, sem emberi maradványokat a tóban.

  Mivel azonban ez az ,,expedíció” hónapokkal a kép készülte után történt, többen úgy vélik, hogy az eső, illetve a tóban található halak már eltüntették a nyomokat, míg mások azzal magyarázzák a rejtélyt, hogy nem is véres hulla látható a képen, pusztán valami vizes dolog (pl. horgászszák) ami a stég furcsa színének köszönhetően látszik úgy, mintha vér lenne. Az ügy mindenesetre a Google Maps-képek történetének egyik legnagyobb rejtélye.

  6. Horogkereszt alakú épület az USA-ban

  Horogkereszt alakú épület

  Bármilyen furcsa is, az amerikai haditengerészet tulajdonába tartozik az a különleges, horogkereszt alakú épület, melyet 2006-ban sikerült felfedezni a Google Maps műholdképei által. A haditengerészet állást is foglalt az ügyben, elmondásuk szerint pedig pusztán a véletlen szülte a különös szvasztika alakzatot, ráadásul bennük is csak akkor tudatosult a kínos megjelenés, amikor már nem lehetett változtatni az építmény formáján.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

6 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 17,998
  Rendszeres látogatóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólásBejegyzéskészítő
  5.-t letakarította a Google, mert nekem nincs ott :)
  • Azóta kiderült, mi is volt ez. Csak egy kutya jött ki a vízből, lerázta magát, majd végigment a stégen. Ennek a nyoma látszott úgy, mintha "bűntény" történt volna.
   • Persze .. és ez hogy derült volna ki... csak rá mondják 
  • A kaliforniai San Diego szomszédságában fekvő Coronado tengerészeti bázisát, melynek épületei öt évvel a modern műholdas képrögzítést elindító Landsat-program startja előtt, 1967-ben születtek. A komplexum négy L-alakú, háromszintes laktanyaépülete ugyanis a műholdképeken, illetve a repülőgépek ablakain át figyelve egyértelműen szvasztika alakú.  Alig húsz évvel a Harmadik Birodalom bukása után ez nem volt épp a legjobb ötlet, de a hatvanas évek végén még egyáltalán nem volt szempont, hogy az épületek a levegőből is előnyös képet nyújtsanak. A felfedezés hatására természetesen az egész Egyesült Államok felhördült, az amerikai haditengerészet pedig 40 millió dolláros átalakítást tervezett, melynek eredményeként a nemzetiszocializmus jelképévé vált szimbólumból egy egyszerű, kereszt köré írt négyszög lett.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.