HIRDETÉS BEZÁRÁS

10+ tény az egyiptomi életről, amiről a turisták valószínűleg nem tudnak

Van pár dolog, ami gyakran kimarad az útikalauzokból.
🔥 8 hozzászólás

  A legtöbb ember nem sokat tud egyiptomi életről, azon kívül, hogy vannak itt piramisok, meg múmiákkal teli sírok, sok homok és a Vörös-tenger vize, ahol jókat búvárkodhat az ember. Egyiptom azonban sok olyan kellemes és kevésbé kellemes egyediséggel is bír, amit más országokban keresve sem találhatna meg az ember.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, amit gyakran elfelejtenek elmondani az utazási irodák, pedig mindenképpen érdemes tudni őket, mielőtt Egyiptomba utazik az ember.

  1 A szállodai dolgozók kérdés nélkül meglátogathatják a nem házas párokat.

  Fotók Egyiptomról 020.jpg

  A törvény szerint a szállodai alkalmazottak bármikor beléphetnek a nem házas párok szobájába. Sőt, az ilyen párok szobafoglalását akár le is mondhatják. Ez a szabály szinte minden szállodára vonatkozik, kivéve az 5 csillagos szállodákat és a népszerű turisztikai területeken található szállodákat. A turistákat legtöbbször nem kérdezik meg arról, hogy házasok-e vagy sem, de a helyi lakosokkal szemben már jóval szigorúbbak a szabályok.

  2 A helyiek szó szerint bámulják a turistákat.

  Fotók Egyiptomról 019.webp

  Egyiptomban turistaként fel kell készülni a helyi emberek kéretlen tekintetére.

  • Sok országban jártam már, ahol valamilyen okból kifolyólag kitűntem a tömegből, de sohasem találkoztam olyannal, mint Egyiptomban. Olyan országból származom, ahol a megbámulás elég durva sértésnek számít, ezért nagyon furcsán éreztem magam. Kisgyerekek, idős nők, középkorú férfiak, gimnazista lányok… mindegyik árgus szemekkel nézett. Kicsit hátborzongató. © Eric Schenck / Quora
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Mindenki borravalót követel a legkisebb segítségért is.

  Fotók Egyiptomról 018.webp

  Az egyiptomi lakosok szó szerint borravalót várnak mindenért, még akkor is, ha az csak egy jelentéktelen apróság. Ez már csak azért is vitatható, mivel sokszor maguk az egyiptomiak erőltetik rá a turistákra bizonyos szolgáltatásaikat vagy a puszta segítségüket. Például akaratlanul is megmutatják a legközelebbi szállodát vagy kellemes kávézót, majd borravalót várnak a „nemes” cselekedetükért.

  4 Az egyiptomiak szeretik a cukornádlevet. Mindenhol ezt az italt árulják az utcán.

  PICT1618.Sugar Cane Juice

  Ezt az italt speciális, friss gyümölcsléként árulják. Valójában a levet egy speciális gépben préselik ki, általában közvetlenül a vásárló előtt, majd azonnal oda is adják a kezébe. Bár az ital tompa zöld színe nem tűnik túl vonzónak, az édes íze mégis kompenzálja a csúnya megjelenést. Egyiptomban olcsó egészségesnek tekintik ezt az italt és olcsó energiaforrásként hirdetik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Köteleken lógó kosarak Kairóban.

  Fotók Egyiptomról 017.webp

  Primitív liftként használják őket, amivel kenyeret, rizset, újságokat és egyéb dolgokat tudnak átvenni az utcai árusoktól. Nagyon kényelmes, különösen ha a felsőbb emeleteken lakik az ember: nem kell le-föl lépcsőznie, vagy használnia a sokszor veszélyes lifteket.

  6 Egyiptom egyik névjegye: agyagtorony formájú galambodú.

  Fotók Egyiptomról 016.webp

  Az ország egyes területein ezeket a madarakat táplálékként tenyésztik, máshol a madárürülék felhasználásával hoznak létre műtrágyát. Szó szerint mindenhol lehet találkozni ilyen galambodúkkal, még az épületek tetején is.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ami az unokatestvérek házasságát illeti, az Magyarországon (és a világ sok más, nem arab országában) is teljesen törvényes. Genetikai szempontból nem túl praktikus ugyan, de tilosnak nem tilos.
  • Nem "praktikus"!? Konkrétan mentálisan vagy testileg fogyatékos gyereked fog születni, jónéhány súlyos betegséggel. Erre lehet mondani, hogy "nem praktikus"; inkább őrültségnek mondanám.
   • Tudok féltestvérek házasságáról. Gyerekük is van. Az apa közös, az anya más. Persze, mi más lehetne a rassz?
 • Én jártam, jártam Kairoban is. Mi nagyon kedves emberekkel találkoztunk. Kairóban érdekes a modern és a régi talalkozása, pl az emeletes panorámás turistabuszok között a tevék. Az emberek sokszor számunkra elkepzelhetetlen körülmenyek között élnek. Viszont tetszett, hogy részeg embert sehol nem látni közülük. Érdekes ország, sok látnivalóval.
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  mindenhol zaklatnak, szólongatnak és a semmiért is pénzt akarnak

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.