HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 furcsa munka, amit az emberek tényleg végeztek a múltban

Szólj hozzá

  Szakértők szerint a technológia felgyorsult fejlődésének köszönhetően a ma meglévő munkahelyek 40-50%-a el fog tűnni a jövőben. Noha ez első hallásra valószínűleg aggasztónak tűnik, valószínűleg lesznek helyettük más munkák, ahogy a múltban történt szakmák eltűnésekor is történt.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk 10 olyan furcsa munkát a múltból, ami bár mára teljesen eltűnt a köztudatból, azért mégsem szabad elfelejtenünk, hogy egykoron ilyenek is léteztek.

  Repülőgép hallgató

  Repülőgép hallgató

  A radarok kifejlesztése előtt az ilyen furcsa szerkezetbe dugott fejű emberek dolga volt észlelni és jelezni a közelben felbukkanó repülőgépeket. Ezt a felszerelést az I. világháború idején használták.

  Orgiaszervező

  Orgia szervező

  Valóban létezett ilyen az ókori Róma idején. Ahogy a neve is sugallja, ezeknek az embereknek a dolguk volt az orgiák, illetve az azokhoz szükséges, ételek, zenék, és nők megszervezése.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Hónaljvágó

  Hónalj szőr vágó

  Az ókori Róma idején voltak emberek, akiknek a dolguk a hónaljszőr vágása és beállítása volt a feladatuk. Úgy kell őket elképzelni, mint valami fodrászt.

  Temetői bohóc

  Temetői bohóc

  Az ókori Rómában bohócokat béreltek fel arra, hogy utánozzák az elhunyt személy hangját, viselkedését és gesztusait. Gyakran ugyanolyan ruhába öltöztek, mint az elhunyt személy.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  „Sürgősségi” asszisztens

  Sürgős asszisztens

  Ezek az asszisztensek segítették a királyokat a vizelésben és a fenékmosásban. VIII. Henrik angol király idején ez egy nagyon népszerű szakma volt.

  Piócagyűjtő

  Pióca gyűjtő

  A piócákkal történő gyógyítás köré hatalmas iparág épült, ezért külön piócagyűjtő emberek segítettek az orvosoknak az állatok pótlásában. Ez azonban egy elég rosszul fizetett szakma volt, a munkásokat pedig gyakran érte nagy vérveszteség, illetve különböző fertőzéseket is elkaptak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  Büntetőfiú

  Büntető fiú

  A királyi családokban úgynevezett „büntetőfiúkat” tartottak, akiket mindig megbüntettek, amikor a kis hercegek valami rosszat tettek, amit nem lett volna szabad. Ez zavarta a kis hercegeket, mivel a megbüntetett fiúk általában a barátaik voltak.

  Fullo

  Fullo

  Így hívták az ókori Rómában azokat a dolgozókat, akik emberi vizeletben mosták a ruhákat. Ekkoriban úgy gondolták, hogy a vizelet jobban eltávolítja a foltokat, mint a sima víz, ezért a Fullo-k a nyilvános vécékben gyűjtötték a mosáshoz szükséges vizeletet.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Tekebábu-állító

  Tekeállítók

  Ezeknek az embereknek a feladata volt, hogy manuálisan a helyükre állítsák a tekebábukat. A munka nem volt jól fizető, ezért általában gyerekek dolgoztak itt, ám a tekepályák automatizálásával fölöslegessé vált a munkájuk.

  Emberi számítógépek

  Emberi számítógépek

  A számítógépek megjelenése előtt ezeknek az embereknek a feladata volt a különféle adatok kézzel történő feldolgozása, kiszámítása és elemzése, illetve a fontos dokumentumok másolása.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Még a nagymamám nyakára is tett a cigányasszony piócát a magasvérnyomás gyógyításaként.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.