HIRDETÉS
ÉrdekességekInterneten talált dolgok

10 furcsa munka, amit az emberek tényleg végeztek a múltban

  Szakértők szerint a technológia felgyorsult fejlődésének köszönhetően a ma meglévő munkahelyek 40-50%-a el fog tűnni a jövőben. Noha ez első hallásra valószínűleg aggasztónak tűnik, valószínűleg lesznek helyettük más munkák, ahogy a múltban történt szakmák eltűnésekor is történt.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk 10 olyan furcsa munkát a múltból, ami bár mára teljesen eltűnt a köztudatból, azért mégsem szabad elfelejtenünk, hogy egykoron ilyenek is léteztek.

  Repülőgép hallgató

  Repülőgép hallgató

  A radarok kifejlesztése előtt az ilyen furcsa szerkezetbe dugott fejű emberek dolga volt észlelni és jelezni a közelben felbukkanó repülőgépeket. Ezt a felszerelést az I. világháború idején használták.

  Orgiaszervező

  Orgia szervező

  Valóban létezett ilyen az ókori Róma idején. Ahogy a neve is sugallja, ezeknek az embereknek a dolguk volt az orgiák, illetve az azokhoz szükséges, ételek, zenék, és nők megszervezése.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Hónaljvágó

  Hónalj szőr vágó

  Az ókori Róma idején voltak emberek, akiknek a dolguk a hónaljszőr vágása és beállítása volt a feladatuk. Úgy kell őket elképzelni, mint valami fodrászt.

  Temetői bohóc

  Temetői bohóc

  Az ókori Rómában bohócokat béreltek fel arra, hogy utánozzák az elhunyt személy hangját, viselkedését és gesztusait. Gyakran ugyanolyan ruhába öltöztek, mint az elhunyt személy.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  „Sürgősségi” asszisztens

  Sürgős asszisztens

  Ezek az asszisztensek segítették a királyokat a vizelésben és a fenékmosásban. VIII. Henrik angol király idején ez egy nagyon népszerű szakma volt.

  Piócagyűjtő

  Pióca gyűjtő

  A piócákkal történő gyógyítás köré hatalmas iparág épült, ezért külön piócagyűjtő emberek segítettek az orvosoknak az állatok pótlásában. Ez azonban egy elég rosszul fizetett szakma volt, a munkásokat pedig gyakran érte nagy vérveszteség, illetve különböző fertőzéseket is elkaptak.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Még a nagymamám nyakára is tett a cigányasszony piócát a magasvérnyomás gyógyításaként.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.