HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 érdekes büntetőügy, amelyet váratlan módon oldottak meg

A CSI: Miami helyszínelőkben sem volt ekkora fordulat.

  A világunk tele van számtalan megoldatlan üggyel. Konkrét bizonyítékok hiányában minden évben gyanúsítottak százait mentik fel. A hatalmas elhivatottság és a kemény munka ellenére a rendőrségnek nem mindig marad más választása, mint egyszerűen lezárni az ügyet. Azonban sok olyan ügy van, amit rendkívül váratlan módon oldottak meg.

  HIRDETÉS

  A rendőrség néhány ügyet a modernizált technológia és tudomány felhasználásával oldott meg. A többinél csak a puszta szerencsén múlott. A Liked.hu-nál most bemutatunk 10 érdekes büntetőügyet, amit rendkívül váratlan módon oldottak meg a hatóság emberei.

  10 Letartóztattak egy pedofilt, a digitális fotójának „visszacsavarásával”.

  Furcsa büntetőügyek 019

  Christopher Neil rendszeresen posztolt magáról fotókat a közösségi média platformokon. Megdöbbentő módon ezeken a képeken fiatal fiúkat molesztált. Több mint kétszáz ilyen fotót posztolt.

  Rövidesen valaki riasztotta a rendőrséget, akik megkezdték a hajtóvadászatot. Azonban, hogy Neil megvédje a személyazonosságát, digitálisan „örvény effektet” tett az összes fotójára, így lehetetlenné téve, hogy bárki felismerje őt. Német informatikusok és Photoshop-technikák segítségével a rendőrség „visszacsavarta” az arcát. A rendőrség ezután közzétette a fényképét a weboldalán.

  Egy családtag felismerte, és 2008-ban Thaiföldön letartóztatták. Szexuális bűncselekményei miatt öt évet töltött egy thaiföldi börtönben. A büntetés letöltése után Kanadába deportálták. 2013-ban a vancouveri rendőrség gyermekpornográfiát talált a laptopján. A bíróság további öt és fél év börtönbüntetésre ítélte.

  9 Egy macska DNS-e azonosította a gyilkost.

  Furcsa büntetőügyek 018

  A rendőrség egy brutálisan feldarabolt holttestet talált egy hampshire-i strandon. A test egyes részeit függönnyel takarták le. A nyomozócsoport nyolc szál macskaszőrt talált a függönyön. Elküldték egy törvényszéki laboratóriumba DNS-elemzésre. David Hilder volt az egyik fő gyanúsított. Az eredmények szerint az ő macskájának DNS-e megegyezett a függönyön talált macskaszőr DNS-ével. A nyomozás azonban itt nem ért véget.

  A csapatnak be kellett bizonyítania, hogy az ilyen DNS-egyezés ritka a macskáknál. Felvették a kapcsolatot egy törvényszéki szakértői csapattal, és 152 brit macskán végeztek vizsgálatokat. Amikor a 152 macskából csak három DNS-mintájában találtak egyezést, bebizonyosodott, hogy meglehetősen ritka az ilyesmi. Végül a rendőrség őrizetbe vette David Hildert, akit a bíróság bűnösnek talált.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Kártyalapok oldották meg a zsákutcába futott ügyet.

  Furcsa büntetőügyek 017

  A rendőrség 1979-ben a lynnwoodi otthonában holtan, hátrakötött kézzel találta Susant. A tarkóján egy lőtt seb is volt. Bár a rendőrségnek volt egy gyanúsítottja, Greg D. Johnson, nem volt tárgyi bizonyíték. Greg Susan legjobb barátnőjének elhidegült férje volt. Az ügy megoldatlan maradt.

  Az amerikai rendőrség 2008-ban mutatta be a saját játékkártyáját. Ezekre a játékkártyákra az áldozatok történeteit nyomtatták, az áldozatok fényképeivel együtt. A rendőrség ezeket a kártyákat a börtönlakók között terjesztette. Abban reménykedtek, hogy a rabok talán tudnak majd valamilyen információt adni ezekről a nyitott ügyekről. Az egyik kártyára rányomtatták Susan fényképét és történetét.

  Egy rab nem sokkal később fülest adott a rendőrségnek, mely elvezette őket a gyanúsított korábbi barátnőjéhez. A nő bevallotta, hogy ott volt a gyilkosság helyszínén, és Greg ölte meg Susant. Később a nő tanúskodott Greg ellen. A bíróság 2012-ben 24 év börtönbüntetésre ítélte Greget.

  7 Pollen segített a rendőrségnek egy gyilkossági ügy felgöngyölítésében.

  Furcsa büntetőügyek 016

  Holly Wells és Jessica Chapman, két fiatal tizenéves lány 2002. augusztus 4-én hagyta el otthonát. Soha nem tértek haza. Néhány nap múlva a rendőrség megtalálta az elégett holttestüket. Ian Huntley, egy helyi lakos volt az utolsó személy, aki látta a lányokat, ezért ő lett a fő gyanúsított.

  A rendőrség Patricia Wiltshire törvényszéki botanikushoz fordult segítségért. Egy árokban találták meg a holttesteket. Patricia felmérte a területet, és egy friss csapásra bukkant a csalánosban. Ez azt jelenti, hogy ezeket a csalánokat nemrég letaposták.

  Rekonstruálták a halál helyszínét, és rájöttek, hogy a gyilkosság majdnem 13 nappal ezelőtt történt. Ezután megvizsgálták az Ian ruhájából és autójából gyűjtött pollenmintákat. Egyezett az árokban talált pollen típusával. A bizonyítékok bíróság elé terjesztése után Ian Huntley bűnösnek vallotta magát.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Egy hirdetőtáblán lévő kézírásos szöveg vezette el a rendőrséget a gyilkoshoz.

  Furcsa büntetőügyek 015

  Egy szörnyű bűncselekmény során a rendőrség három női holttestet fedezett fel egy tóban úszva. A gyilkos megkötözte a kezüket és ragasztószalaggal beragasztotta a szájukat. Mindhármukat megerőszakolták. Hosszas nyomozás után a rendőrségnek két bizonyíték állt rendelkezésére; a gyilkos kézzel írt feljegyzése és az ujjlenyomata. Az írás stílusa egészen egyedi volt.

  A rendőrség attól tartott, hogy a gyilkos sorozatgyilkos, és hamarosan újabb bűncselekményt követhet el. Ezért úgy döntöttek, hogy a kézírásmintákat hirdetőtáblákon keresztül nyilvánosságra hozzák. Ezeket a hirdetőtáblákat az egész környéken kihelyezték, és türelmesen vártak. Hamarosan a rendőrség kapott egy fülest. A rendőrség azonosította a gyilkost, Oba Chandlert, és letartóztatta.

  5 A szúnyog vére buktatta le egy lopott autó tolvaját.

  Furcsa büntetőügyek 014

  A rendőrség 2007-ben talált egy elhagyott autót Finnországban. A rendőrség megvizsgálta a járművet. Találtak benne egy szúnyogot, amely eléggé telítettnek tűnt. Úgy tűnt, mintha nemrégiben vért szívott volna. Ezért elküldték a rovart DNS-vizsgálatra egy laboratóriumba. A minta egyezett a rendőrségi nyilvántartásban szereplő egyik személy mintájával.

  Amikor a rendőrség lenyomozta a férfit, a férfi minden vádat tagadott, és azt állította, hogy csak stopposként utazott a kocsiban. Végül 2008 decemberében a rendőrség őrizetbe vette a férfit.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.