HIRDETÉS BEZÁRÁS

9 hülyeség, amit nap mint nap gondolkodás nélkül csinálunk

🔥 23 hozzászólás

  Miután egyszer megtanulunk valamit, és annyira berögződik, hogy a mindennapi rutinunk részét képezi, az agyunk ritkán kérdőjelezi meg annak hatékonyságát. Bizonyos szokásainkat még a szüleink kényszerítették ránk, másokat magunktól sajátítottunk el, követve például az aktuális trendeket és divatirányzatokat. De mi van, ha azt mondjuk, hogy néhány ilyen mindenki által ismert szokás valójában teljes ostobaság?

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál biztosak vagyunk benne, hogy a saját biztonságunk érdekében időnként utána kell járnunk minden információnak, függetlenül attól, hogy mennyire meggyőző, vagy milyen régóta alkalmazzuk. Most is ezt tettük, és 9 hétköznapi szokásról kiderült, hogy valójában teljes ostobaság.

  1. 1 ,,Nem szabad a vizet kétszer egymás után felforralni"

   dbee09591ebf20febe13e366d1

   Sokan úgy gondolják, hogy a vizet nem szabad kétszer egymás után felforralni, mivel rákkeltő anyagok képződnek benne, és úgynevezett "nehézvíz" jön létre, amiben deutérium szabadul fel, mely végső soron a test öregedéséhez vezet. A tudósok legújabb kutatásai azonban bebizonyította, hogy ez nem több, mint egy mítosz.

   Maga a víz valóban tartalmaz bizonyos elemeket, például deutériumot, fluoridokat és nitrátokat, de a számuk olyan kicsi, hogy nincsenek hatással a testre, ráadásul semmi közük a víz újraforralásához, alapból megtalálhatók a vízben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 ,,A száraz kefés masszázs segít megszabadulni a narancsbőrtől"

   1c672c51ed86d5e9f6ada8efdd

   A nagy népszerűségnek örvendő száraz kefés masszázsok egyáltalán nem szüntetik meg a narancsbőrt, ráadásul számos olyan mellékhatásuk is létezik, amit szeretnek elhallgatni előlünk. A kefék és bőrradírok használatánál érdemes mérlegelni, hogy a napi dörzsölés rendkívüli mértékben próbára teszi a bőrt, ami így veszít a rugalmasságból, megsérülhet és kiszáradhat. Hatékonyabb megoldás a narancsbőr elleni harcban, ha saját magunknak masszírozzuk a bőrünket.

  3. 3 ,,A hálózat eléréséhez fel kell emelni a telefont"

   dab3b2545f92272581df3c845f

   A hollywoodi filmek elhitették velünk, hogy ha nincs térerő vagy internet, akkor egyszerűen fel kell tartani a telefont annak reményében, hogy majd visszajön. Ez azonban semmit sem segít. A mobiltelefonok hálózata egyenletesen oszlik szét a különböző területeken, amiket maximum az befolyásol, hogy zavarja-e valamilyen nagy épület például a jel útját. Ilyen esetekben tehát a telefon felemelése teljesen felesleges, jobban tesszük, ha egyszerűen odébb megyünk néhány méterrel.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 ,,Az edzés előtti nyújtás jót tesz a testnek"

   87e4c25aa5b9749b4f0bd20946

   Fontos leszögezni, hogy a nyújtásnak két típusa van: statikus és dinamikus. A kutatók hosszasan tanulmányozták az első típust, és arra a következtetésre jutottak, hogy a statikus nyújtás nem túl jó módja az aktív edzés előtti bemelegítésnek. Nemcsak, hogy nem csökkenti a sérülések kockázatát, de gyengíti is az izmok állóképességét, így romlik az edzés intenzitása, különösen például futás esetén.

  5. 5 ,,Étkezés után nem szabad azonnal úszni"

   953e335bafa31ad592e57ce7a0

   A régi hiedelmet, miszerint étkezés után legalább 30 percet kell várnunk, mielőtt vízbe megyünk, még a szüleink hitették el velünk. Valójában azonban ez nem más, mint egy mítosz, melynek alapját az az elmélet képzi, miszerint egy kiadós étkezés után a vér az emésztőrendszerbe áramlik, és nem táplálja megfelelően a karokat, a lábakat és a tüdőt. Valójában azonban annyi vér van az emberi testben, hogy az egy kiadós étkezés után is tökéletesen működik. Másik népszerű érv a mítosz mellett, hogy az étkezés utáni intenzív hasi mozgás nem túl jó ötlet, ám ez nem terjed ki jelentősen az úszásra, ezért a szakértők nem látnak problémát az étkezés utáni vízbe ereszkedésben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

23 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 5. Ezt szerintem azért találták ki a szülők,hogy a gyerek evés után ne egyből mennyen vissza ugrálni pancsolni hanem üljön egy kicsit a gyomrába,mert ha bele rókázik a medencébe akkor annyi volt a pancsolás :D 
   • Fel se tűnik olyan kevés vér kerül a vízbe. De amúgy tényleg jót tesz (tapasztalat) nem is görcsöl annyira a has meg mivel a meleg víztől kitágulnak az erek ezért egyszerre több vér távozik és hamarabb vége lesz. De ha mondjuk azelőtt ülünk kádba több alkalommal hogy megjönne akkor hamarabb fog a tervezettnél megjönni szintén az erek kitágulása miatt (szintén tapasztalat). Ez pl jól jöhet akkor ha mondjuk pont nyaraláskor jönne meg és akkor előbb túl lehet esni a dolgon. 
 • 1. Aki ezt magának is elhiszi az elmebeteg. Ilyen erővel ha 3-szor forraljuk fel a vizet, akkor sav lesz belőle.8. Azért mondják ezt a szülők, mert imádja a mai társadalom, hogy ha dagadtak a gyerekek. A víz csak hamarabb okozna teltségérzetet. Jó fogyási tipp: igyál 1 pohár vizet evés előtt.
 • 9,109
  Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Mennyi orbitális ökörség! Ezt a cikket kár volt megírni, mert még valaki elhiszi!
 • 9,109
  Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Értem már, miért zárták be a diliházakat. Elég lenne egy picike ház, abba beleférne az összes normális ember, az idióták meg maradjanak kint :D
 • Nem, NEM SZABAD menzesz alatt fürödni. Persze mivel egy pasi írta a cikket, nem csoda, hogy ilyen hülyeség került bele!
  • Ugyan már 😄 igaza van a cikk írójának. Valóban ellazít a fürdő. Azért kedves kommentelő, mert ön nem csinálja, még nem biztos, hogy az ördögtől való megállapítás ez.
   • Biztos jó lehet véres vízben lazítani... 🤦‍♀️
   • ritka ostoba no lehetsz, te ne is lazits, maradj csak ilyen karotnyelt fapicsa
   • Az intim kehely használata higiénikus módon teszi élvezhetővé a fürdést és nem mellesleg a görcsök enyhítésére is megfelelő a meleg víz.
   • 9,109
    Létrejött!Első hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
    A cikket egy buta 8 osztályos írta, de hallgass csak rá, mindenki arra hallgat, akihet közel áll.
   • menstruáció alatt, hogy távozni tudjon a a vér, nyitottabb a méhszáj, ezért ha nem tiszta kádban vagy vízben fürdünk (esetleg strand, tenger) a méhbe juthatnak baktériumok, szennyerődések, amik csúnya gyulladáshoz is vezethetnek. ezért nem ajánlják menzesz közben a fürdőzést.
   • Ezt most elképzeltem, hogy be úszik a baktérium vissza a méhbe, holott erős záró izmokkal rendelkezünk.Ob be,es jöhet a fürdés bárhol. 
   • Régen rendszeresen fürödtem kádban, sosem volt bajom tőle. 
   • Igen amúgy. Ezért nem szabad tamponnal se fürödni mert akkor a madzag beszívja a koszos vizet. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.