HIRDETÉS BEZÁRÁS

20 dolog, amit nem szabad csinálni egy repülőn, annak ellenére, hogy az előírások nem tiltják

🔥 11 hozzászólás

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat a dolgokat, amiket a személyzet, az utastársaink, vagy akár saját magunk érdekében sem ajánlott csinálni egy repülőn, annak ellenére, hogy a szabályok ezeket elvileg nem tiltják.

  1. 1 Ne egyél meg mindent, csak azért, mert "kifizetted".

   fb9e255da599aedcdda20efaa2

   Az ember egyébként is hajlamos többet enni, ha stresszhatás éri, ez pedig egy másik pszichológiai tényező - a repülőjegy magas ára - miatt csak még inkább elfajulhat. Hajlamosak vagyunk mindent megenni, még akkor is, ha már rosszul vagyunk tőle, hiszen elvégre "kifizettük" azt az ételt. Ez azonban nagyon rossz hozzáállás, ami sok kellemetlenséget okozhat egy utazás közben.

   Annál is inkább, ugyanis 10 km-es magasságban a nyomásesés következtében, még akkor is támadhat probléma az emésztőrendszerünkkel, ha nem esszük túl magunkat utazás közben.

  2. 2 Ne egyél erős illatú ételeket vagy mogyoróvajat.

   b21b235c4ba3b82f61bce30ce3

   Nem valószínű, hogy valaki van annyira kegyetlen, hogy valami büdös ételbe kezdjen bele a repülőn, pedig elvileg semmi sem akadályozza meg, hogy vegyünk valami ilyet a nagyobb repülők indulási zónájában. Ha mégis szeretnénk magunkkal vinni valami ételt a gépre, válasszunk olyat, ami nem túl erős illatú, ez ugyanis egyeseknek kellemetlen, mások pedig irigykednek rá.

   Hasonló a helyzet a mogyoróvajjal és a mogyorót tartalmazó ételekkel, ugyanis ezeknek még a legkisebb mennyisége is súlyos allergiás reakciót válthat ki az arra érzékeny emberekből, és sosem tudhatjuk, hogy ki ül mellettünk pontosan.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Ne aludj fel- és leszállás közben.

   487bdb5a0f92e700ef1bf3ad1b

   Különösen a hosszú és átszállásos utazások legtöbbször nagyon kimerítőek, de még ha hulla fáradtak is vagyunk, akkor is próbáljunk meg ébren maradni, legalább a felszállás közben. Ezzel elkerülhetjük a nyomásesésből keletkező problémákat, amik főleg le- és felszállás közben fordulnak elő.

  4. 4 Jól fontold meg a korhatáros filmeket.

   40f1bf53beaa01df7683dae58d

   Meglehet persze, hogy a mi életkorunk már bőven túl van minden filmes korhatáron, de sosem tudhatjuk, hogy ülnek-e gyerekek a közelünkben. Így ha korhatáros filmet szeretnénk nézni utazás közben, feltétlenül győződjünk meg arról, hogy nem ülnek-e a környékünkön olyan gyermekek, idős emberek, vagy például apácák, akik számára kellemetlen lehet egy véres akciófilm vagy mondjuk az erotika.

  5. 5 Sose húzd fel az ablak árnyékolóját a szomszéd jóváhagyása nélkül. (vagy ha alszik)

   6a1f3554a383d3557c83ba05f6

   Azok a szerencsések, akik ablak mellé ülnek, sokszor hajlamosak azt hinni, hogy az ablak csak az övék. Sokakat egyáltalán nem érdekel, hogy az ablakon besütő napfény esetleg zavarhatja a mellettük ülő embereket.

   Ha nem akarsz ebből kellemetlen helyzetet vagy konfliktust, akkor mindig kérdezd meg a melletted ülő embert, hogy nem zavarja-e esetleg, ha felhúzod az árnyékolót.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Nem jó, ha végig üljük az utazást.

   4c712655e7b4d2aba3958f8424

   Az ablak mellett ülő emberek sokszor kényelmetlenül érzik magukat, ha fel kell állítaniuk a mellettük ülő időseket vagy gyermekes házaspárt, csak azért, hogy sétáljanak egyet vagy vécére menjenek. Nincs azonban ezen mit szégyellni, sőt: repülés közben igenis ajánlatos sétálni kicsit, különben problémák támadhatnak a végtagok vérkeringésével, ami hátfájdalmakat és fejfájást is okozhat.

  7. 7 Sose utazz kényelmetlen ruhában és szűk cipőben.

   3716d353038cbcaeecae1568aa

   A kényelmes ruhák és cipők a kényelem kulcsai egy hosszú repülőút során. Szűk farmernadrágban, feszes övvel és zárt, kényelmetlen cipőben egy valódi pokollá válhat a repülés. A legjobb, ha olyan ruházatot választunk, ami nem korlátozza a mozgásunkat. Fontos arra is felkészülni, hogy esetenként akár meglepően hűvös is lehet egy repülőn.

  8. 8 Ne fogdossunk össze mindent.

   3e613d5c73a6cdc8137f2d62ba

   Persze ez valamilyen szinten elkerülhetetlen, hiszen hozzá kell érnünk az övhöz, a karfához, vagy a vécéajtó kilincséhez és a vécé lehúzó gombjához, azonban érdemes minimalizálni a baktériummal szennyezett területekkel történő érintkezést. Szakemberek szerint célszerű ablak melletti ülést választani, mivel a folyosó mellettiek a legpiszkosabbak, főleg a mellettük elhaladó emberek miatt.

   Egy repülőgépen soha ne érjünk a kezünkkel a szemünkhöz vagy a szánkhoz, ahogy az ételünket sem tanácsos puszta kézzel megfogni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 9 Ne tegyünk ételt a lehajtható asztalra.

   a9b9b45a12894d2c39365a71d7

   A Travelmath tanulmánya szerint egy repülőgép lehajtható asztalán több baktérium található, mint a WC-öblítő gombon. A takarító személyzetnek egyszerűen nincs idejük minden egyes asztalt egyenként lehajtani és fertőtleníteni utazás előtt, ezért ezek a területek az egyik legpiszkosabb részek a gépen. Soha ne együnk meg olyan ételt, ami valamilyen módon hozzáért a lehajtható asztal felületéhez.

  10. 10 Ne kérjük arra a szülőket, hogy nyugtassák meg a gyermeküket.

   6a06a55ddc86b8358b9b870d4d

   10-ből 9 szülő biztos, hogy minden erejéből azon van, hogy megnyugtassa a síró gyermekét, ez azonban nem mindig olyan egyszerű, pláne nem egy hangos és félelmetes repülőn. Célszerű kellő megértéssel kezelni az ilyen szülők problémáit, akiknek a panaszkodásunk sem lesz segítség a gyermek megnyugtatásában.

   Ha szeretnénk, hogy a hisztéria minél hamarabb véget érjen, akkor épp ellenkezőleg: próbáljunk meg segíteni valahogy a szülőnek és a kisbabának.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

11 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ne tapsolj, meg a pénztáros sztorija XD azért azt csak túlélem, ha lehúzza a vonalkódot XD Mindenki tapsol, ezzel köszönjük meg az utat
 • #3 már csak azért se aludj fel és leszálláskor, mert az a legveszélyesebb része a repülésnek. Szóval nem árt ha éber vagy...
 • Sajnos még közelről sem láttam repülőt,de ezeket az alapvető szabályokat egy buszos vagy vonatozás alatt is tudni illik.
 • A lehajtható asztalhoz: pontosan ugyanolyan tiszta lesz akkor is, ha én törlöm le a nálam lévő fertőtlenítő kendővel, mintha a takarítók tennék ugyanezt felszállás előtt.  Ami pedig a "szellőzést" illeti: a fr@nc se fog udvariasságból megfázni, én még a buszon is kikapcsolom a fejem felett, ha fázom miatta. A felsorolt problémák egy része nem probléma.
 • A szerzőnek: Szerintem te meg életedben nem repültel! Ez ebből a cikkből tökéletesen kiderült. 
 • "Ne egyél meg mindent!“ micsoda hülyeség!!! Amúgy sem egy nagy adag, meg azért adják!! Hosszú utakra még külön nasit is viszek magammal... 
 • 0
  #12 már csak azért is hülyeség leszállás után tapsolni, mert a repülésnek akkor van vége, amikor a gép már az allohelyen van és állnak a hajtóművek.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.