HIRDETÉS BEZÁRÁS

A válás után vettem egy házat a semmi közepén, és mesébe illővé varázsoltam. Egy 52 éves nő története

A belvárosi lakását cserélte el erre a vidéki házikóra.
Szólj hozzá

  Néhány évvel ezelőtt ez a kis házikó elnyerte a „Leghangulatosabb svéd ház” címet. Nem véletlenül. Olyan, mintha valakinek a tökéletes családi fészekről szőtt álmai elevenedne meg – csempeszínű kályhák, otthoni könyvtár, rengeteg gyertya és gyönyörű textíliák. A házon kívül pedig egy terasz lett kialakítva nyári konyhával, ahol egy pohár bor mellett pihenhetsz a meleg nyári estéken…

  HIRDETÉS

  Jól hangzik. Bár a ház tulajdonosának életét nem lehet könnyűnek és gondtalannak nevezni. Ezt a hangulatos otthont a saját kezével hozta létre, hogy talpra álljon egy nehéz válás után.

  Camillának évekbe telt az új élet felépítése, de ez az út nagyon izgalmasnak bizonyult – egy másik régióba költözött, a lakását elcserélte egy 1890-ben épült házra, majd élettel teli hellyé varázsolta a sivár teret.

  Így néz ki Camilla új otthona a válása után. A bal oldali képen az új háza verandájáról látható. A jobb oldali képen a hátsó teraszról látható.

  Leghangulatosabb svéd házikó 026

  Mindezt összehangolta a városi közlekedési hivatalban végzett munkájával, a hobbijával (fotózás) és az anyai szereppel is – a válás után egyedül maradt tinédzser fiával.

  Camilla jelenleg 52 éves. Blogot vezet a közösségi médiában, ahol sokat mesél az álomházáról, a vidéki életéről és az egyszerű női boldogságról. Már több mint 90 000 ember követi az oldalát.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Így néz ki a ház, ahol Camilla él. 2010-ben vásárolta.

  Leghangulatosabb svéd házikó 025

  Ilyen volt és ilyen lett. A ház a vásárláskor jó állapotú volt, az új tulajdonos csak a homlokzatot festette át, az udvart rendezte be és belső szépészeti javításokat végzett.

  Leghangulatosabb svéd házikó 024

  A ház alapterülete 108 négyzetméter. „Másfél emelet magasnak” számít – van egy teljes értékű földszint és egy lakható tetőtér.

  Camilla a ház megvásárlásának történetét hihetetlennek tartja.

  „Épp elváltam és lakás nélkül maradtam. Városi lakásokat kerestem, külvárosi házakat néztem. De minden nagyon drága volt, vagy borzalmas állapotban volt. Egyszer meglátogattam a szüleimet (akik egy 600 lakosú kis faluban élnek), és körülbelül 500 méterre a házuktól megláttam egy telket a „Eladó” táblával. Ránéztem a házra és tudtam, hogy ez az én álomházam” – mesélte Camilla 2021-ben egy helyi lapnak adott interjúban.

  Camilla élete egyik legboldogabb eseményének nevezi azt a a pillanatot, amikor kezében a kulccsal kinyitotta az új otthona ajtaját.

  „Éreztem a lelket ebben a régi házban, és hangosan azt mondtam: ‘Gondoskodni fogok rólad’. Tudjátok, ez egy igazi szerelmi történet. Szerelem a hely iránt, a ház iránt, önmagam iránt.”

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A házikó és a tornác pihenőzónával.

  Leghangulatosabb svéd házikó 023

  A ház előző tulajdonosai a vásárlást megelőzően néhány évvel alaposan felújították a házat. Cserélték a tetőt, az ablakokat és a közműveket. A fürdőszoba és a konyha azonban sürgősen felújításra szorult. Camilla még most is emlékszik, hogyan szaladgáltak az egerek a házban…

  „A macskáim viszont nagyon örültek nekik” – teszi hozzá mosolyogva a ház asszonya.

  Jelenleg Camilla a házban él élettársával (aki helyi asztalos), kutyájával és két macskájával. Az egyetemista fia egy közeli városban tanul, de csak a szünidőben látogat haza.

  Ismerkedj meg Camillával és a szőrös kiskedvenceivel!

  Leghangulatosabb svéd házikó 022

  Készen állsz egy látogatásra Camillánál?

  Leghangulatosabb svéd házikó 021

  Már említettem, hogy Camilla házát Svédország leghangulatosabb házának választották (ezt a versenyt évente megrendezik). Cikket írtak róla egy magazinban, a ház asszonyát pedig 7 millió forint értékű ajándékkal jutalmazták.

  Ez magában foglalta a bútorgyártó cégek utalványait, egy divatos gőzfürdőt, egy grillt, egy kávéfőzőt… És sok minden mást is. Bárcsak nálunk is lenne ilyen verseny…🤔

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Kezdjük a nappaliban (itt található a házikönyvtár – egy nyitott könyvespolc az egész falon).

  Leghangulatosabb svéd házikó 020

  Ezt a könyvespolcot Camilla és élettársa saját kezűleg készítette. A tárolódobozok viszont az IKEA-ból származnak.

  Leghangulatosabb svéd házikó 019

  A gyönyörű takaró és párnák valójában egy kopott kanapét takarnak: amikor Allant (a kutyát) kölyökként egyedül hagyták otthon, nagyon szerette rágcsálni és tépni a bútorokat. A macskák is szívesen élesítik rajta a karmaikat…

  Leghangulatosabb svéd házikó 018

  Kilátás a pihenőzónára.

  Leghangulatosabb svéd házikó 017

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Tényleg szép, már a cikk elején rájöttem, hogy nem magyar. Kár.
  Nem mondtam korábban.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.