A legtöbben ugyanazokat az élelmiszereket tároljuk a hűtőszekrényünkben. Ezért sokan meglepődnek, ha megtudják, hogy némely trükkös ember például toalettpapírt, konyhai eszközöket, fóliát, dióféléket, növényi olajat sőt, még lisztet is tárol ott. Elmeséljük, hogy miért:
Körömlakk
A hűtőszekrényben történő tárolás meghosszabbítja a körömlakk szavatossági idejét és csökkenti az idő előtti minőségcsökkenés kockázatát. Csak ne feledd, hogy a hűtés sűrűbbé teheti, és nehézségeket okozhat a felvitel során. Jobb, ha használat előtt előre kiviszed az üvegcsét, hogy egy kicsit felmelegedjen és a lakk újra kellően folyékony legyen.
Növényi olajok
A növényi olajok gazdagok hasznos zsírokban és omega-3 zsírsavakban. Ezért, mint a halolaj, gyorsan romlanak és avasodnak, ha nem tároljuk őket hűtőszekrényben. Ugyanakkor sokan közülünk általában hőforrások közelében, például közvetlenül a tűzhely mellett helyezzük el őket, ami jelentősen lerövidíti a szavatossági időt.
Virágok
Ahogy észrevehetted, a virágboltokban a csokrokat mindig hűvös helyiségben, sőt hűtőkamrában tárolják. Természetesen ennek jó oka van. A hűvös környezet segít megelőzni a frissen vágott virágok gyors elhervadását. Tehát, ha előre vettél csokrot egy estére tervezett eseményre, nyugodtan tedd be a hűtőbe, hogy a virágok ne kezdjenek el hervadni még nálad otthon.
Diófélék
A dióféléket a nagy természetes olajtartalmuk miatt nem szabad fényes helyen és melegben tárolni. Így csak gyorsabban romlanak, keserűvé válnak, a belsejük pedig sötétté és olajossá válik. A hűtőszekrényben történő tárolást tartják a legmegfelelőbbnek. A dióféléket a legjobb, ha légmentesen záródó edényben tárolod. Ugyanez vonatkozik a magokra is, mint a mákra vagy a szezámra.
Fém konyhai eszközök
Ha szeretsz mindenféle desszertet és tortát készíteni, jó ha tudod, hogy a tökéletes, sűrű tejszínhab készítésének egyik titka a hideg. Egyszerűen tedd be a fém tálat a habverővel (vagy a keverőfejjel) a hűtőbe egy rövid időre, mielőtt elkezdenéd a habverést. Hidd el, a hűtött eszközökkel sokkal könnyebb lesz szép tejszínhabot elérni.
Teljes kiőrlésű liszt
A teljes kiőrlésű liszt rengeteg tápanyagot tartalmaz, amiknek a megőrzése kulcsfontosságú a finom süteményekhez. Ezért fontos, hogy légmentesen záródó edényben, a hűtőszekrény hátsó falánál tároljuk. Ez a módszer megakadályozza a penészedést és csökkenti az oxidáció esélyét.
Fólia
A fóliával nehéz bánni, mert hajlamos összetapadni. Azonban van egy trükk: tedd be a fagyasztóba pár percre használat előtt. Így sokkal könnyebben boldogulsz vele. Egyszerű lesz vele letakarni az ételeket vagy becsomagolni őket. De ne hagyd a fagyasztóban sokáig, mert elveszti a tapadósságát.
Szemkörnyékápoló krém
Sokan a fürdőszobában tárolják a bőrápolási termékeket, mert kényelmes őket zuhanyzás után, a tükör előtt felvinni. Azonban kevesen tudják, hogy ez számos okból kifolyólag nem a legjobb ötlet, és a legfőbb ok ezeknek a termékeknek a szavatossági idejének a csökkenése.
A C-vitamint, retinoidokat, probiotikumokat és organikus összetevőket tartalmazó szérumokat a hűtőszekrényben kell tárolni. A vízbázisú tonikokat, szövetmaszkokat vagy szemkörnyékápoló krémeket nem kötelező, de miért ne tennénk? A hűsítő hatás kellemes lesz a bőrnek, és segít a duzzanat csökkentésében és az irritált bőr megnyugtatásában.
Bónusz: Toalettpapír
A hűtőszekrényben lévő kellemetlen szagok a konyha egyik legbosszantóbb problémája. Néha nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Azonban egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a szagok kialakulását: tegyünk be a hűtőbe egy tekercs toalettpapírt. Felszívja a felesleges nedvességet és a kellemetlen szagokat. A hatás fokozható és a savas szagok semlegesíthetők, ha szódabikarbónából készült pasztát kenünk a tekercsre.
Te milyen, mások számára furcsa dolgokat szoktál még tárolni a hűtőszekrényben?
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK