HIRDETÉS BEZÁRÁS
Tippek és trükkök

16 dolog, amitől minden szoba kisebbnek tűnik

Az apró részletek is nagyon sokat számítanak az összhatásban.

  Egy lakást nem csak drága felújítással lehet tágasabbá és kényelmesebbé tenni, a jól megválasztott bútorokkal és egyéb apróságokkal is hasonló hatást lehet elérni. Néha még egy jól megválasztott függöny, szőnyeg vagy egy minta a falakon is képes megváltoztatni a lakás arányait. A segítségükkel vizuálisan megnövelhetjük vagy csökkenthetjük a teret.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál utánajártunk, hogy milyen trükkökkel lehet vizuálisan játszani a térrel a lakberendezési szakértők szerint, és a tanácsaik alapján állítottuk össze a most következő listát.

  1 Nagymintás tapéta

  Lakberendezési trükkök 025

  A tapétán vagy a festett falon lévő nagy minták magára vonzzák a figyelmet, és megnagyobbítják a teret. Ezt tovább fokozhatod világos tónusokkal, de ha tapétát használsz, kerüld a túl nagy ismétlődő mintákat. Ez több fényt fog visszatükrözni, és a szoba nyitottabbnak és szellősebbnek fog tűnni.

  2 Könyvek nyitott polcokon

  Lakberendezési trükkök 024

  A nyitott polcos könyvespolcok zsúfoltnak tűnnek, és növelik a vizuális „zajt”. Ha a szoba kicsi, még kisebbnek fog tűnni. Kim Gordon tervező azt tanácsolja, hogy mindig üvegajtók mögött tároljuk a könyveket. Ebben az esetben a szemet nem a könyvek halmaza vonzza majd (bármennyire is lenyűgözőek), hanem az, ahogyan tárolják őket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 L alakú kanapé

  Lakberendezési trükkök 023

  Egy szép sarokkanapé tökéletes megoldásnak tűnhet azok számára, akiknek elegük van a klasszikus kanapékból. A kis alapterületű helyiségekben azonban ahelyett, hogy kényelmet adna, kegyetlen tréfát űzhet veled. A kinyúló része ugyanis korlátozza a szabad teret a szobában, és vizuálisan kisebbé teszi azt. Ezzel szemben egy tágas szobában egy L alakú kanapé nem fogja ezt a hatást kelteni, és tökéletesen beleillik majd.

  4 Díszítés szemmagasságban

  Lakberendezési trükkök 022

  Ha minden dekorációs elemet szemmagasságban helyezünk el, az azt az illúziót kelti, hogy a szoba kicsi, függetlenül attól, hogy magas-e a mennyezet vagy sem. Egyszerűen szemmagasság fölé kell tenni őket, és ezáltal a szoba is nagyobbnak tűnik majd.

  John Linden lakberendező azt tanácsolja, hogy a festményeket, fényképeket, polcokat és egyéb dekorációkat a szokásosnál magasabbra vagy különböző szintekre helyezzük. Azt is ajánlja, hogy távolítsuk el a padlóról a fölösleges holmikat, például a gitárt vagy a kerékpárt.

  5 Rosszul elhelyezett tükör

  Lakberendezési trükkök 021

  A tükör nem csak egy tárgy, ami előtt felöltözünk. Használd ki a tükör fényvisszaverő tulajdonságait. Emma Pritchard, az otthoni és kerti magazin, a Country Living UK szerkesztője azt javasolja, hogy a tükröt midnig egy ablak elé helyezzük. Ezáltal extra természetes fényt kapunk, és tágasabbnak tűnik a hálószoba vagy a nappali.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Bútorok a szoba bejáratánál

  Lakberendezési trükkök 020

  Egy fotel vagy szék a bejárat mellett eltömíti a nappalit, a konyhát vagy a hálószobát, és úgy tűnik miatta, mintha kevés lenne ott a hely. Ha lehetséges, a tömör bútorokat csoportosítsd egy falra. Ez segít növelni a nyitott teret, és néhány plusz centit ad a helyiséghez.

  7 Bútor lábak nélkül

  Lakberendezési trükkök 019

  Egy olyan kanapé (vagy szék), aminek nincsenek látható lábai, sokkal terjedelmesebbnek tűnik, mint azok, amiknek vannak. A látható lábakkal rendelkező bútorok szellősebbé teszik a szobát. Ennek eredményeképpen pedig a helyiségben úgy tűnik majd, hogy elegendő a hely.

  8 Bútorok magas fej- és háttámlával

  Lakberendezési trükkök 018

  Egy nem túl magas ágy, fotel vagy puff, vizuálisan növeli a helyiséget. Ha a hálószobáról beszélünk, egy alacsony, ázsiai stílusú ágy lenne a megfelelőbb. A nappaliba alacsony (de kényelmes) háttámlájú székeket válassz: a magas háttámlájúak vizuálisan „ellopják” a teret, míg az alacsonyak éppen ellenkezőleg, nyitottabbá teszik azt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.