HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉletmódTippek és trükkök

10 dolog, amiről kiderült, hogy sokkal gyakrabban kellene tisztítani, mint szoktuk

  Vannak, akik hetente takarítják a házukat, mások 15 naponként, és olyanok is vannak, akik tulajdonképpen folyamatosan, csak épp apró lépésekben. A gyakoriságtól eltérően a legtöbb háztartásban található tárgyat általában ugyanúgy szoktuk tisztítani, ám akadnak olyan dolgok, melyekre nem fordítunk elég nagy figyelmet. Ilyen például a számítógépes billentyűzet vagy a gépkocsik kormánya, melyekről mint kiderült, potenciális baktérium tanyák.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 olyan hétköznapi tárgyat gyűjtöttünk össze, amiket egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán szoktunk tisztítani, pedig valójában mindennap kellene.

  1. 1 Zuhanyfej

   fb34d35eb39a0bc4cdb4daff21

   A zuhanyfej állandó vízáramlása nem jelenti azt, hogy öntisztító is egyben. Számtalan baktérium fejlődhet ki rajta, melyeket zuhanyozás közben aztán belégzünk - állítólag ez a tüdőfertőzések egyik legfőbb oka.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Gyűrűk

   eb3acb53d49f7cba76f810864f

   Ha mindennap gyűrűt hordasz, és soha nem veszed le, akkor itt az ideje, hogy a tisztítását a napi rutinod részévé tedd. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyűrűt viselő emberek kezén sokkalta több baktérium található, mint azokén, akik nem hordanak ilyen ékszereket.

  3. 3 Kormánykerék

   aa66d55f41a3689f93949d1252

   Az autó belső tere egy potenciális baktériumforrás, de senkinek sincs annyi ideje, hogy mindennap takarítsa az autóját. Célszerű tehát azokra a területekre koncentrálnunk, amihez a leggyakrabban érünk hozzá: ilyen a kormánykerék vagy például a kilincsek. Ezeken halmozódik fel a legtöbb baktérium.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Ajtókilincsek

   3a6ad55648bacb8005b15151fb

   Hasonló a helyzet az otthonunkban található kilincsekkel és fogantyúkkal, melyeket mindennap fogdosunk a piszkos kezeinkkel, mégis csak nagyon ritkán takarítjuk őket. Több száz mikroorganizmus él az ilyen kilincseken, melyek komoly hatással lehetnek az egészségünkre.

  5. 5 Billentyűzet

   769e5f5a1fab8cb0e952553d14

   A számítógépünket és annak billentyűzetét szintén nap mint nap használjuk, a gyakori érintések miatt a billentyűzet pedig potenciális baktérium forrás lehet. A jó hír, hogy ezek nagy részét egy szimpla antibakteriális nedves törlőkendő segítségével könnyedén letörölhetjük.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.