A konyhában rengeteg a tennivaló, és könnyen elkerülhetik a figyelmünket a hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Legyen szó főzésről, takarításról vagy tárolásról, a kis apróságok is sokat számítanak, ha azt akarjuk, hogy a konyhánk újszerű állapotban maradjon. Például még egy papírtörlő is okozhat kárt.
A Liked.hu mindig ott van mögötted, bármi is történjen. Most pedig itt vagyunk, hogy felhívjuk a figyelmedet néhány dologra, amit lehet, hogy te is rosszul csinálsz a konyhádban már évek óta, anélkül, hogy tudnál róla. Lássuk, hogyan javíthatsz a helyzeten!
1. Papírtörlővel takarítasz minden felületet
Kiderült, hogy a papírtörlő nem alkalmas minden felület tisztítására, például az üveg- vagy a lakkozott fa munkalapokra és asztalokra. Koptató hatásúak lehetnek, így fennáll a veszélye, hogy karcolásokat okoznak ezeken a kényes anyagokon. Helyette használj inkább puha kendőt, ami nem fog kárt okozni.
2. Nem figyelsz a kések tárolására
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az összes kést bedobják egy fiókba. Itt azonban nincsenek védve a pengék, mert a fiók nyitogatásakor állandóan összeütköznek és sérülnek. Ez korai kopáshoz vezet. Helyette tárold őket késtartóban, vagy takard le a pengéket, hogy megvédd őket a sérülésektől.
3. Ecettel takarítasz mindent
Kerüld az ecettel való súrolást olyan felületeken, mint a gránit és márvány munkalapok, a kőburkolatok, a fém- vagy fafelületek. Ez a folyadék erősen savas, így sokkal gyorsabban koptatja ezeket az anyagokat, mint más. Azonban biztonságosan használható például a mikrohullámú sütő, a mosogatógép, a hűtőszekrény, a mosogató és a csaptelepek tisztítására.
4. Forró dolgokat teszel a turmixgépbe
A forró folyadékok vagy ételek, amelyeket egy lezárt turmixgép edényébe töltesz, veszélyesek lehetnek. A folyadék kitágulhat, az ételek hője pedig gőzt hoz létre, ami nagy nyomást okoz az edény belsejében. Ez bármikor felrobbanhat, kárt okozva nemcsak a konyhában, de égési sérüléseket is okozva a testeden.
5. Húsok mosása főzés előtt
Ez közvetlenül befolyásolhatja az egészséged. A hús alapos mosása nem pusztítja el az esetleges baktériumokat. Ezzel szemben a mosás során átterjedhetnek a mikroorganizmusok más helyekre, például a mosogatóba, a munkalapokra stb. Ez növeli a fertőző betegségek kockázatát. A serpenyőben vagy a sütőben uralkodó hő több mint elegendő ahhoz, hogy elpusztítson minden káros baktériumot.
6. Bizonyos ételek készítése tapadásmentes serpenyőben
Jobb elkerülni a savas ételek, mint a paradicsom vagy a citrusfélék elkészítését tapadásmentes serpenyőben. Ennek oka, hogy ezek az ételek erősen savasak, és érintkezésbe kerülve a serpenyő felületével, károsíthatják azt. Végső soron ez felgyorsítja majd a serpenyők kopását. Használhatsz helyette más serpenyőt vagy egy megfelelő edényt.
A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK